Horlogerie Peter Klemann stopt na 37 jaar en dit is waarom

Door Dominique Michiels 15 maart 2019

Zoals Hazes zong: ‘Het is tijd, dé hoogste tijd’. En al kunnen we grappig doen, stiekem pinken we toch altijd een klein traantje weg als er weer een Haarlems begrip verdwijnt. Zo ook bij de Horlogerie van Peter Klemann. Zijn zaak zit al 37 jaar in Haarlem, maar gaat er mee stoppen. 

Opheffingsuitverkoop

Dat de winkel gaat stoppen, is bijna niet te missen. Op de voorgevel van het pand is vrij duidelijk gemaakt dat de opheffingsuitverkoop van start is gegaan. Peter zijn horlogerie bevindt zich al 29 jaar op de Gedempte Oude Gracht en zat daarvoor 8 jaar in de Schachgelstraat.

De reden

Wij spraken Peter en vroegen hem waarom hij de winkel gaat sluiten. “Ik word dit jaar 60 en ondanks dat ik nog niet met pensioen ga, wil ik wel graag wat minder uren maken. Met de winkel en reparatie van horloges was ik wel zeven dagen in de week bezig.” De afgelopen twee jaar heeft Peter naar een opvolger gezocht. “Het is helaas niet gelukt om een geschikte opvolger te vinden en dus heb ik de beslissing genomen om de winkel te sluiten.”

‘Het is helaas niet gelukt om een geschikte opvolger te vinden’

Liefde voor ambacht

Dat de winkel gaat stoppen, betekent zeker niet dat Peter zijn liefde voor horlogerie stopt. “Ik wil mij de komende jaren focussen op mijn liefhebberij voor de ambacht van horloges. Dat houdt in het repareren en maken van horloges. Daar kwam ik door de drukte van de winkel vaak niet aan toe.” Zodra de winkel gesloten is, gaat Peter op een andere locatie in Haarlem daarmee aan de slag.

‘Ik wil mij de komende jaren focussen op mijn liefhebberij voor de ambacht’

Sluiten

Per wanneer de winkel exact gaat sluiten, is nog niet bekend. Waarschijnlijk per 1 juli maar wellicht al per 1 juni. Tot die tijd is er een opheffingsuitverkoop in de winkel en via de website.

Het pand

Wat er hierna gaat gebeuren met het pand weet Peter nog niet. “Het is mijn eigen pand en wat ik er precies mee ga doen, ga ik bepalen als ik dicht ben. Er hebben wel al meerdere mensen interesse in het pand getoond.”

Horlogerie Peter Klemann juweliers

Nu gesloten09:00 - 17:30

Gedempte Oude Gracht 111, Haarlem

Bekijk meer:juweliers

Lees ook

Dit is waarom er een grote afvalcontainer voor restaurant Parels staat

Wij schrikken ons een hoedje wanneer we bij restaurant Parels een grote afvalcontainer voor de deur ...

Oh no! Schoenenwinkel Fred de La Bretoniere is failliet

Ben jij fan van de schoenen van Fred de La Bretoniere en Shabbies Amsterdam? Dan hebben we helaas ge...
Intertoys Houtstraat haarlem

Wij weten of de filialen van Intertoys in Haarlem blijven bestaan of niet

Intertoys maakt een doorstart, maar 91 filialen gaan hun deuren sluiten. Die beginnen zaterdag 9 maa...

Meer over

Nieuws Winkelen