Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Martijn en Rosan: ‘We wonen in de Jordaan van Haarlem’

Door Dominique Michiels 8 oktober 2018

Iedere week laten we je binnenkijken bij een leuk huis in Haarlem. Deze keer nemen we een kijkje bij Rosan (27) en Martijn (28). Zij wonen nu bijna een jaar samen in de Vijfhoek en wij vroegen ze hoe dat tot nu toe bevalt.

Even voorstellen…

Martijn is opgegroeid in Overveen en komt al van kleins af aan veel in Haarlem. Rosan komt oorspronkelijk uit Castricum en verhuisde tijdens haar studententijd naar Haarlem “ik was op zoek naar een huis in Haarlem of Amsterdam, eerst had ik een antikraak woning in Amsterdam gevonden maar dat was zo’n enge flat dat ik toch verder ben gaan zoeken en een kamer op de Botermarkt in Haarlem vond.” Rosan is blij dat ze uiteindelijk in Haarlem is beland en niet in Amsterdam “Haarlem is een soort klein Amsterdam, maar dan veel minder druk en dat vind ik veel beter.”

Binnenkijken bij Rosan en Martijn in Haarlem
Foto: Indebuurt Haarlem

Via Marktplaats in de Vijfhoek

De Vijfhoek is een gewilde buurt om te wonen in Haarlem, dus waren we erg benieuwd hoe Rosan en Martijn deze woning op de kop hebben weten te tikken? Via Marktplaats, is het antwoord dat we krijgen. “We zagen de woning en hebben gereageerd, toen mochten we komen kijken.” Vooral Martijn was direct onder de indruk van het huis, Rosan was nog een beetje kritisch maar was eigenlijk ook al heel enthousiast. “Blijkbaar hebben we een goede indruk achter gelaten, want er waren meerdere liefhebbers maar de huisbaas heeft ons gekozen.” Toen ze eenmaal ‘gekozen’ waren, ging het heel snel en konden ze zo het huis in. “Voordat we het huis in konden, heeft de huisbaas het huis nog wat meer opgeknapt. Dus toen we erin kwamen, hebben we eigenlijk alleen één muur geverfd en wat deurknoppen vervangen.”

Binnenkijken bij Rosan en Martijn in Haarlem
Foto: Indebuurt Haarlem

De Jordaan van Haarlem

Martijn en Rosan wilden graag in het centrum van Haarlem wonen zodat ze zo de stad in kunnen lopen maar ook het strand nog op fietsafstand hebben. De Vijfhoek vinden ze een hele leuke buurt en Rosan noemt het ook wel de Jordaan van Haarlem. “In de buurt zwaait iedereen altijd naar elkaar en met bijvoorbeeld Koningsdag staat de hele buurt vol. Dat maakt het tot een hele gezellige buurt”, aldus Rosan.

Postzegeltuintje

De favoriete plek van het huis is voor zowel Rosan als Martijn hun postzegeltuintje zoals ze het zelf noemen. “In de ochtend een koffietje kunnen drinken in de tuin vind ik een van de fijnste dingen aan dit huis”, zegt Martijn. Rosan vindt ook het bankje aan de voorkant van het huis een van haar favoriete plekken. “Aan de voorkant kunnen we ook op het bankje in de zon zitten, hier lopen dan telkens mensen langs en iedereen zegt hoi, er heerst echt een gezellige sfeer.” Rosan en Martijn kunnen dus zowel achter als voor het huis buiten zitten.

Binnenkijken bij Rosan en Martijn in Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Groene vingers

We zien we veel leuke plantjes en dus vragen wij ons af, wie heeft er groene vingers? Dat blijkt Rosan te zijn. Haar oma heeft altijd een volkstuin gehad en van haar heeft ze leren tuinieren. Samen met haar oma heeft ze dan ook de plantjes in de tuin gezet en er zijn zelfs een aantal planten afkomstig uit de tuin van haar oma. Ook binnenshuis houdt ze van groen: “Ik vind het leuk om te zien hoe planten iedere dag weer veranderen. Hoe slecht het weer buiten ook is, ze blijven altijd groeien.”

Binnenkijken bij Rosan en Martijn in Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Paaltjes voor de deur

Voor het huis staan twee stenen paaltjes die volgens Rosan en Martijn er wekelijks uitgereden worden. Vanaf links is het een krappe bocht en vele auto’s nemen de bocht niet goed en rijden de paaltjes eruit. Iedere week komt de gemeente langs om nieuwe paaltjes neer te zetten. Rosan: “We kijken dus niet alleen mensen, maar ook gedeukte auto’s.” Maar dat vinden Rosan en Martijn niet zo erg. “Het is maar goed dat die paaltjes daar staan, anders zouden ze zo naar binnen rijden” zegt Rosan.

Studeerkamer of mancave

Ondanks dat Rosan en Martijn heel blij zijn in hun huis zouden ze graag nog wel een kamer erbij willen hebben. Rosan is net begonnen aan een opleiding Allround Styling en zou daarvoor wel een studeerkamer willen. Martijn ziet ook wel potentie voor een echte mancave met pooltafel, Chesterfield stoelen en een minibar. Al zou hij een studeerkamer ook wel handig vinden, de mancave lijkt hem wel heel cool. Maar welke man wilt dat nou niet?

Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Haarlem, een huis met een verhaal of een Haarlems droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

Nog meer binnenkijken?

Binnenkijken bij Yolanda Haarlem

Binnenkijken bij Yolanda: ‘We hebben in het huis een schuilplek uit de oorlog gevonden’

Deze week mochten wij binnenkijken bij Yolanda (58) in de Patrimoniumbuurt waar zij in een huis met ...