Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: sportveld Kleverlaan volgens stichting niet geschikt voor kermis en meer

Door Dominique Michiels 8 oktober 2018

Was je de afgelopen dagen te druk met weekend vieren om het nieuws te volgen? Geen nood, we hebben de belangrijkste dingen die dit weekend gebeurden in Haarlem voor je op een rijtje gezet. Ben je weer helemaal bij!

1. Sportveld Kleverlaan is niet geschikt voor kermis

Kermis
Foto: Unsplash

De meningen over het wel of niet verplaatsen van de kermis van de Zaanenlaan blijven verdeeld. Stichting tot Behoud Groen Kleverlaan stelt dat het sportveld aan de Kleverlaan niet geschikt is voor de zware kermisattracties. Zij hebben zware bezwaren voor het verplaatsen van de kermis. Dit in tegenstelling tot het college van B en W. Die vinden juist dat deze plek beter is dan de Zaanenlaan. Voordat er een keuze wordt gemaakt, komt er nog een bodemonderzoek. Op 11 oktober gaat de raadscommissie bestuur het voorstel van het college bekijken.

2. André Kuipers in Haarlem

André Kuipers
Foto: ANP

Als ambassadeur van het Weekend van de Wetenschap bezocht André Kuipers afgelopen zaterdag het MAAK-terrein aan de Oudeweg in de Waardepolder. Hij kreeg een rondleiding langs de vele innovatieve bedrijven van het terrein en fans konden met hem op de foto. Hij vertrok per helikopter naar zijn volgende locatie.

3. Mugfest goed bezocht

Kweektuin
Foto: Unsplash

Het tweedaagse duurzame festival Mugfest afgelopen weekend is goed bezocht, vooral op zaterdag trok het festival 3000 bezoekers in de Kweektuin.

4. Gewonden bij ongeval Heemstede

Auto
Foto: Unsplash

Het kruispunt van de Lanckhorstlaan met de Bronsteeweg in Heemstede was dit weekend geen gelukkige plek. Hier zijn namelijk op vrijdagavond vijf gewonden gevallen. Er kwamen twee auto’s in botsing. Eerder die dag raakten op dezelfde plek twee kinderen gewond bij een ongeval.

 

Meer over

Nieuws