Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Sharona en Jordie: ‘Niemand wilde dit huis kopen’

Door Dominique Michiels 22 oktober 2018

Sharona en Jordie wonen in het huis waar Jordies opa en oma vroeger zelf hebben gewoond, maar daar zie je nu weinig van terug. Jordie is een echte doe-het-zelver en heeft héle huis zelf opgeknapt. Wij mochten binnenkijken!

Voor een prikkie gekocht

Toen Jordie zijn opa en oma rond 1970 hier kwamen wonen, waren de huizenprijzen even wat anders dan nu. Jordie vertelt: “Mijn opa en oma hebben dit voor 6000 gulden gekocht. In 2010 zijn mijn opa en oma overleden en toen werd het huis te koop gezet voor €170.000. Niemand wilde het kopen omdat er zoveel moest gebeuren.” En toen kwam het idee om het huis zelf te kopen. “Ik ben samen met Sharona gaan kijken en we besloten het huis te kopen. Niet alleen vanwege de goede prijs, maar ook omdat de plek mij dierbaar is.” En ook voor Sharona is dit een bijzondere aankoop: “Ik heb de opa en oma van Jordie nooit gekend, maar ik voel me vereerd dat ik in het huis mag wonen waar zij zoveel herinneringen hebben.”

Echt jaren ’70

Voordat Jordie en Sharona in het huis konden intrekken, moest er nog wel het een en ander gebeuren. En dat is zacht uitgedrukt. “Het huis was heel gedateerd, het was echt jaren ’70 met veel hout, eikenhouten kasten en lampen met kaarsen. Er was geen CV en niks was geïsoleerd”, zegt Jordie. Toen besloten Sharona en Jordie de mouwen op te stropen en het hele huis aan te pakken. Jordie: “Ik ben van mezelf handig. Maar terwijl we met het huis bezig waren, heb ik mezelf veel aan moeten leren. Dat deed ik vooral door middel van YouTube filmpjes.”

Twee jaar lang verbouwd

In totaal hebben Sharona en Jordie twee jaar lang verbouwd. “Op het stucen en de CV aanleggen na, hebben we alles zelf gedaan. Het is een hele grote verandering. Waar nu bijvoorbeeld de keuken is, was vroeger de slaapkamer”, zegt Jordie. En hoe was het voor Sharona om twee jaar lang te verbouwen? “Ik ben ook heel blij dat Jordie zoveel zelf kan, het vraagt alleen wel veel tijd van hem en tijd kun je niet kopen. Dus het heeft voor mij wel zijn voor- en nadelen.” Maar Sharona is wel blij met hoe het huis nu is. “Aan het begin voelde het meer als Jordies huis, maar nu is het echt van ons samen. En het meest trots ben ik op de keuken. Die heeft Jordie heel mooi gemaakt.”

Het interieur

Na al dat verbouwen, is de aankleding van het huis aan de beurt en dat is Sharona haar afdeling. “Ik vind het heel leuk om het huis in te richten omdat ik het ook fijn vind om thuis te zijn. Ik wil dat mijn plekje ook helemaal naar mijn smaak is.” De stijl die je nu in het huis ziet, omschrijft Sharona als: “Het huis is strak, maar wel sfeervol en licht. Ik hou van natuurlijke elementen en van groen.” En hoe komt Sharona aan haar inspiratie? “Ik kijk veel op Pinterest en naar televisieprogramma’s zoals VT wonen en Eigen Huis en Tuin. Ik vind het ook heel leuk om bij andere mensen naar binnen te gluren.”

Gezelligheid in huis

Het meest gezellige plekje huis? “Het zitgedeelte in de woonkamer vind ik heel knus en gezellig”, zegt Sharona. Maar de meeste gezelligheid in huis komt van de katjes Nini en Ravi. Sharona: “Ik ben zelf opgegroeid met katten en toen ik hier al woonde en studeerde, was ik vaak alleen thuis. Dus toen is Nini mij komen vergezellen. Toen ik ging werken, was Nini juist weer vaak alleen en hebben we Ravi als vriendje voor haar erbij gehaald. Mooi meegenomen dat Ravi ook nog eens goed in het interieur past.” Jordie is ook een echte dierenvriend en wilde graag een aquarium in huis. Sharona was daar iets minder over te spreken. “Het aquarium staat nu boven en dat vind ik prima. Maar in de woonkamer wil ik het niet, ook al zou Jordie het graag willen. Ik hou niet van die felle kleuren.”

Van Zeggelenbuurt

Vooral Sharona heeft erg moeten wennen aan de buurt. “Ik kom uit Haarlem Zuid-West, dus toen ik hier net kwam, voelde ik me niet meteen thuis. Inmiddels vind ik het een fijne buurt. Wat ik vooral fijn vind aan deze plek is dat je zo de stad in fietst.” Jordie en Sharona dan ook van plan om hier voorlopig te blijven wonen. “We willen sowieso nog vijf jaar hier blijven, misschien wel tien jaar. Maar dat ligt aan wat op ons pad komt. Aan het huis zal het in ieder geval niet liggen. Tenzij we tien kinderen krijgen, maar dat zijn we niet van plan”, zegt Sharona.

Is het nu klaar?

Na al die tijd verbouwen, zou je denken dat Sharona en Jordie wel even klaar zijn. Maar niets is minder waar. Sharona vertelt ons dat er in de keuken ooit nog een bar komt, “maar tot die tijd heb ik een dansvloer, ook leuk!” Jordie heeft ook nog plannen: “Ik wil de schouw nog mooi maken, een balkon boven maken en de kozijnen en de trap aanpakken. En daarna komen er vast wel weer nieuwe dingen. Ik blijf lekker bezig!”

Meer foto’s

Meer binnenkijken

Binnenkijken bij Yolanda Haarlem

Binnenkijken bij Yolanda: ‘We hebben in het huis een schuilplek uit de oorlog gevonden’

Deze week mochten wij binnenkijken bij Yolanda (58) in de Patrimoniumbuurt waar zij in een huis met ...
Binnenkijken bij Rosan en Martijn in Haarlem

Binnenkijken bij Martijn en Rosan: ‘We wonen in de Jordaan van Haarlem’

Iedere week laten we je binnenkijken bij een leuk huis in Haarlem. Deze keer nemen we een kijkje bij...