Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Storm op komst! Zo kun je storm- en waterschade melden in Haarlem

Door Kim te Woerd 7 februari 2020

Oei! Aankomend weekend gaat het flink stormen in Nederland. Ook in Haarlem. De storm heeft voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis zelfs een naam gekregen, serious business dus. Maar wat doe je eigenlijk bij storm- en waterschade in Haarlem? Wie bel je? En wanneer mag je 112 bellen?

Bij een hevige regenbui en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Het is natuurlijk hartstikke vervelend dat je kelder onderloopt of je schutting kapot gaat, maar situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken.

Alarmnummer 112

“Medewerkers van de meldkamer die telefoontjes aannemen, maken een snelle inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door drukte kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken,” meldt de nationale website van de brandweer.

Spoed

Bij acuut gevaar of spoed bel je het alarmnummer 112. Is het niet acuut en speelt het in een openbare ruimte? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 023. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur. Buiten de openingstijden kun je je melding doorgeven aan de afdeling Handhaving via 023-511 4950 of aan de politie via 0900-8844.

Geen spoed

Gaat het om een melding die geen spoed heeft? Als een boom in je tuin bijvoorbeeld schade heeft maar dit geen direct gevaar oplevert? Dan kun je je melding doorgeven via dit formulier. Je kunt- op werkdagen – op even bellen naar de gemeente via 14 023.

Weet je niet zeker of jouw melding een spoedgeval of geen spoedgeval is? Hieronder vind je een handig overzicht met wanneer je wie mag bellen.

Stormschade

© Brandweer.nl

Wateroverlast

© Brandweer.nl

Meer over storm in Haarlem:

Zet je schrap: we krijgen dit weekend een dikke vette winterstorm

Code rood dit weekend? Zou best kunnen, want we krijgen mogelijk een fikse winterstorm, zelfs eentje...

Toen in Haarlem: ravage aan de Schotersingel door heftige herfststorm in 2016

Het was eind november 2016 toen er een flinke herfststorm over Haarlem raasde. In de hele provincie ...

After the storm: 9 x beelden van bliksemschichten en donderwolken in Haarlem

Na alle alarmberichten gisteren over de verwachte storm en code geel in Haarlem, brak het dan 's avo...

Weet je nog? Precies een jaar geleden raasde er een superheftige storm over Haarlem

Misschien heb je vandaag wel over het weer geklaagd en verlang je terug naar de lange nazomer. Maar ...