Binnenkijken bij Sterre, Erika en Geraldine: ‘Het lijkt net een museum’

Links Geraldine, midden Erika, rechts Sterre

Krantenknipsel, vintage meubels en kasten vol met boeken. In het huis van de vriendinnen Erika, Sterre en Geraldine kijk je je ogen uit. Geen strakke studentenflat voor deze meiden, maar een oude bakkerij middenin het Rozenprieel. “Alles lijkt een beetje scheef te lopen en de pijpen piepen als de verwarming aanstaat, maar dat is de charme van deze plek.”

Het huis van de drie vriendinnen is vroeger een oude bakkerij geweest en heeft daarom twee voordeuren. Eén voordeur komt uit in de keuken en de andere voordeur middenin de kamer van Geraldine. Ze vertelt: “Mensen die hier voor het eerst komen, vinden het altijd grappig dat ik een grote voordeur in mijn slaapkamer heb. Het gebeurt dan ook vaak dat mensen voor de verkeerde deur staan. Ik ben er inmiddels wel aan gewend.”

Vintage & tweedehands

Het huis is knus en staat vol met tweedehands spullen. Sterre vertelt: “Als je bij ons binnenkomt, krijg je meteen een goed beeld van wie we zijn. We hebben dezelfde smaak en houden alledrie van vintage en tweedehands spullen. Toch zijn onze kamers net iets anders ingericht. Erika’s kamer is het volst, misschien wel omdat ze hier het langst woont. Geraldine houdt juist meer van rust. Zij heeft meer rustige kleuren en natuurlijke materialen in haar kamer. Ik heb denk ik een beetje een balans daartussen.”

Net een museum

Erika laat als eerste haar kamer zien. Op haar 17e is ze vanuit Spanje naar Nederland verhuisd voor een tussenjaar. “Negen jaar later ben ik er nog steeds”, vertelt ze lachend. Inmiddels spreekt ze goed Nederlands en heeft ze in Haarlem haar leven opgebouwd. “Via mijn werk heb ik Sterre en Geraldine ontmoet. Ik vind het fijn om met meiden samen te wonen. Het is gezellig dat er bijna altijd iemand thuis is.” Erika’s kamer is naast de grootste kamer ook de volste en lijkt net een museum. “Op mijn tiende bladerde ik al door interieurmagazines. Toen ik in Nederland kwam wonen, ontdekte ik Marktplaats en ik was gelijk verkocht! In Spanje zijn kringloopwinkels niet zo’n ding, maar hier heb je er heel veel. Dat vind ik geweldig!”

Creatief

Sterre en Geraldine kennen elkaar van de middelbare school en droomden er toen al van om samen te wonen. “Toen we nog thuis woonden hebben we zelfs gekeken naar hele kleine appartementen waarbij een van ons in de huiskamer zou moeten slapen. Zó graag wilden we samen wonen”, vertelt Sterre. Nu is de droom uitgekomen én hebben ze een eigen kamer. Sterre heeft op een creatieve manier van haar kamer een sfeervolle plek gemaakt. “Ik maak graag dingen zelf en die eindigen dan in mijn kamer. Zo staan er hout- en kleiwerkjes en hangen er tekeningen aan de muur. Het maakt je kamer persoonlijker. Het lijkt me ook leuk om zelf dingen te maken die handig zijn, zoals meubels of lampen. Misschien ga ik daar binnenkort wel mee beginnen.”

Spullen van straat

“Het enige dat nieuw is in mijn kamer is mijn bed”, vertelt Geraldine lachend terwijl ze als laatste haar kamer laat zien. “Ik kijk graag rond in kringloopwinkels en op marktplaats. Maar ik heb ook een aantal dingen gewoon op straat gevonden, zoals de tafel en de stoelen. De salontafel heeft mijn vader gemaakt, die is kunstenaar.” Geraldine was meteen verkocht toen ze in dit huis binnenkwam. Ze vertelt: “Erika is goed in het gezellig maken, dus ik voelde me meteen thuis. Het is vooral in deze tijd fijn om samen met vriendinnen te wonen. We kunnen altijd spontaan dingen doen, zoals een filmavond of gewoon even de stad in.” 

Lees ook…

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Funda Haarlem: in dit huis staat een enorme giraffe in de woonkamer”

Funda Haarlem: in dit huis staat een enorme giraffe in de woonkamer

funda haarlem
Ga naar “Kopen zonder Kijken-huis in Haarlem na drie jaar alweer in de verkoop”

Kopen zonder Kijken-huis in Haarlem na drie jaar alweer in de verkoop

kopen zonder kijken haarlem
Ga naar “Dit is het allerkleinste huisje dat nu te koop staat in Haarlem”

Dit is het allerkleinste huisje dat nu te koop staat in Haarlem

funda haarlem burgwal

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99”

Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “sloggi 3-pack slips € 13,99”

sloggi 3-pack slips € 13,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis”

JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker Housekeeping en Ontbijt”

Medewerker Housekeeping en Ontbijt

 • Stayokay Haarlem
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Behandelaar”

Behandelaar

 • Parnassia aan Zee
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023