6 x huizen in hartje centrum die nu te koop staan in Haarlem

Door Dominique Michiels 30 november 2018

Wonen in hét centrum van Haarlem. Voor vele een wens en dat begrijpen wij heel goed. In de historische binnenstad vind je namelijk veel authentieke Haarlemse huizen, en dat geeft toch gelijk een hele hoop sfeer aan je huis! Daarnaast is lopend de stad in kunnen natuurlijk ook héél fijn. Wij hebben eens gekeken welke huizen er in het centrum nu te koop staan en zetten er een paar voor je op een rij:

1. Gedempte Oude Gracht

Foto: Funda

Centraler wordt het bijna niet met een huis aan de Gedempte Oude Gracht. Dit huis is een bovenwoning in een rijksmonument met ongeveer 165 vierkante meter woonoppervlak inclusief grote daktuin. Zó! Aan dit waanzinnige huis zit helaas wel een behoorlijk prijskaartje…

2. Grote Houtstraat

Wonen in dé winkelstraat van Haarlem, dat is pas gezellig! Lekker uit je raam kijken naar alle winkelende mensen, lijkt ons helemaal leuk. En dit appartement in de Grote Houtstraat ziet er van binnen ook nog eens heel netjes uit!

3. Nieuwe Gracht

De Nieuwe Gracht staat ook wel bekend als één van de mooiste grachten van Haarlem. Deze benedenwoning met bouwjaar 1880 heeft vele authentieke details, zoals een marmeren schouw, ornamentenplafonds en paneeldeuren. Wauwie!

4. Botermarkt

De gezellige Botermarkt is natuurlijk ook onderdeel van het hart van Haarlem. Er staat nu een knusse bovenwoning te koop die je nog geheel naar eigen smaak kunt maken. Dus als je een beetje handig bent, kun je hier zelf je eigen paleisje van maken.

5. Nassaustraat

De Nassaustraat is een redelijk rustige straat in het centrum. Als je dus graag in het centrum wil wonen, maar niet constant drukte om je heen wil hebben, is dit een goede optie!

6. Jansstraat

We sluiten dit lijstje af met een zeer kleurrijk huis aan de Jansstraat. Dit huis heeft maar liefst 183 vierkante meter woonoppervlak met onder andere een patio, twee badkamers en een groot dakterras. Toe maar!

Meer huizen te koop in Haarlem

Huis te koop: Zuid Schalkwijkerweg 23 Haarlem, Foto 1 | Foto: Funda

5 x huizen aan het water die nu te koop staan in Haarlem

Welke waterrat wil dat nu niet, wonen aan het water. In Haarlem staan er genoeg leuke huizen aan het...
Huis te koop: Leliestraat 34 Haarlem, Foto 1 | Foto: Funda

5 x de goedkoopste woningen die nu in Haarlem te koop staan

Natuurlijk is het leuk om de állerduurste huizen die te koop staan te bekijken. Maar hé, laten we ee...

Wonen op stand in Haarlem: de drie duurste huizen

Ook als je binnenkort de jackpot in de wacht sleept of een multimiljonair aan de haak slaat, wil je ...

Meer over

Wonen