Binnenkijken bij Milou: ‘In deze tijd kan ik mij helemaal uitleven op het interieur’

Binnenkijken bij Milou | foto: Milou

Milou (27) woont samen met haar vriend Bas en kat Ted in een gezellig appartement in Europawijk in Haarlem. Net als waarschijnlijk heel veel andere Haarlemmers greep zij deze tijd aan om het interieur lekker helemaal om te gooien: ‘Ik heb Marktplaats herontdekt!’ Kijk je mee?

“Ik ben geboren in de Mariastichting in Haarlem. Na negentien jaar in Nieuw-Vennep te hebben gewoond ben ik terugverhuisd naar Haarlem. Daar heb ik in de afgelopen acht jaar tijd in zo’n vijf kamers, appartementen of studio’s gewoond: van boven Stiels in de Smedenstraat tot in de Amsterdamse Buurt en naast het station. Sinds december woon ik samen met mijn vriend in dit appartement in Europawijk. We hebben twee balkons, dus het is de hele dag lekker licht. Europawijk is echt een volkswijk met allerlei verschillende type mensen, dat vind ik heel leuk. En het is een goede uitvalsbasis; je bent zo in het centrum maar ook op de snelweg. Ze knappen dit deel van Haarlem nu ook heel erg op, dus je ziet allerlei initiatieven uit de grond gestampt worden, leuk om te zien.”

Het is extra leuk om er binnen iets van te maken

“Toegegeven; van buiten vind ik de flats in Schalkwijk meestal niet supermooi. Maar dan is het extra leuk om er binnen iets van te maken. Ik was altijd al wel graag met interieur bezig, maar merkte dat toen we door corona meer op huis aangewezen waren, ik er nog fanatieker mee aan de slag ging. Je zit dan natuurlijk heel de tijd tegen dingen aan te kijken waarvan je denkt: dat kan ook wel anders of creatiever. Nu denk ik er zelfs over na om naast mijn huidige baan een interieuropleiding te gaan volgen.”

“Mijn favoriete plek in huis is denk ik toch wel de woonkamer. Je kan er lekker in het zonnetje zitten op de relaxte bank en je hebt een mooi doorkijkje naar de eetkamer. Iets wat ik in huis niet snel zal vervangen? Dat is op dit moment de IXXI, het ‘schilderij’ van het meisje met de parel. Een echte eyecatcher. En de grote plant en de salontafel ben ik ook heel blij mee. Zoals je ziet staat onze kat ook erg graag op de foto en hij maakt het appartement dan ook helemaal compleet.”

Urban Scandinavisch met vintage vondsten

“Mijn interieurstijl? Ik denk dat het een mix is tussen urban en Scandinavisch. Ook vind ik het leuk om unieke vintage vondsten zoals een oude koffer te combineren met nieuwe hippe snufjes zoals een soundsystem. Mijn inspiratie haal ik vooral uit Instagram en Pinterest. Maar soms lees ik ook wel bladen of kijk ik tv-programma’s zoals VT Wonen of Kopen zonder Kijken. En rubrieken zoals deze vind ik ook heel leuk, zodat je kan binnenkijken bij anderen.”

Unieke Marktplaatskoopjes

“Over het algemeen haalde ik vaak spullen bij winkels als Loods5 en Kwantum. Maar tijdens de coronatijd heb ik nu juist heel veel spullen via Marktplaats gehaald, zoals onze salontafel en de bank. Echt van die unieke Marktplaatskoopjes waar ik dan best wel trots op ben! Zelfs grote planten kun je er vinden. Toch hoop ik natuurlijk dat de Haarlemse boetiekjes ook snel weer open gaan.”

Tipje van ons: bij deze Haarlemse woonwinkels kun je nu online shoppen!

Het is nooit helemaal af

Of Milou nu helemaal klaar is met klussen en stylen? “Nee, het is nooit af hoor. Elke keer als ik net een project klaar heb, wil ik weer iets anders opknappen. Binnenkort gaan we de hal aanpakken. De deur wordt zwart en de muren urban taupe, en ik wil er een soort lambrisering maken. Het allerliefst zou ik ook het toilet en de badkamer aanpakken, want die zijn echt verouderd. Maar op een gegeven moment willen we ook wel groter gaan wonen, dus dan moet je de afweging maken of je die investering wel wil doen nu. Ik ben nu wel begonnen om het balkon weer lekker lente klaar te maken.”

Tips van Milou

Wil jij ook iets veranderen aan je interieur maar weet je niet zo goed waar te starten? Milou deelt nog wat leuke tips. “Als je bijvoorbeeld bent uitgekeken op bepaalde accessoires of meubels, kun je die gewoon pimpen door ze te verven. Zo was ik bijvoorbeeld uitgekeken op de chromen greepjes in de keuken. Ik heb ze zwart gespoten, waardoor ze nu een stoerdere look hebben. Zelfs de vergeelde tegeltjes in de badkamer heb ik opgefrist met verf! En ik zou dus zeker even Marktplaats en de lokale kringloopwinkels in de gaten houden.”

Wil je meer zien van Milou haar interieur en haar stylingtips blijven volgen? Dan kun je haar hier volgen op Instagram.

Mogen we ook bij jou binnenkijken?

Heb jij ook een passie voor interieur, of heb jij een unieke, schattige, mooie of bijzondere woning in Haarlem? We kijken heel graag bij jou binnen! Stuur ons gerust een mailtje via [email protected]

Heb je deze artikelen al gezien?

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Sandra: ‘In deze voormalige kerk wonen we en geven we therapie’”

Binnenkijken bij Sandra: ‘In deze voormalige kerk wonen we en geven we therapie’

Ga naar “Kunstenaar Michael woont in de Amsterdamse Poort en zo ziet dat eruit”

Kunstenaar Michael woont in de Amsterdamse Poort en zo ziet dat eruit

Ga naar “Binnenkijken bij Manon: ‘Vroeger hingen de SS-vlaggen aan deze muur’”

Binnenkijken bij Manon: ‘Vroeger hingen de SS-vlaggen aan deze muur’

In onze gids

Ga naar “ASV fine jewellery”

ASV fine jewellery

 • Juweliers

Nu geopend

Ga naar “OERUM”

OERUM

 • Prinsen Bolwerk 4RD
 • Juweliers

Nu geopend

Ga naar “San Lorenzo”

San Lorenzo

 • Leidsevaart 338 Zwart
 • Italiaanse restaurants
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Gratis verrassing in nieuwe boerderijwinkel De Wickevoorter Stadsboeren”

Gratis verrassing in nieuwe boerderijwinkel De Wickevoorter Stadsboeren

 • De Wickevoorter Stadsboeren
 • Geldig t/m 30 april 2021

Topper

Ga naar “Tefal pannenserie Healthy Chef van € 51,99 voor € 26”

Tefal pannenserie Healthy Chef van € 51,99 voor € 26

 • Blokker
 • Geldig t/m 2 mei 2021
Ga naar “Alle A-merk pints ijs van € 11,50 voor € 5,75”

Alle A-merk pints ijs van € 11,50 voor € 5,75

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 25 april 2021
Ga naar “Buitenkleed Mallorca van € 29,95 voor € 19,99”

Buitenkleed Mallorca van € 29,95 voor € 19,99

 • Karwei
 • Geldig t/m 2 mei 2021
Ga naar “Amstel Radler of Heineken van € 10,96 voor € 5,48”

Amstel Radler of Heineken van € 10,96 voor € 5,48

 • PLUS
 • Geldig t/m 24 april 2021

Vacatures

Ga naar “Servicemedewerker Parkeerservices”

Servicemedewerker Parkeerservices

 • PDZ Uitzendbureau
 • Fulltime
Ga naar “Freelancer voor redactie indebuurt Haarlem”

Freelancer voor redactie indebuurt Haarlem

 • indebuurt Haarlem
 • Freelance
Ga naar “Medewerker Verhuur Wooncorporatie”

Medewerker Verhuur Wooncorporatie

 • Olympia
 • Parttime
Ga naar “Recruiter”

Recruiter

 • Wolfram Chain N.V.
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Productiemedewerker Inpakafdeling”

Productiemedewerker Inpakafdeling

 • Young Engineering
 • Fulltime/Parttime