Opkoopverbod Haarlemse huizenmarkt goedgekeurd: alle info op een rijtje
Gemeente Haarlem wil investeerders weren van de Haarlemse woningmarkt. Daarvoor maakt de gemeente gebruik van een wetswijziging, waardoor gemeenten per…
Aan het gezellige Santpoorterplein vind je sinds 12 oktober Deplanu. Dit restaurant is gevestigd waar vroeger Vandesande zat. Chefkok Mike vertelt over de gigantische verbouwing: ‘We zijn negen maanden bezig geweest om er onze eigen zaak van te maken.’
De tafels binnen en alle meubelen buiten zijn door Mike, eigenaar Tim en hun collega’s in elkaar gezet. “We hebben de meubels gemaakt van Enzo Mari, een Italiaanse meubelontwerper die na zijn dood al zijn ontwerpen voor het publiek gratis beschikbaar heeft gesteld”, aldus Mike.
Als je het restaurant binnenstapt zie je niets meer terug van de oude inrichting. Er is een open keuken gerealiseerd en de bar staat midden in de zaak. “We hebben negen maanden verbouwd. In die tijd hebben we alles omgegooid met dit als resultaat. Daar zijn we hartstikke trots op, maar nog fijner: de mensen die binnenkomen vinden zijn ook onder de indruk!”
Je komt natuurlijk niet alleen voor de meubels naar Deplanu, maar ook voor een lekker hapje en drankje. “Iedereen is hier welkom voor een kop koffie met taart, een borrel of een lekker diner. We werken alleen maar met bewuste producten, zoals bijvoorbeeld dubbeldoelkoeien. Dat zijn melkkoeien die na hun carrière worden gebruikt als vleeskoe. Je kan hier genieten van vlees-, vis-, en vegagerechten. De wijnen die we schenken zijn natuurwijnen.”
In onze gids
Populaire rubrieken