Binnenkijken bij Monica: ‘Mariabeelden en boeddha’s gaan bij mij in huis gewoon samen’

Door Dominique Michiels 3 december 2018

Monica is samen met haar man Max en zonen Stef en Jan tien jaar geleden naar een bijzondere plek naast de N205 verhuisd. Dat ging niet zonder slag of stoot, zo woonden ze twee jaar in een bouwkeet en was het toch wel even heel wat anders dan de vertrouwde Indische buurt.

Scheuren met quads

Monica vertelt ons hoe zij met haar gezin is komen wonen op deze bijzondere plek. “Tien jaar geleden hebben we deze plek gekocht. Vooral onze kinderen wilden hier heel graag wonen. Er zat een zwembad in de tuin en de jongens hebben allebei een quad, dus hier kunnen ze lekker scheuren. Zelf twijfelde ik wel omdat ik ook in een mooi huis woonde in de Indische buurt.”

Elf maanden in een caravan

Maar het heeft wel even geduurd voordat Monica en haar gezin ook daadwerkelijk in het huis konden wonen. “Het huis was niet naar mijn zin. Alles was heel donker, er waren hele lage plafonds, in de keuken stond een bar uit een kroeg en de hele benedenverdieping was niet naar onze wensen ingedeeld. We hebben alle muren eruit gehaald, nieuwe geplaatst, het plafond verhoogd en nog veel meer.” Tijdens de verbouwing konden Monica en haar gezin nog niet in het huis wonen. “De eerste elf maanden hebben we in een caravan in de tuin gewoond. Met twee kinderen en twee honden. Dat was was knus, maar het ging heel erg goed.”

Foto: indebuurt Haarlem

Twee jaar in de bouwkeet

Na die elf maanden was het huis nog niet klaar. “Dat kwam vooral omdat alles veel werk was. Alles wat we hier moesten doen, was gelijk heel veel. Veel schilderen, veel kozijnen, veel tegels, veel alles.” Monica en haar gezin ‘verhuisde’ naar een bouwkeet naast het huis. “Na twee jaar was ik het zat in die bouwkeet. Op één zaterdag hebben we allemaal vrienden opgetrommeld, het hoognodige gekocht en zijn we verhuisd naar ons eigen huis.”

Foto: indebuurt Haarlem

Niemand heeft last van mijn honden

Nu is Monica heel erg blij in haar huis. “Wat ik zo fijn vind aan dit huis, is de vrijheid. Als mijn honden blaffen, heeft niemand er last van. Ik heb wel een hele tijd moeten wennen. Toen we nog in de Indische buurt woonden, had ik meer mensen om mij heen. Tijdens het honden uitlaten, maakte ik altijd wel een praatje. Dat is hier niet. Maar daar ben ik nu aan gewend.”

Foto: indebuurt Haarlem

Geen last van de snelweg

Monica vertelt ons dat zij helemaal geen last hebben van de snelweg. “We wonen dicht op de snelweg, maar daar hebben we eigenlijk helemaal geen last van. ’s Zomers zie je het niet eens door al het groen. Natuurlijk als mensen hier voor het eerst komen, die denken wel even: oké…. Maar ja, dat heb ik ook als ik een smalle straat kom, want dat ben ik weer niet gewend.”

Mariabeelden en boeddha’s

Monica heeft een hele eigen stijl in huis. “De stijl in mijn huis noem ik Oosters en ook wel Ibiza-achtig. Het leukste in huis vind ik mijn Mariabeelden. Ik hou daar heel erg van. Ik heb ook veel boeddha’s in huis. Mariabeelden en boeddha’s gaan bij mij gewoon samen.” Monica zou de Oosterse stijl zelf wel nog meer in huis willen. “Ik zou nog wel van die doeken aan het plafond willen Maar ik woon hier wel met drie mannen. Dus zij vinden dat ik dan een beetje doorsla.”

Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Waakse honden

Het hele gezin van Monica is dol op honden. “We hebben altijd honden gehad. Toen we in de keet woonden, hadden we vier honden. Voor allemaal één. Nu hebben we nog twee honden. Een bulldog en een grote bordeaux dog. We wonen toch wel afgelegen, dus we wilden ook een grote hond. En die is zeker waaks, je kunt hier niet zomaar naar binnen gaan. Dan zetten ze je echt vast. Dat heeft de pakketbezorger wel geweten. Die durft nu niet meer te komen. ”

Twee huizen voor de kinderen in de tuin

Monica en haar gezin blijven voorlopig nog wel hier wonen. “Het liefst zou ik voor allebei mijn kinderen een huis bouwen in de tuin. Die ruimte is er toch. Het lijkt me helemaal leuk als kleinkinderen hier dan kunnen rondhuppelen. Maar mijn kinderen zijn nu pas 20 en 22, dus ik heb het over de toekomst.”

Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Meer binnenkijken bij

Binnenkijken bij Machteld Haarlem

Binnenkijken bij populaire instagrammer Machteld (31): ‘Stylen is nog steeds gewoon een hobby’

Machteld heeft haar eigen onderneming als goudsmid én plaatst graag mooie foto's van haar interieur ...
Sharona en Jordie van Zeggelenplein

Binnenkijken bij Sharona en Jordie: ‘Niemand wilde dit huis kopen’

Sharona en Jordie wonen in het huis waar Jordies opa en oma vroeger zelf hebben gewoond, maar daar z...
Binnenkijken bij Yolanda Haarlem

Binnenkijken bij Yolanda: ‘We hebben in het huis een schuilplek uit de oorlog gevonden’

Deze week mochten wij binnenkijken bij Yolanda (58) in de Patrimoniumbuurt waar zij in een huis met ...