Liefhebbers van surfen, muziek en koffie komen samen in deze nieuwe hotspot in Haarlem

Foto Indebuurt Haarlem

Een paar dagen voor het openingsweekend (19 & 20 februari) worden we hartelijk ontvangen door Suus en Christophe die de laatste hand aan hun surfshop leggen. Ze vertellen ons hoe ze surf, mode, koffie en muziek laten samenkomen in hun nieuwe zaak. Hoe een grafisch designer en een professioneel zangeres op het idee komen een surfshop te starten? Dat lees je hier.

Beach, rock and some coffee

Suus is zangeres van beroep, veel Haarlemmers zullen haar kennen van de band Sue the night. Christophe is grafisch vormgever, maar ook muzikant en gek op surfen. Samen zochten ze naar een manier om het grafische, met muziek en surfen te combineren. Dit was de voedingsbodem voor de winkel B.R.A.S.C.O. dat staat voor: Beach, Rock And Some COffee. Waarbij Christophe zijn vormgeving skills kwijt kan in het ontwerpen van mannenmode en beide hun muzikale netwerk inzetten om toffe dingen te organiseren zoals een expo met lokale kunstenaar of een akoestisch optreden. Bovendien is er een grote surfer community in Haarlem en was er nog geen plek waar ze terecht konden, dus B.R.A.S.C.O. springt in dat gat.

Niet je gemiddelde surfshop

Ben je een beginnende of gemiddelde surfer en op zoek naar een bijzonder board (dat niet made in China is)? Hier voorzien Christophe en Suus in door met lokale shapers te werken. Zo staan er een boards van een shapers uit Halfweg en Beverwijk, maar bijvoorbeeld ook uit België en Duitsland. Door deze samenwerkingen heb je een handgemaakt en uniek product in je handen. Een bijkomend voordeel is dat je met je eigen wensen en ideeën kan komen en ze in contact kunnen treden met de shaper om te kijken of dat op maat gemaakt kan worden.

Je kan ook langskomen om je board te laten repareren, daarvoor werken ze samen met Red Rose Repairs. Suus: “al breek je hem helemaal in tweeën, je krijgt hem zo goed als nieuw terug.” Naast boards kan je terecht voor alles eromheen, zoals wetsuits voor dames en heren, wax, slippers en zonnebrandcrème. Ook hiervoor zoeken ze de samenwerking op met locals, zodat je andere items kan kopen dan bij de grote ketens. Daarnaast houden ze rekening met duurzaamheid.

Iedereen is welkom

B.R.A.S.C.O voorziet in mannenmode, ontworpen door Christophe of van merken zoals Brixton Vissla of Kronstadt. Voor vrouwen wordt er een hoekje vintage kleding ingericht, daarnaast is er natuurlijk helemaal geen bezwaar tegen een comfortabele “mannen” hoody. Suus kan beamen dat veel kleding als unisex kan worden gezien. Een andere optie is om met een kopje koffie, gebrand door surfers in Frankrijk, toe te kijken hoe je gezelschap kleding past. Muziekliefhebbers komen hier ook aan hun trekken bij een optreden of door rond te snuffelen tussen de lp’s die te koop worden aangeboden.

Lees ook:

 • Wil jij een 'Nieuw in Haarlem' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Haarlem.

Meer in deze categorie

Nieuw in Haarlem

Ga naar “Nieuw in Haarlem: in Schalkwijk vind je nu een KFC”

Nieuw in Haarlem: in Schalkwijk vind je nu een KFC

bachelorette sylvia geersen 2023 videoland
Ga naar “Nieuw in Haarlem: Bowy (20) runt een bloemenzaak in de Tempeliersstraat”

Nieuw in Haarlem: Bowy (20) runt een bloemenzaak in de Tempeliersstraat

Ga naar “Say what?! In dit nieuwe restaurant wordt je eten gebracht door een robot”

Say what?! In dit nieuwe restaurant wordt je eten gebracht door een robot

Aangeboden door Sukiya

Sukiya Haarlem sushi restaurant robot bediening

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99”

Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis”

JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “sloggi 3-pack slips € 13,99”

sloggi 3-pack slips € 13,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker Housekeeping en Ontbijt”

Medewerker Housekeeping en Ontbijt

 • Stayokay Haarlem
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023