Dit zijn de leukste winkelstraten van Haarlem

Haarlem is niet voor niets jarenlang uitgeroepen tot fijnste winkelstad. Je vindt er namelijk van alles. Van de grote ketens tot aan kleine boetiekjes en tweedehands winkels. Voor de grote ketens moet je in de Grote Houtstraat zijn. Maar de állerleukste winkels die veelal uniek in Haarlem zijn, vind je in de zogenaamde ‘Gouden Straatjes’ en andere leuke straten. Wij zetten ze voor je op een rij:

Warmoesstraat

De Warmoesstraat wordt door veel Haarlemmers als mooiste straat van Haarlem genoemd. Kunnen we heel goed begrijpen, want met haar kinderkopjes, sierlijke trapgevels én zelfs een hofje, is deze straat uniek. En heb je weleens gezien dat er voor de winkels symbolen te vinden zijn van de ambachten die er vroeger werden uitgeoefend? Hoe cool! In deze straat vind je een aantal leuke winkels, maar eigenlijk is deze straat vooral leuk om doorheen te lopen of een lekker hapje te eten.

Winkelstraat in Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Zijlstraat

De Zijlstraat is een zijstraat van de Grote Markt en hier vind je een aantal leuke boetiekjes met kleding voor vrouwen, mannen en er zitten ook wat leuke kinderkledingwinkels. Ook vind je in deze straat lunchrooms zoals By Lima op de hoek bij de Nieuwe Groenmarkt.

Winkelstraat in Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Anegang

In de Anegang vind je van alles wat. Kledingwinkels, interieurwinkels, koffiezaakjes en juweliers. Juwelier Langerak is een begrip in Haarlem en trekt bezoekers van buiten Haarlem. Op de hoek met de Kleine Houtstraat vind je boetiek Olivia & Kate voor trendy kleding en andere musthaves. In deze straat vind je ook Dille & Kamille, wat ook een goed bezochte winkel is.

Winkelstraat in Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Koningstraat

Vanaf de Grote Markt loop je zo de Koningstraat in en hier vind je meerdere interieurzaken. Sjakies is uniek in Haarlem en hier vind je bijzondere spulletjes om je huis mee op te leuken of om cadeau te geven. Ook vind je in deze straat Meneer Paprika, een speelgoedwinkel én een zeer kindvriendelijk lunchcafé.

Winkelstraat in Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Schagchelstraat

In de Schagchelstraat vind je leuke winkels met handgemaakte producten, zoals de sieraden van Ma Perle. Maar ook kunstwinkels, muziekwinkels, interieurwinkels en delicatessenzaken. Bij de Spaanse delicatessenzaak Jamon Jamon kun je terecht voor Spaanse tapas, gedroogde worsten, belegde broodjes, wijnen, olijfolies en meer.

Winkelstraat in Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Kleine Houtstraat

Iedereen kent de Grote Houtstraat wel, maar de Kleine Houtstraat is eigenlijk veel leuker. Deze straat staat bol van de leuke kledingwinkels voor mannen, vrouwen en kinderen. Number Nine is van veel Haarlemmers een favoriet. Naast kledingwinkels vind je in deze straat ook een kapper, sieradenwinkel, boekenwinkel, delicatessenzaak en een chocolatier. Dat is nog eens een veelzijdige straat!

Winkelstraat in Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Gierstraat

De Gierstraat loopt parallel aan de Grote Houtstraat, maar is zeker niet hetzelfde. In de Gierstraat kan het best druk zijn omdat veel Haarlemmers ook door deze straat fietsen, dus let op dat je niet voor je sokken gereden wordt. In de Gierstraat vind je leuke interieurzaken, een dierenwinkel, lingeriewinkel, wijnwinkel, thee en koffie speciaalzaak en nog meer bijzondere Haarlemse winkels. Zo vind je bij kledingwinkel Best Kept Secret de nieuwste mode uit Londen en bij Wijnkoperij Okhuysen al 150 jaar wijn.

Winkelstraat in Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Kruisstraat

Deze straat verwacht je als Haarlemmer misschien niet direct in dit lijstje. Maar heb je weleens goed naar deze straat gekeken? Er zijn namelijk meerdere bijzondere panden in deze straat te vinden en een aantal unieke Haarlemse winkels. Zoals Kloffie, waar je hippe kleding kunt scoren. Eerlijk is eerlijk, het is niet de meest rustige straat met voorbij racende auto’s en fietsers. Maar daar even van afgezien is het een hele leuke winkelstraat.

Winkelstraat in Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Lees ook

Meer in deze categorie

Winkelen

Ga naar “Zien! Op deze dagen lopen er exotische dieren rond in Haarlem”

Zien! Op deze dagen lopen er exotische dieren rond in Haarlem

Aangeboden door Centrum Schalkwijk

Ga naar “Hoe Luuk en Sophie ervoor zorgen dat labrador Jip niet te dik wordt: ‘Hier hadden we nog nooit van gehoord’”

Hoe Luuk en Sophie ervoor zorgen dat labrador Jip niet te dik wordt: ‘Hier hadden we nog nooit van gehoord’

Aangeboden door CaroCroc

Ga naar “Wow! Hier krijg je nu een gratis (!) t-shirt met het wapen van Haarlem er op”

Wow! Hier krijg je nu een gratis (!) t-shirt met het wapen van Haarlem er op

Aangeboden door Just Brands

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Dames- of herenpyjama € 12,99”

Dames- of herenpyjama € 12,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Alle Ben & Jerry’s 400-500 ml van € 20,97 voor € 9,99”

Alle Ben & Jerry’s 400-500 ml van € 20,97 voor € 9,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Huissokken van € 3,99 voor € 3,99”

Huissokken van € 3,99 voor € 3,99

  • Geldig t/m 27 september 2022

Vacatures

Ga naar “Natuursteenbewerker”

Natuursteenbewerker

  • Swaalf Natuursteen bv
  • Fulltime

Agenda

Ga naar “Popronde Haarlem”

Popronde Haarlem

  • 8 oktober 2022
Ga naar “Urban Trail Haarlem”

Urban Trail Haarlem

  • 6 november 2022