Nieuwbouw in Haarlem: deze projecten worden nu ontwikkeld (2022)

Nieuwbouw in Haarlem is er volop. De stad zal, door een aantal nieuwbouwprojecten die nu worden ontwikkeld, in de toekomst nieuwe woningen rijker worden. We zetten een aantal projecten in Haarlem voor je op een rijtje. Zowel voor koopwoningen, huurwoningen als sociale huurwoningen.

Dit artikel verscheen eerder in augustus 2021 op indebuurt Haarlem. We hebben alle nieuwbouwprojecten opnieuw onderzocht en de informatie geüpdatete.

Nieuwbouw BossaNova

Volgens de projectontwikkelaar VORM worden er in Haarlem Nieuw-Zuid (lees: Schalkwijk) twee woontorens gebouwd waar in totaal 142 koopwoningen zullen worden gevestigd. De bouw is in april vorig jaar begonnen. Benieuwd naar dit project? In dit artikel van ons lees je er alles over.

Artist impressie van BossaNova | beeld: VORM

HAAVE

In het zuiden van Haarlem vinden we nog een nieuwbouwproject: HAAVE. Dat project zal de volgende soorten woningen bevatten: “royale koop- en huurappartementen, comfortabele grachtenwoningen, split level-stadswoningen en een woonblok dat in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap wordt uitgegeven. Eveneens worden er op de hoek aan de Louis Pasteurstraat en Floris van Adrichemlaan 14 betaalbare huurwoningen gerealiseerd”, aldus de projectontwikkelaar. Bij het schrijven van dit artikel is er nog maar één appartement beschikbaar.

Oostpoort

Het gebied rond station Spaarnwoude wordt Haarlem Oostpoort genoemd. Binnen drie jaar moet de eerste bouw van start gaan met honderd woningen. “De ontwikkeling van Oostpoort neemt ongeveer tien jaar in beslag tot 2034 en vormt het startpunt van een grootschalige transformatie van de oostelijke flank tussen Oostpoort en het centrum van de stad”, aldus de gemeente. In onderstaand artikel lees je er alles over!

Haarlem krijgt miljoenen voor woningbouw rond station Spaarnwoude: dit zijn de plannen

 • Gemeente, Nieuwbouw, Nieuws, Wonen

Het is de derde keer in iets meer dan een jaar tijd dat gemeente Haarlem miljoenen…

Factory

Op het terrein van het voormalige hoofdkantoor van Fluor in Schalkwijk verrijst binnenkort een nieuwe, groene woonwijk: Elements Haarlem. In het hart van Elements komt Factory. In dit woongebouw worden 96 lofts gebouwd met gigantisch hoge plafonds en glazen gevels. Je leest er hier alles over.

De daktuin van Factory

Nieuwbouw De Vierhoek

En nog een nieuwbouwproject: deze keer aan de Tempeliersstraat-Raamsingel. Dit nieuwbouwproject wordt gasloos en voorzien van 42 appartementen, zes hofwoningen en twee eengezinswoningen. Wil je meer weten over dit nieuwbouwproject midden in het centrum? Check dan de website van het project.

ROOTZ

“Het voormalige belastingkantoor en het omliggende Belcanto-terrein in Schalkwijk Midden zullen we veranderen tot een aantrekkelijk woon-werkgebied, genaamd: ROOTZ”, zo meldt gemeente Haarlem. Op de locatie zullen er ongeveer 670 woningen komen, waarvan dertig procent betaalbare koop en zeventig procent voor huur. Meer informatie vind je hier. Als alles volgens plan verloopt kun je hier op z’n vroegst pas vanaf medio 2026 wonen.

Foto: illustratie Rijnboutt

Gonnet

Wonen in luxe op een steenworp afstand van het centrum? Dat kan in het nieuwbouwproject Gonnet. Je kan kiezen tussen een penthouse, appartementen of een winkelruimte, want dit project combineert woon/werkruimtes. Benieuwd naar dit project? Check hier de laatste nieuwtjes.

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Koningshof

“Op de plek van het voormalige pand Koningstein aan de Zuider Buiten Spaarne 22 in Haarlem, worden achttien luxe woningen gebouwd. Het nieuwbouwproject ‘Koningshof’ bestaat uit 9 herenhuizen, 5 grachtenpanden en 4 appartementen. De woningen variëren in oppervlakte van ca. 96 m² tot ca. 207 m²”, aldus de projectonwikkelaar. Inmiddels zijn alle woningen verkocht.

Koningshof | Foto: De Raad Bouw B.V.

Schoterkwartier

Het nieuwbouwproject Schoterkwartier zorgt voor 142 nieuwe woningen aan het Spaarne. Om precies te zijn komen er 19 koopappartementen en 53 huurappartementen in de toren aan het Spaarne. Aan het water komen ook nog 12 stadswoningen. Achter de toren komen nog eens 17 stadswoningen en 7 eengezinswoningen. Aan de Delistraat komen 34 eengezinswoningen.

“In het eerste kwartaal van 2022 zal het ontwerp van de woningen en appartementen verder worden uitgewerkt naar een definitief ontwerp waarna we hopen dat de omgevingsvergunning spoedig aangevraagd kan worden”, aldus de projectontwikkelaar. Meer informatie over de huurwoningen zal naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar gegeven wordnen.

Foto: AM

Sociale huurwoningen rond de Koepel

Ook in en rond de oude Koepelgevangenis komen er woningen. In de koepel komen er studentenwoningen en aan de rand van het gebouw bouwt Elan Wonen 96 sociale huurwoningen. Dat worden “compacte woningen van zo’n 21 vierkante meter”, aldus de aannemer.

Verbouwing oude Koepelgevangenis van start & wanneer het af moet zijn

 • Nieuws, Wonen

Het is al een tijdje bekend dat het iconische gebouw de Koepel in Haarlem verbouwd gaat…

Slachthuisdistrict

Een ander nieuwbouwproject is het Slachthuisdistrict.  Daar staan straks zo’n 160 huur- en koopwoningen. Fase 1 is bijna uitverkocht, maar in fase 2 van het project worden er nog 79 nieuwe appartementen en woningen gebouwd. Hier vind je meer informatie. De verwachting is dat de aannemer in februari 2022 daadwerkelijk start met de bouw.

slachthuis haarlem
Slachthuishof Haarlem

Vijverpark

In Vijverpark komen circa 425 nieuwbouwwoningen. “Het aanbod is erg gevarieerd en er is keuze in verschillende prijsklassen. Er komen 2 onder 1 kap woningen, hoek- en tussenwoningen en appartementen, die in verschillende fases worden gerealiseerd”, zo lees je op de website van dit nieuwbouwproject. De volgende fase van Vijverpark dient zich aan. Fase 7 van het project bestaat uit 31 eengezinswoningen die in verschillende korte rijtjes van 5 of 6 woningen gebouwd worden.

Nieuwbouwwijk Vijverpark | Foto: indebuurt Haarlem

De Keizer

In De Keizer kun je een van de 111 appartementen huren. De prijzen liggen tussen de €700 en €1.150 per maand en je vindt dit project aan de Surinameweg nummer 11 in Schalkwijk. Check hier alle informatie.

De Keizer | Foto: iResidence

Raaks III

Je hebt dit project misschien al gezien als je naar het gemeentehuis moest of bij de Jopenkerk een biertje ging drinken. Inmiddels zijn alle 31 appartementen verkocht, maar kun je nog wel een van de drie herenhuizen bemachtigen!

Raaks III | Foto: HBB Groep

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Nieuwbouw

Ga naar “Wow! Hier in Amsterdam zijn nog een paar woningen met een groene gevel te koop”

Wow! Hier in Amsterdam zijn nog een paar woningen met een groene gevel te koop

Aangeboden door Amsterdam Vertical

Ga naar “Zuinig wonen in de Zaanstreek: deze huizen zijn energieneutraal en van alle gemakken voorzien”

Zuinig wonen in de Zaanstreek: deze huizen zijn energieneutraal en van alle gemakken voorzien

Aangeboden door De Velden

Ga naar “Gewild! Deze kersverse nieuwbouwappartementen zijn zuinig en in trek”

Gewild! Deze kersverse nieuwbouwappartementen zijn zuinig en in trek

Aangeboden door The Concourse

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99”

Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis”

JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “sloggi 3-pack slips € 13,99”

sloggi 3-pack slips € 13,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker Housekeeping en Ontbijt”

Medewerker Housekeeping en Ontbijt

 • Stayokay Haarlem
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023