Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Botanisch stoepkrijten: leuk voor het lange weekend

Door Roel Diender 21 mei 2020

We hebben de afgelopen weken al veel ‘kunstwerken’ van stoepkrijt in de straten van Haarlem gezien. Daar komt nu een nieuwe ‘stroming’ bij: botanisch stoepkrijten.

Botanisch stoepkrijten is niet alleen leerzaam voor kinderen (en voor jezelf als je geen groene vingers hebt), maar ook voor de buurtbewoners die naar de supermarkt moeten. Zo kunnen zij namelijk zien wat voor plantjes er in de straten van Haarlem groeien.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Gemeente Haarlem

Leerzaam

De Hortus Botanicus Leiden roept daarom iedereen op om stoepplantjes te gaan onderzoeken én de naam van de plantjes erbij te schrijven zodat anderen ook wat opsteken. In Frankrijk en Engeland is het botanisch stoepkrijten een echte rage en is inmiddels overgewaaid naar Nederland. En dat vinden wij leuk, want stoepplantjes zijn niet alleen goed als voedsel voor bijen en biodiversiteit, ook helpen ze mee met het afkoelen van de stad.

Stoepplantjes?

Wij begrijpen dat je misschien geen kennis hebt over stoepplantjes, de Hortus Botanicus begrijpt dat ook, en daarom bieden zij een helpende hand. Zo kun je hier informatie over allerlei stoepplantjes krijgen, hier een poster met afbeeldingen van 52 stoepplantjes en hier een poster per maand en bloeiende stoepplantjes in die maand. En met #stoepplantjes kan je ook nog eens alle Haarlemse stoepplantjes delen via social media. Dus haal je stoepkrijt tevoorschijn en bekijk het trottoir met hele andere ogen. Blijf uiteraard wel op gepaste afstand van elkaar als je naar buiten gaat.

Lees ook:

Prachtig! Maria speelt viool op de Intensive Care en zo gaat dat eraan toe

Haarlemse Maria Eldering is professioneel violiste. Ook is ze mede-oprichtster van MuzIC: een sticht...
picnic

Hemelvaartsdag: dit zijn de openingstijden van de supermarkten in Haarlem

Het wordt heerlijk weer op Hemelvaartsdag in Haarlem! Weten waar jij je snacks en drankjes voor een ...