Hotspotalert! Er opent zeer binnenkort een nieuw gehaktballenrestaurant in Haarlem

Door Dominique Michiels 22 maart 2019

De Kleine Houtstraat is straks een nieuwe hotspot rijker en in dit restaurant gaat een oerhollands stukje vlees centraal staan. We hebben het natuurlijk over de gehaktbal. Naast het balletje zou zomaar ook de eigenaar van het gehaktballenrestaurant de show kunnen gaan stelen. Hem kun je namelijk kennen als verleider van Temptation Island!

Balletje

Het restaurant aan de Kleine Houtstraat 13 gaat Balletje heten. Wij spraken met de 25-jarige eigenaar Ken(neth) Stoffers over het idee voor zijn eigen gehaktballenrestaurant: “Bij Balletje draait het allemaal om de gehaktbal. De bal wordt in Nederland nogal ondergewaardeerd vind ik. Verder dan een broodje bal komen we vaak niet in de horeca. Ik wil de gehaktbal de allure geven die het verdient.”

Het menu

“We gaan een menu serveren waar mensen eerst kiezen voor het soort gehaktbal. We hebben onder andere kip, rund en vega. Dan kies je een saus erbij, dat worden best wel culinaire sausjes.” Staat er nog iets anders op het menu dan gehaktballen? “Ja, daarna kies je nog een bijgerecht, bijvoorbeeld boerenkool- of andijvie stamppot.” De kosten voor een menu zijn voor een dinermenu €11,50 en een lunchmenu kost €8,50.

Hollands

Ken wil een op en top Hollands restaurant neerzetten. “Ik wil zoveel mogelijk producten van Nederlandse bodem. Niet alleen het eten, maar ook biertjes en de sterke drank komen straks allemaal uit Nederland.” Ook de inrichting wordt Hollands. “De inrichting wordt heel nostalgisch maar ook chique. Het meubilair is van hout en authentiek.”

Ken van Temptation Island

Misschien denk je wel hé, die naam komt me bekend voor! Dat kan zeker kloppen. Ken deed namelijk in 2017 als verleider mee aan Temptation Island. En als het met zijn gehaktballenrestaurant net zo voorspoedig verloopt als zijn verleidingskills aan het programma, dan zit hij wel gebakken!

Temptation Island Ken GIF by RTL 5 - Find & Share on GIPHY

Test opening

Vanaf 30 maart is Balletje vanaf 15.30 uur geopend. De eerste dagen is het een testopening en eet iedereen voor de helft van de prijs. “Ik wil de eerste dagen iedereen graag om feedback vragen zodat we daarna de puntjes op de i kunnen gaan zetten.” Daarna is het restaurant voor lunch en diner geopend. Als het later allemaal goed loopt, gaat Balletje in de toekomst ook thuisbezorgen.


Meer over Balletje ontdekken?

Balletje lunch

Kleine Houtstraat 13, Haarlem

Bekijk meer:lunch

Lees ook

Van gin-tonic tot framboos-cheesecake; dit zijn de opvallendste paasei-smaken in Haarlem

Sinds vandaag is het officieel lente. En al lijkt Pasen nog best ver weg, over een maandje is het al...

Ten Boom juweliers gaat na 182 jaar dicht en dit gaat er gebeuren met het pand

Ja, je leest het goed. Al 182 jaar bevindt juwelier Ten Boom zich in het hoekpand van de Barteljorri...

Binnenkijken bij de bijzondere Wereldkeuken: ‘Het is méér dan alleen een restaurant’

Ben jij weleens bij de Wereldkeuken geweest? Onlangs brachten wij een bezoekje aan deze bijzondere p...
  • Wil jij een 'Nieuw in Haarlem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Haarlem.