Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x deze types kom je tijdens een hittegolf tegen bij de Molenplas

Door Roel Diender 13 augustus 2020

Je hebt het warm en je wilt wat. Afkoelen, voornamelijk. Menig Haarlemmer weet: voor een koel briesje, fris water en een goede vibe moet je bij de Molenplas zijn. Dat heeft wel als resultaat dat je op warme dagen drie keer de Grote Markt zou kunnen vullen met de mensen die gaan pootje baden bij het Haarlemse water. Wedden dat je deze types sowieso tegenkomt?

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De voorbereide genieter

Deze Haarlemmer is niet voor één gat te vangen! Naast de geijkte parasol en handdoekjes heeft hij of zij de juiste spullen bij zich voor vrijwel iedere situatie. Koelbox in de auto, regenponcho’s mee (“Je weet maar nooit wat het weer doet”, bij een helderblauwe lucht) en zélfs een wc-rol gaat in de tas. Handig!

De brakke tak

De planning was dat hij of zij op stapvakantie ging naar Chersonisoss, Albufeira of Sunny Beach. Corona gooide roet in het eten, dus dan zoek je het maar dichter bij huis, toch? De brakke tak heeft afgelopen nacht íéts te diep in het glaasje gelegen en komt dus vooral naar de Molenplas om bij te pitten.

De ouders (mét kinderen)

Kinderen: je eierenstokken rammelen bij het idee alleen al of je wacht er liever nog even mee. De Molenplas is voor iedereen en daarom komen ouders ook graag met hun kroost naar het verkoelende water. Leuk voor hen, minder leuk voor jou als er wordt gehuild of gekrijst. En natúúrlijk vinden we die kids wel hartstikke schattig als ze een zandkasteel bouwen of een koekje eten.

De feestgangers

Je hebt je handdoek uitgespreid, jezelf ingesmeerd én je boekje erbij gepakt: dit wordt jóúw dag. Opeens klinkt er verderop een harde bas. Wat is dat nou?! Al snel ontdek je dat een paar handdoeken verderop een groepje feestgangers is neergestreken. En tja, die maken hun dagje Molenplas pas écht compleet met een muziekje. Nu maar hopen dat het ook een beetje jouw smaak is.

De warmgeklede Haarlemmer

Bij sommige mensen vraag je je af: heb je de weersverwachting wel gecheckt voordat je hier heen kwam? Lange mouwen, een broek tot over de knie of soms zelfs een windjack is regelmatig te spotten op een zomerse dag aan de Molenplas. Achja, misschien voelt hij of zij zich er gewoon heel fijn in!

Lees ook:

In kaart: hier vind je alle natuurwateren in de buurt van Haarlem én de waterkwaliteit

Oh, jongens wat wordt het weer warm! Dan zijn drie dingen erg belangrijk: genoeg water drinken, je g...

Mag dat: vanaf een Haarlemse brug in het water springen

De zon schijnt en het is warm. Wat is het dan fijn om een verfrissende duik te nemen. Daarom plonsen...

Drinken maar: 13 x deze Haarlemse watertappunten zijn weer open

Wat is er nou lekkerder dan een glas fris kraanwater op een warme dag? En hoe chill is het dat je da...

Zoveel waterovertreders werden er vorig jaar in Haarlem beboet

Haarlem is onlosmakelijk verbonden met water, boten en bijbehorende schippers. De meeste houden zich...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Opmerkelijk