Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Say cheese: bij deze flitspalen in Haarlem word je het vaakst geflitst

Door Carin van der Meij 13 februari 2020

De flits van een camera vinden we over het algemeen niet vervelend. Alleen als het om een foto van een flitspaal gaat, zijn we daar iets minder van gecharmeerd. Maar als het puntje bij (flits)paaltje komt, worden er in Haarlem flink wat boetes uitgeschreven.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Doe eens een gokje: hoeveel flitsboetes zijn er uitgedeeld in Haarlem vorig jaar? Wees snel, want hier komt het antwoord: 69.072. Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Landelijk totaal iets gezakt

Niet alleen flitspalen in Haarlem draaien overuren, ook automobilisten in de rest van het land zijn behoorlijk vaak betrapt op een overtreding. In totaal zijn er vorig jaar bijna 3,7 miljoen flitsboetes uitgedeeld aan hardrijders en automobilisten die door rood licht rijden. Dit is minder dan een jaar eerder, toen stond het aantal op 3,5 miljoen.

Flitsboetes in Haarlem

In Haarlem staan 12 flitspalen, die het blijkbaar erg druk hebben gehad vorig jaar. De flitspaal waar je het minst vaak wordt geflitst vind je aan de Westelijke Randweg. Hier werden ‘slechts’ 600 boetes uitgedeeld het afgelopen jaar. Waar je moet oppassen? Wij zetten de drie flitspalen waar de meeste boetes in Haarlem werden uitgedeeld op een rij.

Swipe naar rechts >>>

Dreef

Flitspaal op de Dreef (Google Maps)

Op nummer drie: de flitspaal op de Dreef richting Heemstede in Haarlem. Er werden daar 13.285 bekeuringen uitgedeeld, allemaal voor te hard rijden.

Schipholweg

Flitspaal aan de Schipholweg (Google Maps)

Ook op de Schipholweg werd er lekker geflitst: in 2019 maar liefst 17.414 keer. Het grootste deel van deze boetes was voor te hard rijden, namelijk 15.221 boetes. Voor rijden door rood werden op de Schipholweg 2.193 boetes uitgedeeld.

Fonteinlaan

Foto: indebuurt Haarlem

Met stip op één in Haarlem: de flitspaal aan de Fonteinlaan. Er werden in 2019 in totaal 20.660 boetes uitgedeeld dankzij deze flitspaal ter hoogte van Dreefzicht. De maximaal toegestane rijsnelheid is daar 50 km per uur. Dat vonden de meeste automobilisten blijkbaar niet snel genoeg!

Lees ook:

Appen op de fiets? Zoveel boetes zijn er al uitgedeeld in Haarlem

Het zal je niet zijn ontgaan: sinds juli geldt er een 'appverbod' voor fietsers. Dat betekent dat je...

De verkeersboetes gaan omhoog: dit betaal je in 2020 voor overtredingen

De hoogte van de verkeersboetes in 2020 is bekend. Dat publiceerde de website VerzekerUzelf op basis...
Foto uitzicht haarlem klim naar het licht kathedrale basiliek nieuwe sint bavo

Scanauto deelt veel boetes uit: dit zijn de cijfers in Haarlem

Sinds een aantal jaar rijdt er een scanauto in onze stad om iedereen die niet legaal parkeert op de ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Verkeer