Zo krijg je gevoel bij een dichte mbo-school: bezoek het Online Open Huis van Cosmo Academy

Aangeboden door Cosmo

Cosmo Academy

Heeft jouw kind (of jijzelf) het vaak over een studie in de richting van toerisme, recreatie, entertainment of evenementen? Dan hebben we een gouden tip: bezoek het Online Open Huis van Cosmo Academy. Op deze mbo-opleidingen, gegeven in samenwerking met het Nova College (domein reizen en vrije tijd) in Haarlem wordt je zoon of dochter helemaal klaargestoomd voor een superleuke carrière in de entertainment, business travel- en evenementenbranche. Een keuze voor een opleiding in deze richting is een slimme keuze. Het zijn brede opleidingen die jongeren klaarstomen voor een toekomst in het gastvrijheidsvak.

Werken in het buitenland of dicht bij huis

We horen je al denken: gaat mijn zoon of dochter later dan écht naar het buitenland? Geen paniek: Cosmo leidt studenten op voor een functie in binnen- én buitenland. Het kan dus ook zo zijn dat je kind gewoon in de buurt komt te werken, bijvoorbeeld bij De Kennemer Duincampings.

Beste mbo-opleiding

In Haarlem vind je op het Nova Collega de volgende opleidingen van Cosmo Academy:

De Cosmo Academy niveau 4 in Haarlem is zelfs verkozen tot ‘Top Opleiding‘ Nederland in de categorie Toerisme en Recreatie (bron mbo Keuzegids 2021). Een resultaat waar wij erg trots op zijn.

Tekst loopt verder onder de foto’s

Hospitality in coronatijden

Ben je bang dat het nu niet het moment is om in de hospitalitybranche te studeren en werken? Dat is niet nodig. Zeker nu we weten dat de toerismesector in Nederland in 2024 hersteld zal zijn, staat niets de keuze voor Cosmo in de weg. Daarnaast is Cosmo heel bedreven in het online lesgeven, maar ook het praktijkonderwijs gaat gewoon door én ze bieden stagegarantie. Je focust je inderdaad op een richting zoals zakenreizen, maar de goede basisvaardigheden die je leert zorgen ervoor dat je in ieder bedrijf kan gaan werken. Front office werkzaamheden zijn bijvoorbeeld ook nodig bij een bank of gemeentehuis. Veel oud-studenten werken eerst een paar jaar in de entertainment, maar gaan daarna op zoek naar vastigheid in de hospitalitybranche in functies als receptionist of customer service medewerker. Er is dus van alles mogelijk.

Vervolgstudie

Cosmo biedt nog meer perspectief voor je zoon of dochter. Veel studenten stromen na het behalen van hun diploma door naar het hbo. Ze leggen de basis op het Nova College en kiezen daarna voor een vervolgstudie, zoals de lerarenopleiding, commerciële economie, toeristisch management, communicatie, multimedia design, horeca of hotelmanagement. In de drie jaar daarvoor hebben ze bij Cosmo al een heleboel geleerd!

Online open dag Cosmo

Klinkt te gek, toch? Ben jij net zo enthousiast geworden als wij? Bezoek dan samen met je zoon of dochter de online open dag van Cosmo Academy (locatie campus Hogeschool Inholland). Zo krijg je een nóg beter beeld van de opleidingen en kun je als ouder je kind zo goed mogelijk begeleiden in het studiekeuzeproces. De voorlichting is op 1 en 2 februari, dus schrijf je snel in.

Meelopen of proefstuderen op school is momenteel helaas niet mogelijk. Maar op de Cosmo X-perience day op 11 februari 2021 geven wij een aantal korte interactieve lessen. Op deze manier maak je kennis met de opleiding, (oud) studenten en docenten en kun je al jouw vragen stellen. Doe jij mee? Meld je dan hier aan voor de coronaproof Cosmo X-perience Day!

Nu al nieuwsgierig naar de opleidingen? De huidige docenten en studenten vertellen je graag zelf nog wat meer:

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Het weer in december – hoe koud wordt het in Haarlem?”

Het weer in december – hoe koud wordt het in Haarlem?

Ga naar “Op deze plekken in Haarlem kun je deze winter gratis opwarmen ”

Op deze plekken in Haarlem kun je deze winter gratis opwarmen 

coffee star bibliotheek haarlem
Ga naar “Feest! Deze Haarlemse zaak wint een ‘Oscar van de horeca’”

Feest! Deze Haarlemse zaak wint een ‘Oscar van de horeca’

cocktailbar taru

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99”

Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Baliemedewerker”

Baliemedewerker

 • Museum Haarlem
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Groepshulp BSO ter Cleeff”

Groepshulp BSO ter Cleeff

 • Op Stoom – Kinderdagverblijf Meerwijk
 • Parttime