Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Haarlemmers denken groen: 20 procent zoekt naar groene energie

Aangeboden door Independer 1 maart 2020

Het is niet makkelijk: bewuster en duurzamer leven. Maar eigenlijk willen we het allemaal. Met een ‘groen’ energiecontract kun je al een verschil maken. In Haarlem blijkt dat mensen wel groener willen: bijna 20 procent zoekt naar een groen contract.

Als je een nieuw energiecontract aan wil gaan, ga je natuurlijk eerst wat research doen. Independer zocht uit naar welke soort energie mensen zoeken bij het maken van een vergelijking. Het gaat hierbij om stroom die uit duurzame bronnen is opgewekt binnen Nederland, zoals wind, zon of waterkracht.

Haarlem bovengemiddeld geïnteresseerd in groene stroom
Het landelijk percentage van mensen dat bij het vergelijken van energiecontracten bij Independer let op groene energie ligt op 17,2 procent. Haarlem scoort met 19,84 procent boven dit landelijk gemiddelde. Je kunt stellen dat ‘we’ aardig bewust bezig zijn in Haarlem.

We wonen niet in ‘de meest groene provincie’. Vooral in Flevoland wordt veel naar groene energie gekeken. In de Groene Energie Analyse kun je zien hoe geïnteresseerd andere grote steden zijn in groene stroom.

Overstappen energie
Wil je jouw ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden en heb je nog geen groen energiecontract? Dan kun je daar nog op winnen! Overstappen van energie is bij Independer snel geregeld. Geef in de vergelijker als voorkeur ‘groene stroom uit Nederland’ aan en de beste aanbieder voor jouw situatie komt bovenaan. 


Lees ook...

Waterschapsbelasting 2020: dit betaal je als je in Haarlem woont

Iedereen in Nederland betaalt belasting aan de waterschappen. In heel Nederland verwachten de waters...

Op deze dag ploft de gemeentelijke belastingaanslag op de mat in Haarlem

Zat jij je afgelopen tijd af te vragen wanneer we eigenlijk de gemeentelijke belastingaanslag ontvan...