Wonen op stand in Haarlem: de drie duurste huizen

Door Lotte van den Elsen 9 november 2018

Ook als je binnenkort de jackpot in de wacht sleept of een multimiljonair aan de haak slaat, wil je voor geen goud weg uit Haarlem. Daarom zochten wij alvast wat paleisjes op die je dan mooi kunt betrekken. (Of als je gewoon lekker wilt spieken bij luxepoezen.) Dit zijn de duurste koopwoningen van Haarlem volgens Funda. 

3. Westerhoutpark 1A

Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda

Deze grote villa, genaamd Villa Westerhout, is het op twee na duurste pand van Haarlem. Dit pand werd gebouwd in 1923 en het is gelegen aan de rand van stadsbos de Haarlemmerhout, vlakbij het historische stadshart van Haarlem. Deze villa heeft een woonoppervlakte van wel 581 vierkante meter, verdeeld over drie woonlagen en vijftien kamers. Villa Westerhout is te gebruiken voor verschillende functies, niet alleen om te wonen, maar ook als kantoor of praktijkruimte. Handig extraatje: bij het pand ligt een parkeerplaats voor zo’n 12 tot 15 auto’s. Ook ligt er een ruime tuin om het huis. En hoeveel moet je hier dan voor betalen? De vraagprijs van dit pand is €2.400.000 k.k.

2. Vijverlaan 12

Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda

Dit mooie pand, Villa De Meerle, werd gebouwd in 1911. Het is het op één na duurste pand van Haarlem. Villa De Meerle staat tegenover de grote vijver van Haarlem-Zuid, aan de rand van het stadscentrum. Het huis heeft een woonoppervlakte van maar liefst 364 vierkante meter. Je kunt hier gerust met je hele familie of vriendengroep intrekken want het huis telt zeven slaapkamers en drie badkamers. Ook is er een grote tuin, met meerdere zonnige terrassen. Nu vraag je je vast af: wat betaal je voor dit bescheiden stulpje? De vraagprijs is € 2.500.000 k.k. Even door sparen dus!

1. Wagenweg 242

Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda
Beeld: Funda

Dit prachtige pand dateert uit 1793 en stond vroeger bekend als landhuis Eidenhout. Het pand is een rijksmonument en heeft een woonoppervlakte van 1000 vierkante meter. In het landhuis zijn negen appartementen, met opgeteld negentien kamers. Helaas staan er op Funda geen foto’s van de binnenkant van dit pand, maar we kunnen ons wel vergapen aan de mooie foto’s van het pand zelf en de grote tuin. Aan de voorzijde van het huis staan twee marmeren sfinxen, deze zijn in 1802 door de eigenaar uit Italië gehaald. Wat een paleis zeg! En hoeveel moet je neertellen voor dit pand, het duurste pand van Haarlem? Hou je vast: €4.250.000 k.k.

Lees ook deze artikelen:

5 x huizen in Haarlem met als prijskaartje: 1 miljoen euro

Heb je toevallig nog een miljoen euro in de sokkenlade? Mooi! Wij hebben namelijk vijf schitterende ...
Huis te koop: Leliestraat 34 Haarlem, Foto 1 | Foto: Funda

5 x de goedkoopste woningen die nu in Haarlem te koop staan

Natuurlijk is het leuk om de állerduurste huizen die te koop staan te bekijken. Maar hé, laten we ee...

Meer over

Wonen