Binnenkijken bij het kleurrijke huis van Nicole in de Grote Houtstraat: ‘Dit huis is als een jas die je fijn past’

Foto: indebuurt Haarlem

Inmiddels woont Nicole al 36 jaar in haar huis boven de Grote Houtstraat. De ingang van het huis is in de Cornelissteeg, maar het huis zelf bevindt zich boven de winkels. Vanaf buiten lijkt het niet heel groot. Maar het is toch echt 120 vierkante meter bij elkaar. Een flinke woning en dat midden in de stad. Wij mochten binnenkijken!

Lees verder onder de video

Nicole is niet geboren in Haarlem, maar in Amsterdam. “Ik ben van de eerste emigratie vanuit Amsterdam en ik voel me inmiddels wel echt Haarlemmer. In 1983 kwam ik naar Haarlem samen met mijn ex-man om de videotheek te runnen die vroeger onder ons huis in de Grote Houtstraat was. De Grote Hout van Miep en Loek Brons heette onze zaak. In totaal heb ik 13 jaar gewerkt in de videotheek.”

Nare gebeurtenis

Door onder andere een nare gebeurtenis besloot Nicole te stoppen met werken in de videotheek. “Ik ben gewapend overvallen en dat was heel heftig. Dat was een van de redenen voor mij om daar niet meer te werken. Daarna ben ik parttime gaan werken als boekhouder bij de provincie en dat doe ik nog steeds. Daarnaast ben ik een medium (Nicky’s Place) en masseuse. Een vrouw met drie visitekaartjes dus.”

Lees verder onder de foto

Nicole’s huis boven de dekbeddenwinkel. Foto: indebuurt Haarlem

Groene muren

Nicole heeft lange tijd met haar kinderen in dit huis gewoond, maar heeft het huis nu helemaal voor zichzelf en is er nog steeds erg blij mee. “Dit huis is als een jas die je fijn past. Het voelt voor mij enorm als een veilige plek en heb ik het ook helemaal naar mijn smaak gemaakt. Toen we erin kwamen moest alles wel even ‘aangeraakt’ worden. Onlangs heb ik voor mijzelf besloten dat ik nog langer in dit huis wil blijven en heb ik er opnieuw mijn plek van gemaakt. Zo heb ik de muren van de eetkamer groen geschilderd, want dat vind ik leuk.”

Lees verder onder de foto

De eetkamer die Nicole groen heeft geschilderd. Foto: indebuurt Haarlem

Mobiel met lichtjes en kristallen

Er is veel te zien in het huis van Nicole. In de woonkamer voor het raam hangt een mobiel met lichtjes en kristallen. “Al tien jaar lang wilde ik een Peter Pan-mobiel. Een mobiel met lichtjes en kartonnen Peter Pan eronder. Maar dat paste niet bij de metamorfose van de eetkamer en het was te groot voor in de woonkamer. Dus nu heb ik er kristallen aan gehangen. Daar kan ik dan helemaal van genieten.”

Lees verder onder de foto

De mobiel met lichtjes en kristallen. Foto: indebuurt Haarlem

Alles heeft een verhaal

Bijna alles in Nicole’s huis heeft een verhaal. “Ik ben wel van de frutsels en gooi niet snel spullen weg. Helaas betekent dat ook dat je veel moet afstoffen. Maar bijvoorbeeld mijn planten, sommige zijn wel veertig jaar oud en zijn van overleden dierbaren. Ook heb ik een familiewand waar allemaal foto’s van mijn voorouders op te zien zijn.”

Lees verder onder de foto

“Ik ben een enorm dierenmens en heb verschillende  beelden van dieren in huis. Zoals de tijger, want dat is mijn sterrenbeeld. De olifant vind ik gewoon heel gezellig, de draakjes op de kopjes heb ik van mijn spirituele moeder gehad en de vosjes die in de kast staan, vond ik mooi omdat de achternaam van mijn overleden vriend Vos is.”

Lees verder onder de foto

De kopjes met draakjes erop. Foto: indebuurt Haarlem

Kleurrijk geheel

De stijl in het huis omschrijft Nicole als ‘super-vintage’. “Het is geen kringloop, maar wel veel tweedehands. Bijvoorbeeld de tafel is van een oude collega en de stoeltjes heb ik een keer gevonden op de hoek van de straat. Qua kleuren hou ik niet van ultrazwart of -wit, maar van een kleurrijk geheel.”

De fijnste plek in huis is voor Nicole haar rode stoel. “In deze stoel heb ik de meeste tijd doorgebracht voor mijn ontwikkeling. Vanuit de stoel heb ik goed zicht op mijn schilderij dat net lijkt op sluiterbladen van een fototoestel, ik kan daar heerlijk naar staren.”

Lees verder onder de foto

Het uitzicht vanuit de rode stoel. Foto: indebuurt Haarlem

Drukste winkelstraat van Haarlem

Wij vragen ons af: hoe is het om in drukste winkelstraat van Haarlem te wonen? “Ik weet niet beter. Ik ben opgegroeid als Amsterdams stadskind, dus de reuring ben ik wel gewend en ik vind het wel lekker dat je af en toe wat hoort. Het enige wat soms een probleem is, is het vinden van een parkeerplek. Maar ook die heb ik na hoogstens drie rondjes wel gevonden.”

Rondleiding door het huis

Terwijl Nicole ons een rondleiding door het huis geeft, stuiten we op kleding die zij gekocht heeft voor een optreden dat zij wil gaan geven bij Circus Hakim, voor ons wil ze wel even laten zien hoe ze er dan uitziet:

Lees verder onder de foto

Nicole in haar outfit waarin zij gaat optreden. Foto: indebuurt Haarlem

Naast de woonkamer is er ook nog een Amerikaanse vintage keuken, een kamer waar Nicole massages en consulten geeft, een terras én een bovenverdieping. Wij kijken onze ogen uit:

Lees ook

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Ellen: ‘Na twee jaar DIY’en voelt mijn huis eindelijk af’”

Binnenkijken bij Ellen: ‘Na twee jaar DIY’en voelt mijn huis eindelijk af’

Ga naar “Binnenkijken bij Milou: ‘Ik ben trots op deze woning’”

Binnenkijken bij Milou: ‘Ik ben trots op deze woning’

Ga naar “Oproep! indebuurt Haarlem zoekt de mooiste tuinen of balkons in de stad”

Oproep! indebuurt Haarlem zoekt de mooiste tuinen of balkons in de stad

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Pink Stuff scrubber set € 19,99”

Pink Stuff scrubber set € 19,99

 • Blokker
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “AH Komkommer € 0,52”

AH Komkommer € 0,52

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Alle Heineken multipacks of kratten*/** van € 6,25 voor € 4,69”

Alle Heineken multipacks of kratten*/** van € 6,25 voor € 4,69

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “katoenen damesbiker van € 15 voor € 10”

katoenen damesbiker van € 15 voor € 10

 • HEMA
 • Geldig t/m 11 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Productiemedewerker”

Productiemedewerker

 • WerkTalent
 • Fulltime
Ga naar “Projectmanager Energie & Infra”

Projectmanager Energie & Infra

 • Alliander
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Nacht van de Vluchteling”

Nacht van de Vluchteling

 • Van 17 jun t/m 18 jun
Ga naar “De Buurtcamping”

De Buurtcamping

 • Van 14 jul t/m 14 okt
Ga naar “Nationale Archeologiedagen”

Nationale Archeologiedagen

 • Van 16 jun t/m 18 jun
Ga naar “Buitenspeeldag 2023”

Buitenspeeldag 2023

 • 14 juni 2023
Ga naar “KLM Urban Trail”

KLM Urban Trail

 • 5 november 2023