Binnenkijken bij Kalle en Jasmijn: ‘Zo’n groot dakterras is zeldzaam in Haarlem’

De zon schijnt dus we kunnen weer de tuin in, het terras op of naar het park. Ook Kalle en Jasmijn zijn helemaal klaar voor de zomer. Hun woning aan de Spaarnwouderstraat heeft namelijk een groot zonnig dakterras. “Deuren open en barbecue aan. Laat het mooie weer maar komen.”

“Welkom in ons huis”, zegt Jasmijn terwijl ze de kussens op de buitenbank legt. De deuren naar het zonnige terras staan open. “Er komen straks wat vrienden hier in de zon zitten, dus ik ben het dakterras uit zijn winterslaap aan het halen.” Kalle vult aan: “Zodra het lekker weer is komen vrienden vaak naar ons om te zonnen of te barbecuen. Ik ken ook niemand anders in Haarlem met zo’n lekker dakterras.”

Missen

Kalle, Jasmijn en katten Abel en Otje wonen nu anderhalf jaar in de woning aan de Spaarnwouderstraat. Kalle vertelt: “Hiervoor hebben we een half jaar in de Leidsebuurt gewoond. Dit was best een leuke woning, maar er zat geen buitenruimte bij. In eerste instantie dachten we dat we dat niet zouden missen, maar dat hadden we mis. Daarom besloten we om toch op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Dit was het eerste huis dat we bekeken. Toen we het dakterras zagen, waren we meteen verkocht. Binnen een maand zijn we verhuisd.”

Nieuwe meubels

In hun nieuw huis hebben ze wat ruimte moeten inleveren, maar dat maakt Jasmijn niet uit. Ze vertelt: “De woonkamer in dit huis is een stukje kleiner dan in het huis in de Leidsebuurt. Maar als het lekker weer is en de deuren openstaan, maakt dat niet meer uit. Omdat ons dakterras uit de wind is, kun je er zelfs in de winter zitten als de zon schijnt. Ook de katten kunnen hier lekker naar buiten.” Een aantal van hun meubels konden niet mee naar het nieuwe huis, maar ook dat vond Jasmijn niet erg. “Het was een mooi excuus om nieuwe meubels aan te schaffen”, vertelt Jasmijn.

Beige

Vooral Jasmijn houdt zich bezig met de inrichting van het huis. Kalle vind alles wel prima, als het maar niet te beige wordt. Hij vertelt: “Jasmijn vindt het leuk om met het inrichten bezig te zijn. Mij maakt het allemaal iets minder uit, maar ik weet wel wat ik mooi vind. Zo houd ik niet van te veel beige. Als het aan Jasmijn ligt is ons hele huis zandkleurig.” Jasmijn reageert lachend: “Ik vind het heerlijk om in huis te rommelen en dingen te veranderen. Maar ik overleg wel altijd even met Kalle. We zijn gelukkig goed in het sluiten van compromissen.”

Echte mug

Kalle is een echte mug en woont al zijn hele leven in het centrum van Haarlem. “Ik vind het heerlijk om in het centrum van Haarlem te wonen. Ik ben opgegroeid aan de Nieuwe Groenmarkt en heb hier ook mijn hele leven gewoond”, vertelt hij. Het huis aan de Spaarnwouderstraat bevalt hem dan ook erg goed. “We wonen nu aan het randje van het centrum, maar alles is nog steeds op loopafstand. Mijn vrienden wonen allemaal om de hoek en ik sta binnen vijf minuten lopen op de Grote Markt.”

Verhuisdrang

Jasmijn komt niet uit Haarlem, maar woont er inmiddels al zeven jaar. “Ik kom uit Beverwijk en ben zeven jaar geleden naar Haarlem verhuisd om samen met mijn zus te gaan wonen. Inmiddels heb ik maar liefst op zes verschillende plekken in Haarlem gewoond. Ik woonde bijvoorbeeld in het Rozenprieel, aan het Begijnhof en in de Wilhelminastraat. Eigenlijk heb ik in bijna elke buurt in en rondom het centrum wel gewoond”, vertelt ze. Op de vraag of ze stiekem al plannen heeft om weer te verhuizen, geeft Kalle snel antwoord: “Ik hoop het niet toch? We zitten hier nu wel even goed.”

Lees ook…

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Kopen zonder Kijken-huis in Haarlem na drie jaar alweer in de verkoop”

Kopen zonder Kijken-huis in Haarlem na drie jaar alweer in de verkoop

kopen zonder kijken haarlem
Ga naar “Dit is het allerkleinste huisje dat nu te koop staat in Haarlem”

Dit is het allerkleinste huisje dat nu te koop staat in Haarlem

funda haarlem burgwal
Ga naar “Haarlemse huizen: 5 x populaire binnenkijkers”

Haarlemse huizen: 5 x populaire binnenkijkers

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99”

Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis”

JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “sloggi 3-pack slips € 13,99”

sloggi 3-pack slips € 13,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Vacature van Allround Administrateur (36 uur) bij Joh. Enschedé in Haarlem.”

Vacature van Allround Administrateur (36 uur) bij Joh. Enschedé in Haarlem.

 • Employment Services
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Housekeeping en Ontbijt”

Medewerker Housekeeping en Ontbijt

 • Stayokay Haarlem
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Business Intelligence Specialist”

Business Intelligence Specialist

 • Pré Wonen
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023