Basketballen en boodschappen doen voor ouderen is gouden combi; wat is jouw idee voor Haarlem?

Aangeboden door Verkiezing Club van het Jaar

Triple Threat | indebuurt Haarlem

Clubs en verenigingen zijn onwijs belangrijk voor Haarlem. Maar het is geen verrassing dat het afgelopen jaar vrij pittig voor ze is geweest. Basketbalvereniging en jeugdcentrum TripleThreat liet het er niet bij zitten en bedacht creatieve oplossingen om de jongeren tóch bezig te houden en iets te betekenen voor de buurt.

Triple Threat is een perfect voorbeeld van een club die in Haarlem echt onmisbaar is geworden. Niet voor niets werd de vereniging al eens Club van het Jaar. Maar we kunnen je alvast vertellen: ook jouw club of vereniging kan Club van het Jaar worden!

Jongeren perspectief bieden

Vereniging TripleThreat is in 2009 opgezet door Okrah Donkor. “Ik ben opgegroeid in Schalkwijk. Een hele mooie diverse wijk, maar ook een plek waar veel jongeren opgroeien in een mindere sociaaleconomische klasse. Ik had een enorme passie voor basketbal, wat mij een heel hoopvol toekomstbeeld gaf. Dat wilde ik ook aan andere jongeren in de wijk bieden. We zijn klein gestart, maar inmiddels hebben we al vierentwintig basketbalteams én een stichting waarbij er van alles mogelijk is voor de jongeren en de wijk, van danslessen tot huiswerkbegeleiding. We zijn een hechte community. Samen gaan we constant op zoek naar wat er nodig is om het beste uit de jongeren te halen en ze daar zelfredzaam in te maken.”

Boodschappenservice voor kwetsbare ouderen

“Toen de coronacrisis uitbrak, zijn we direct met de jongeren om de tafel gaan zitten om te bespreken wat zij nog wél konden doen. Ze hebben toen zelf bedacht om een boodschappenservice voor kwetsbare ouderen op te zetten. Samen met de lokale Albert Heijn en vervoersorganisatie Zoefzoef hebben ze maandenlang deze boodschappenservice gerund met de spelersbus. Toen dit helemaal op poten stond, hebben we dit overgedragen aan jongerennetwerk CityShapers. Zo konden wij ons weer richten op onze eigen community. De jongeren zelf zijn in deze tijd ook heel kwetsbaar en hebben extra aandacht nodig. We proberen daarom zoveel mogelijk in contact te blijven.”

Tekst loopt verder onder de foto

Okrah | foto: indebuurt Haarlem

Het is nu extra belangrijk om jongeren te blijven motiveren

“We hebben heel veel online activiteiten voor jongeren opgezet, zoals danslessen, challenges, gamingevenementen en communitysessies vol gesprekken. Vanaf de zomer kon ons buurtcentrum gelukkig weer open, zodat jongeren hier aan school konden werken als dat thuis niet ging. We hebben daarnaast samen met de gemeente een overkapping geregeld, zodat we met elk weertype lekker buiten kunnen sporten. Het is zo belangrijk dat we de jongeren op deze manier kunnen blijven motiveren en plezier blijven bieden.”

Geef je op voor de Verkiezing Club van het Jaar

Toffe initiatieven zoals die van TripleThreat moeten worden gesteund. Daarom wordt de Verkiezing Club van het Jaar georganiseerd. Dit is onderdeel van Rabo ClubSupport. Hiermee willen Rabobank, NOC*NSF, AD.nl, kunstbende en LKCA clubs en verenigingen een welverdiend podium geven. Want na het afgelopen jaar kunnen ze wel wat support gebruiken! “Toen wij wonnen, was dat een hele mooie erkenning voor de hele club en alle mensen die er werken zoals de vrijwilligers, de ongeziene helden zoals ik ze graag noem”, vertelt Okrah. “Naast deze boost van positieve energie hadden wij ook veel aan de ondersteuning en kennis vanuit de organisatie. Zo waren de workshops voor ons bestuur superwaardevol.”

Jij kunt jouw vereniging nu ook aanmelden. Ga vóór 5 mei naar clubvanhetjaar.nl en nomineer jouw club of vereniging. Iedereen mag meedoen: of je nu bij een voetbalclub zit of een theatergroep. Vervolgens is het zaak om tussen 19 april en 24 mei zoveel mogelijk stemmen te werven. Op 26 mei worden de winnaars per gemeente en provincie bekendgemaakt. Op 9 juni is er een feestelijke award uitreiking en wordt ook bekend welke sport- en cultuurvereniging Club van het Jaar 2021 zijn geworden.

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

Meer in deze categorie

Sport

Ga naar “Daag jezelf uit tijdens deze nieuwe run dwars door de Kennemerduinen”

Daag jezelf uit tijdens deze nieuwe run dwars door de Kennemerduinen

Ga naar “Winters wandelen in en rond Haarlem: alle routes en tips op een rij”

Winters wandelen in en rond Haarlem: alle routes en tips op een rij

Ga naar “Foto’s! Deze hardlopers holden zondag dwars door Haarlemse gebouwen”

Foto’s! Deze hardlopers holden zondag dwars door Haarlemse gebouwen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99”

Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis”

JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “sloggi 3-pack slips € 13,99”

sloggi 3-pack slips € 13,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Vacature van Allround Administrateur (36 uur) bij Joh. Enschedé in Haarlem.”

Vacature van Allround Administrateur (36 uur) bij Joh. Enschedé in Haarlem.

 • Employment Services
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Housekeeping en Ontbijt”

Medewerker Housekeeping en Ontbijt

 • Stayokay Haarlem
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Business Intelligence Specialist”

Business Intelligence Specialist

 • Pré Wonen
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023