Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Roy loopt binnenkort een halve marathon: ‘Ik ben 80 kilo afgevallen en blijf zo op gewicht’

Aangeboden door NN Running Day 30 september 2020

Van NN Marathon Rotterdam tot de Teva Halve van Haarlem, er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorgaat dit jaar. Superjammer als je wél keihard hebt getraind. Maar er is goed nieuws! Er is een nieuw hardloopevent dat sowieso doorgaat: NN Running Day. Op zondag 11 oktober kun je in Haarlem meedoen aan een van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden die zijn afgelast dit jaar. Via een app ervaar je de run alsof je er écht bent. Roy Ruijter loopt mee en wil dit keer gaan voor de halve Marathon Eindhoven: “Heel goed dit initiatief!”

“Vijf jaar geleden heb ik een maagverkleining gehad”, vertelt Roy. “Ik ben toen tachtig kilo afgevallen en ben daardoor aan het sporten gegaan om op gewicht te blijven. Ook heb ik als taxichauffeur een zittend beroep, dus een beetje beweging is dan wel lekker!”

Een ervaren marathonrenner

Een beetje beweging lijkt ons een understatement, want inmiddels heeft Roy al drie marathons gerend! “Klopt ja, die van Eindhoven, Enschede en natuurlijk Rotterdam. Maar ik train graag in of rond mijn stad Haarlem. In de Kennemerduinen loop ik veel, bijna elke dag wel. Ik werk veel ’s nachts en ga dan heel vroeg in de ochtend, prachtig. Of ik maak bijvoorbeeld een rondje van Haarlem-Noord naar Cruquius en weer terug, dat is ongeveer een halve marathon.”

Tips van Roy

“Ik ben niet iemand die constant een betere tijd neer wil zetten. Dat had ik eerst wel hoor, maar ik ben nu vijftig jaar en een toptijd zal ik toch niet meer neerzetten. Maar ik vind het wel leuk! Na één keer proberen kan je niet zien of hardlopen wat voor je is. Je krijgt wat pijntjes en sommige mensen zeggen dat het slecht is voor je knieën, maar je lichaam moet eerst kunnen wennen. Mijn tip: bouw het echt langzaam op. Begin met wandelen en dan kleine stukjes tussendoor hardlopen. Het moet leuk blijven en geen verplichting zijn.”

Lekker blijven bewegen

“Helaas stond er door corona komende tijd geen marathon op de planning, maar door NN Running Day van Nationale-Nederlanden kan ik toch weer meedoen. Ik ga dit keer voor de halve Marathon Eindhoven.” Via de app kun je diverse marathons (ook kortere afstanden zoals vijf kilometer) zo natuurgetrouw mogelijk beleven. Onderweg hoor je aanmoedigingen van het publiek, word je op de hoogte gehouden van je tussentijd en hoor je waar je je zou bevinden op het originele parcours. Na afloop zie je alle informatie en je eindtijd in een persoonlijke tijdlijn. “Ik vind het een heel goed initiatief om mensen te blijven stimuleren om ook nu te blijven sporten. Met mijn verhaal wil ik mensen dan ook graag motiveren om lekker te gaan bewegen.”

Doe ook mee!

Lijkt het je wel wat om – net als Roy – op zondag 11 oktober mee te doen aan NN Running Day? Dat kan! Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je de 11gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?