Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10 x hier koop je herbruikbare mondkapjes in Haarlem

Door Romée Lagerveld 17 mei 2020

Mondkapjes kopen in Haarlem: we moeten eraan geloven. Vanaf 1 juni moet iedereen die met het openbaar vervoer reist verplicht een mondkapje dragen. Maar hoe kom je aan een niet-medisch mondkapje? En het liefst een exemplaar dat je niet maar één keer kunt gebruiken? Bij deze lokale ondernemers en Haarlemmers kun je terecht voor (niet-medische) herbruikbare en wasbare mondkapjes in Haarlem. Leuke bijkomstigheid: je steunt er je locals mee én je ziet er nog fashionable uit ook!

Pagina 5/14
⟵ swipe swipe ⟶

Mondkapjes op de juiste manier gebruiken

Premier Rutte benadrukte tijdens de persconferentie op 6 mei dat het belangrijk is dat de mondmaskers op de juiste manier gebruikt worden. Alleen dan is het effectief. Verkeerd gebruik kan zelfs juist averechts werken. Waar moet je dan precies op letten met een wasbaar, niet-medisch exemplaar? RIVM tipt de volgende punten:

  • Het is belangrijk dat het niet-medisch mondkapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht en de neus en mond bedekt;
  • Gebruik de touwtjes of elastieken om het mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan en raak ook je gezicht niet aan. Dit geldt ook tijdens het afzetten;
  • Raak tijdens het dragen je mondkapje niet aan;
  • Was je handen voordat je je mondkapje opzet, en ook weer nadat je je mondkapje hebt afgedaan;
  • Na gebruik was je je mondkapje op 60 graden, zonder wasverzachter;
  • Bewaar je schone en gebruikte mondkapjes in aparte zakjes. Stop ze niet los in je jaszak, broekzak of tas. Dan kunnen virussen zich makkelijk verder verspreiden.
  • Houd er rekening mee dat je je mondkapje maar één keer kunt gebruiken en hem daarna weer moet wassen. Reis je heen en weer, neem er dan dus twee mee: één voor de heenweg en één voor de terugweg.

En dan nu, tijd voor een lijst met adresjes waar je zoal terecht kunt voor een exemplaar! Mis jij nog een adres in dit lijstje? Laat het weten via een reactie op Facebook of mail naar [email protected]

Mondkapjes kopen bij Jeffrey Heiligers

Het zou bijna een fashionstatement worden met zo’n mooi exemplaar! Haarlemse ontwerper Jeffrey Heiligers maakt nu mondkapjes in allerlei prints, maar biedt ook de mogelijkheid om mondkapjes aan mensen te doneren, mooi hè? Bekijk ze via deze website. 

Mondkapjes kopen bij Haarlem Mask

Mooi dat zoveel Haarlemmers aan de slag zijn gegaan met het maken van mondkapjes voor anderen, toch? Sommigen hebben hier zelfs direct een speciale Instagrampagina voor ingericht, zoals hierboven van Haarlem Mask.

Mondkapjes kopen bij Madelief Geus

Kunstenares Madelief Geus is al weken bezig met het maken van deze hippe mondkapjes, en besteed er inmiddels volle dagen aan om de vraag bij te houden! Bestel ze via haar Instagram pagina of loop even langs haar atelier in de Hagestraat.

Mondkapjes kopen bij Goodvibestore

Bij Goodvibestore in Haarlem vind je niet alleen mooie zelfgemaakte mondkapjes, maar ook nog eens handige opberghoesjes. Top toch?

Mondkapjes kopen bij Meester in Leer

Ben je op zoek naar een wat stoerder exemplaar? Dan ben je bij Meester in Leer aan het goede adres. Met deze custommade leren mondkapjes maak je zeker een statement, en zoals hij zelf al mooi zegt: voor diverse doeleinden te gebruiken ;). Interesse? Breng een bezoekje aan deze kleermaker in de Drossestraat.

Mondkapjes kopen bij Nieuwe Gracht Producties

We sluiten af met de meest Haarlemse mondkapjes die je maar kunt bedenken: de variant met het stadswapen óf muggenprint! Zelfs de burgemeester is al gespot met de mondkapjes van Nieuwe Gracht Producties. Er schijnt al een wachtrij te zijn, maar wat ons betreft zijn deze mondkapjes dat zeker waard. Check ze op deze website.

Meer winkels om mondkapjes te kopen in Haarlem

Ook veel wat grotere, landelijke ketens hebben aangegeven mondkapjes te gaan verkopen. Denk aan winkels als HEMA, Etos en Kruidvat, maar ook bouwmarkten. Op sommige plekken zijn de mondkapjes alweer uitverkocht, maar de verwachting is dat ze later in mei weer op voorraad komen zodat je ze voor 1 juni kunt kopen.

Lees ook

Binnenkijken bij Leonie ter Veld in Haarlem

Binnenkijken bij foodblogger Leonie ter Veld: ‘We hebben zelfs een buitenkeuken gebouwd!’

Leonie is dertig jaar, foodblogger van beroep (je kent haar vast van 'Gewoon wat een studentje 's av...

Video mysterie: wie is deze bijzondere Haarlemse fietser?

We hebben hem al meerdere keren voorbij zien fietsen in Haarlem. Van horen zeggen wordt hij vooral r...

Haarlem start op: zo zien de nieuwe coronaregels eruit op station Haarlem

Station Haarlem is nu nog zo goed als uitgestorven, maar vanaf 1 juni mogen we weer met het OV reize...

Van ‘coronacoupe’ tot ‘fris koppie’: deel jouw voor en na-foto’s na je kappersbezoek

We mogen weer naar de kapper! Sinds maandag 11 mei mogen de lange manen en lokken weer geknipt worde...
Pagina 5/14
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Winkelen