Hotspotalert! Vanaf vandaag is Café Samabe geopend en zo ziet het eruit

Door Dominique Michiels 20 februari 2019

Nog geen maand geleden is restaurant Bon Vivant uit het monumentale pand op de hoek van de Korte en de Lange Veerstraat vertrokken. In korte tijd heeft Café Samabe verbouwd en zich voorbereid op de opening. Vandaag 20 februari is het zover. Benieuwd hoe het eruit ziet? Wij namen alvast een kijkje!

Restaurant in Bergen

Een restaurant runnen is voor de 52-jarige eigenaar Richold Bakker niet nieuw. Hij heeft tot vorig jaar tien jaar lang een soortgelijk restaurant gehad in Bergen. “Ik heb de vorige zaak verkocht, maar toch kriebelde het alweer. In Bergen was het moeilijker geworden om je staande te houden als restaurant het hele jaar door. Er kwamen ook steeds meer restaurants bij.”

Waarom de keuze nu op Haarlem is gevallen, legt Richold ook uit. “Ik kom niet uit Haarlem, maar ik kwam wel vaak hier. Ik vind het een leuke stad en Haarlem is ook een grote stad waar ik veel aanloop verwacht.”

Personeel

Bon Vivant had last van personeelsproblemen, vreest Richold hier ook voor? “Nee, ik heb mijn vaste keukenbrigade meegenomen. Ik ben zelf gastheer en een oude vriend van mij staat achter de bar. Dus ik heb er het vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen.”

Het menu

Niet geheel onbelangrijk, wat kunnen we verwachten op het menu? “Allerlei authentieke Indonesische gerechten, maar dan modern. Zowel kleine hapjes als grotere gerechten. Maar we hebben ook ‘gewone’ Hollandse bitterballen hoor, anders komen mijn kinderen niet.”

Het restaurant is opgedeeld in twee delen. “Aan de ene kant van het restaurant zijn de tafels gedekt en kunnen mensen dineren, aan de andere kant bij de bar willen we meer het borrelgedeelte houden. In totaal zijn er zestig zitplaatsen. Bon Vivant had er tachtig, maar dat vond ik teveel voor deze ruimte.”

Verbouwd

In de korte tijd die er was, is er het een ander verbouwd. “Het is een klassiek pand. Wij hebben daar een twist aan willen geven met jungle prints aan de muren en een okergeel plafond. Zo is alles in Aziatische stijl. Ook is alle apparatuur vernieuwd.”

Geopend

Vanaf vandaag is Café Samabe van woensdag tot en met zondag vanaf 15.00 uur geopend. Later komt daar de lunch op vrijdag, zaterdag en zondag bij. Na de zomer verwachten ze de hele week open te gaan. “We doen het stap voor stap,” aldus Richold.

Meer foto’s


Meer over Café Samabe ontdekken?

Café Samabe indonesische restaurants

Nu gesloten15:00 - 23:00

Korte Veerstraat 1, Haarlem

Bekijk meer:indonesische restaurants

Lees ook

Video: A Loja Portugese Delicatessen is nieuw in Haarlem en zo ziet het eruit

We zijn weer een delicatessenzaak rijker in Haarlem. Sinds 8 februari is A Loja Portugese Delicatess...

Horecabaas worden? Dit toffe restaurant in Haarlem staat nu te koop

Sinds 30 januari 2019 is Urban Bistro aan de Wagenweg in Haarlem gesloten. Máár er bestaat een kans ...

Jammer! To Amuse in de Zijlstraat gaat definitief sluiten

Waar het eerst alleen leek op een reorganisatie, heeft restaurant To Amuse nu toch bekend gemaakt da...
  • Wil jij een 'Nieuw in Haarlem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Haarlem.