Binnenkijken bij Laura: ‘Ons interieur is zacht én een beetje freaky’

Laura Moestadja

Laura Moestadja (29) woont sinds 2,5 jaar met haar vriend Arnout in een fijn en kleurrijk appartement in Heemstede, nét op de grens van Haarlem. “Letterlijk, want het plaatsnaambordje staat hier voor de deur.”

Haarlem

Lange tijd zijn Laura en Arnout op zoek geweest naar een huis in Haarlem, waar ze zelfs nog het tv-programma ‘Makelaars met een Missie’ voor hebben ingeschakeld. Maar ze vonden hun thuis uiteindelijk in Heemstede. “Aan de ene kant zou ik nog steeds wel in Haarlem willen wonen, maar aan de andere kant wonen we hier ook heel fijn. Daarnaast is mijn vriend ook gek op surfen, dus als we in de toekomst nog eens willen verhuizen zou het zomaar kunnen zijn dat we juist dichter naar de kust verhuizen in plaats van meer richting Haarlem.”

Toch was de nieuwe woonomgeving wel even wennen. “Ik woonde hiervoor in het Rozenprieel, tegenover een eethuis. Daar waren mensen heel sociaal en vroegen altijd even hoe het ging als ik buiten voor de deur zat. Hier in dit appartementencomplex zijn mensen iets meer op zichzelf. Maar wat ik wel heel leuk vind, is dat de bewoners hier enorm gemêleerd zijn qua leeftijd en gezinssamenstelling.”

Binnenkijken bij Laura

Zacht en freaky

Qua stijl kun je niet echt één label op het interieur van Laura en Arnout plakken. Op het eerste gezicht oogt haar woonkamer zacht, met vrolijke pastelkleuren en lekker veel planten. Maar hoe langer je kijkt des te meer toffe details je ontdekt. “We houden wel van een beetje freaky. Zo hebben we hier en daar wat opgezette dieren staan, zoals een kleine krokodil. En onze nieuwste aanwinst is de uil die in de kledingkamer hangt. Maar er mogen er nog wel meer bij. Daarnaast zouden we eigenlijk ook wel wat meer barok willen toevoegen aan het interieur.”

Wat de inrichting betreft was het voor Laura en Arnout best een zoektocht om een stijl te creëren die ze allebei mooi vinden. Het was immers de eerste keer dat ze gingen samenwonen. “Arnout wil bijvoorbeeld het liefst alles nieuw kopen, terwijl ik juist gek ben op tweedehands meubels van Marktplaats of kringloopwinkels. Ik vind het heerlijk om rond te struinen bij Rataplan om toffe meubels en kitscherige accessoires te scoren. Zo heb ik een tijdlang allerlei porseleinen beeldjes gespaard. Die heb ik laatst grotendeels weggedaan, op mijn zeemeermin en piloot na. Die blijven favoriet en mogen echt niet weg.”

Binnenkijken bij Laura

Vintage stroomvreter

Ook kun je niet om de vintage jukebox heen. Een radio, cassette én cd-speler in één, die nog steeds werkt. “Deze heb ik al sinds ik voor het eerst uit huis ben en verhuis ik iedere keer weer mee. Hij is van een vriendin van mijn moeder geweest, maar die wilde ‘m op een gegeven moment niet meer omdat ze het idee had dat ‘ie te veel stroom verbruikte. Toen zei ze: ‘Neem jij ‘m maar Laura, jij huurt toch inclusief.’”

Kerkbankjes

Een andere leuke eyecatcher in huis zijn de blauwe bankjes die vroeger als kerkbankjes hebben gediend. “Die kwam ik tegen bij Rataplan en heb ik een fris kleurtje gegeven.” Nu dienen ze als plantenbankjes en vormen ze een mooi kleurenpalet met het groen van de planten en de oranje wand erachter.

Binnenkijken bij Laura

18 kleurentesters

Overigens was het bepalen van de muur in de woonkamer misschien nog wel het lastigst. Die was eerst grijs en moest hoe dan ook anders. Maar welke kleur het zou worden bleek moeilijker dan van tevoren gedacht. “Mijn vriend gaf direct al aan dat hij absoluut geen roze muur wilde, terwijl het eindresultaat daar toch aardig in de buurt is gekomen. We begonnen met het uitproberen van een paar kleurentesters, maar kwamen er maar niet uit. Uiteindelijk hebben we maar liefst 18 testkleuren op de muur geprobeerd, die je achter de tv met een bepaald lichtinval nog steeds een beetje ziet zitten. Maar uiteindelijk werd het een lichtoranje koraalkleur, die heel mooi samengaat met alle planten in huis.”

Binnenkijken bij Laura

Elke kamer een andere vibe

Hoe zacht en lieflijk de woonkamer er ook uitziet, in de rest van de woning is die sfeer weer heel anders. “In elke kamer in huis heerst een andere vibe. Zo is de slaapkamer donkerpaars, die overigens best wel donkerder mag van mij, en de kledingkamer is blauwgroen. Dus met mijn groene kapsel blend ik daar helemaal lekker in!” Maar eigenlijk moeten we VERkleedkamer zeggen. In de Egyptische kist zit namelijk hun grote collectie verkleedkleren, aangezien ze regelmatig verkleedfeestjes bezoeken.

“De kledingkamer is trouwens ons laatste project. Dit was voorheen echt zo’n rommelhok, maar daar hebben we nu een hele chille kledingkamer met gezellig zithoekje van gemaakt. Met een leren oorfauteuil die ik ook tweedehands op de kop heb getikt.”

Kunsthal

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fantastische binnenkomer. Letterlijk, want zodra je de hal binnenstapt, sta je oog in oog met zes prachtige dames en een giraffe. Allemaal geschilderd door Laura, inclusief de muurschildering. “Mijn moeder is ook erg creatief, dus kunst is er met de paplepel ingegoten. Arnout heeft mijn schilderijen op een dag als verrassing opgehangen, maar omdat ik de witte wand wat saai vond heb ik er kleurencirkels op geschilderd. Zo komen ze net even mooier uit.”

Binnenkijken bij Laura

Binnenkijken

Lijkt het je leuk om ons een keer over de vloer te krijgen en jouw woning te laten zien? Stuur ons dan een mailtje of een berichtje op Facebook of Instagram. Wie weet komen we binnenkort bij jou binnenkijken!

Binnenkijken bij Laura: ‘Ons interieur is zacht én een beetje freaky’

 • Binnenkijken bij

Laura Moestadja (29) woont sinds 2,5 jaar met haar vriend Arnout in een fijn en kleurrijk…

Laura Moestadja

Lees ook: <br>

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Pieter Teylers Huis: de nieuwste vleugel van het oudste museum van Nederland (video)”

Binnenkijken bij Pieter Teylers Huis: de nieuwste vleugel van het oudste museum van Nederland (video)

Ga naar “Binnenkijken bij Devon en Vinny: ‘Onze toiletruimte is goud’”

Binnenkijken bij Devon en Vinny: ‘Onze toiletruimte is goud’

Ga naar “Binnenkijken bij Miranda en Pouriya: ‘Onze hobby’s vind je terug in ons interieur’”

Binnenkijken bij Miranda en Pouriya: ‘Onze hobby’s vind je terug in ons interieur’

In onze gids

Ga naar “FLFL”

FLFL

 • Botermarkt 29
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
FLFL Haarlem

Nu gesloten

Ga naar “Little Jamaica Bistro”

Little Jamaica Bistro

 • Brouwersvaart 146
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Little Jamaica Bistro

Nu gesloten

Ga naar “Kaneda Sushi & Bowls Haarlem”

Kaneda Sushi & Bowls Haarlem

 • Andalusië 9A
 • Sushi restaurants
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Met korting naar SnowWorld”

Met korting naar SnowWorld

 • Geldig t/m 31 maart 2022
Ga naar “Coaching sessie + 3 gratis Powerwalk trainingen”

Coaching sessie + 3 gratis Powerwalk trainingen

 • Hommes & Swarte
 • Geldig t/m 31 januari 2022
Ga naar “50% korting op de leukste kidsposter!”

50% korting op de leukste kidsposter!

 • Blijfabriek
 • Geldig t/m 27 december 2021
Ga naar “Vibratior van € 39,95 voor € 19,98”

Vibratior van € 39,95 voor € 19,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 december 2021
Ga naar “Blokker badjas Cosy € 14,99”

Blokker badjas Cosy € 14,99

 • Blokker
 • Geldig t/m 12 december 2021

Vacatures

Ga naar “Verkoper van barbecues en buitenkeukens”

Verkoper van barbecues en buitenkeukens

 • oneQ smart outdoor cooking
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Medewerker Verhuur”

Medewerker Verhuur

 • Elan Wonen
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “arrestantenbeveiliger”

arrestantenbeveiliger

 • Politie
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Productiemedewerker Farmacie met doorgroeimogelijkheden”

Productiemedewerker Farmacie met doorgroeimogelijkheden

 • Young Engineering
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Tijdelijk coördinator P&O gezocht!”

Tijdelijk coördinator P&O gezocht!

 • Randstad
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Kerstcircus Haarlem”

Kerstcircus Haarlem

 • 23 december 2021
kerstcircus haarlem herman renz reinaldapark