Haarlemse barista Axel (25) opent zijn eigen koffiezaak met specialty coffee

Door Dominique Michiels 21 mei 2019

Goed nieuws voor alle koffielovers. Er opent binnenkort een nieuwe koffiezaak in Haarlem. Wij vertellen je meer!

De nieuwe koffiezaak opent rond 10 juni in de Kruisstraat op nummer 4 zwart. Het zit in hetzelfde pand als Slagerij Broekhoef, maar dan in een kleine aparte ruimte. Axel van Kesteren gaat er aan de slag met specialty coffee en zijn zaak gaat dan ook Ax Specialty Coffee heten.

Ax Specialty coffee

Axel legt ons even uit wat specialty coffee precies is: “In de koffie wordt gewerkt met punten. En als koffie meer dan 80 punten krijgt, wordt dit specialty coffee genoemd. Eigenlijk kun je het zien als koffie van hele hoge kwaliteit.”

Koffietijd

Het kan zomaar zijn dat je al eerder een kopje koffie van Axel gedronken hebt. Hij heeft hiervoor namelijk twee jaar bij Mogador gewerkt, daarvoor bij Brandmeesters en daarvoor bij de Espressobar. In zijn eigen koffiezaak gaat Axel ook weer aan de slag als barista. “Ik ga koffie serveren zowel uit de espressomachine als de filtermethode.”

Verse koffie

Er zijn natuurlijk behoorlijk wat koffiezaken in Haarlem, maar Axel heeft er alle vertrouwen in. “Ik zet elk kopje koffie met liefde en aandacht en probeer het beste uit de bonen te halen. Daarom wil ik ook met seizoensgebonden koffie gaan werken, waar de oogst het verst is, daar werk ik mee.”

De sfeer

In zijn koffiezaak wil Axel de sfeer van het pand behouden. “Het is een oud en authentiek pand, dat wil ik graag behouden. Zo hebben we een ook een oude gave werkbank neergezet en hebben we de oude vloer hersteld.” De ruimte waarin de koffiezaak komt is maar klein. “Het is vooral gericht op take-away, want ik heb maar zes zitplaatsen. Ik wil vooral graag een persoonlijke en intieme sfeer creëren.”

Meer dan koffie

Naast koffie kun je er ook terecht voor thee van By Trinitea en Chai van Prana Chai uit Melbourne. Ook komt er een klein assortiment van koek en gebak.


Meer over Ax Specialty Coffee ontdekken?

Ax Specialty Coffee koffiebars

Geopend07:00 - 16:00

Kruisstraat 4 zw, Haarlem

Bekijk meer:koffiebars

Lees ook

7 x plekken om lekker te ontbijten in het centrum van Haarlem

Wij zijn best tevreden met ons bakje yoghurt en muesli die we onszelf voorschotelen iedere ochtend, ...

Chai Latte lovers opgelet! Wij deden dé Chai Latte test in Haarlem

Niets lekkerder dan opwarmen met een lekkere Chai Latte tijdens koude dagen. Chai Latte is een warm ...

Mag dat: je gebruikte koffiepads bij het gft-afval gooien?

Terwijl de broodrooster je brood langzaam knapperig maakt en een eitje gezellig in kokend water ligt...
  • Wil jij een 'Nieuw in Haarlem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Haarlem.