Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Anneroos (27): ‘Ik ben wel echt zo’n VT-wonen iemand die helemaal opgaat in het interieur’

Door Dominique Michiels 26 november 2018

De 27-jarige Anneroos en haar 44-jarige vriend Guido droomden altijd al van een van de authentieke huizen aan de Kampersingel. Toen hun kans kwam, grepen ze die meteen. 

Meant to be

Anneroos en Guido hadden het huis waar zij nu wonen, al eerder gespot. “In 2015 woonde ik op het Zuider Buiten Spaarne en liepen we altijd langs deze huizen aan de Kampersingel richting de stad. Toen zeiden we al tegen elkaar: ‘als dit huis te koop komt, dan moeten we het doen’ “, vertelt Anneroos. In 2017 ging het stel actief op zoek naar een huis, en alsof het zo had moeten zijn: er kwam precies op dat moment een woning aan de Kamperingsel vrij. “Dit was meant to be dachten wij. We zijn gaan kijken bij het huis en waren meteen heel erg onder de indruk. Toen hebben we een bod bedacht terwijl we in de achtertuin van het huis stonden en deze gelijk doorgegeven. Begin 2017 hebben we de sleutel gekregen.”

Huis uit 1865

Er was nog wel het een ander te doen in het huis vertelt Anneroos: “Er ontbraken veel dingen, zoals deuren van inbouwkasten en het schilderwerk was niet meer mooi.” Maar er waren ook veel elementen aan het huis die Anneroos precies zo wilde laten. “Het huis komt uit 1865 en heeft veel authentieke elementen, zoals de ornamenten op de plafonds, het glas in lood, de dubbele ensuite deuren. Dit vind ik heel charmant en wilde ik graag zo houden.”

Lichtjes van de stad

Naast de stijl van het huis, is Anneroos ook erg te spreken over de locatie van het huis. “Dat ons huis uitkijkt op de Bavokerk en het Spaarne vind ik fantastisch. In de zomer zie ik de boten voorbij varen en daar word ik heel rustig en gelukkig van. En in de avond zien we alle lichtjes in de stad, dat is heel sfeervol.”

Twee ingangen

Het huis is niet zoals je een typische stadswoning in Haarlem zou verwachten. “Het huis heeft een woonoppervlakte van 170 vierkante meter, waarvan 70 een tuin op het zuiden bevat. En we hebben ook nog een achterom.” Wat ook bijzonder aan het huis is, is dat er twee voordeuren zijn. “Dat is nog van vroeger. In deze huizen woonden rijkere families. De benedeningang was bedoeld voor het keukenpersoneel en de boveningang voor de familie zelf. We hebben de keuken ook beneden gelaten, we hebben er wel over gedacht om deze naar boven te verplaatsen. Maar juist omdat dit altijd al zo geweest is, vonden we het juist mooi dit zo te laten. En in de zomer met etentjes in de tuin, is het heel handig omdat de keuken aan de tuin grenst.”

 

Spiegels op de schouw en een plantenwand

Anneroos heeft haar eigen draai gegeven aan het huis. “Ik vind het prachtig om klassieke elementen te combineren met een modern interieur. Ik ben wel echt zo’n VT-wonen iemand die helemaal opgaat in het interieur. Al maak ik wel overal mijn eigen toepassing van, letterlijk kopiëren vind ik niks.” Voorbeelden van Anneroos haar eigen creaties in het huis: “Bij OU. boutique zag ik hele mooie authentieke spiegels en het leek mij heel tof daar een wand mee te maken op de schouw. We hebben ook een bijzondere boekenplank, dat idee hebben wij van Van Duivenboden in Haarlem. Ook heb ik in de serre een plantenwand gemaakt, dat had ik gezien in tijdschriften maar ook bij Fortuyn in Haarlem. De plantenwand vind ik een hele mooie verlenging van het huis, alsof je de tuin een beetje naar binnen haalt.”

Kerstboom van 3,5 meter hoog

Anneroos heeft meerdere fijne plekjes in het huis gecreëerd. “Mijn favoriete plek is op dit moment de serre, omdat je vanuit daar een overzicht van het hele huis hebt en op de tuin uitkijkt. Maar ik verheug mij ook al heel erg op de feestdagen, dan zet ik weer een kerstboom van 3,5 meter hoog neer. Dat past zo mooi in het huis en geeft me een heel rijk gevoel.”

Meer binnenkijken

Sharona en Jordie van Zeggelenplein

Binnenkijken bij Sharona en Jordie: ‘Niemand wilde dit huis kopen’

Sharona en Jordie wonen in het huis waar Jordies opa en oma vroeger zelf hebben gewoond, maar daar z...

Binnenkijken bij Djoeah (26): ‘De Tibetaanse gebedsmolen die ik uit India meenam, is een heel speciaal souvenir’

De 26-jarige Djoeah en haar 31-jarige vriend Ramon wonen samen aan het Spaarne in de Stationsbuurt i...
Binnenkijken bij Rosan en Martijn in Haarlem

Binnenkijken bij Martijn en Rosan: ‘We wonen in de Jordaan van Haarlem’

Iedere week laten we je binnenkijken bij een leuk huis in Haarlem. Deze keer nemen we een kijkje bij...