Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is officieel! De Formule 1 keert na 35 jaar terug naar Zandvoort en dit betekent het voor Haarlem

Door Dominique Michiels 14 mei 2019

Voor alle raceliefhebbers is het vandaag een bijzondere dag. Er is namelijk officieel bekendgemaakt dat volgend jaar (2020) de Formule 1 terugkeert naar Zandvoort. Drie jaar lang zal de Grand Prix op het circuit vlakbij Haarlem gehouden worden. Wij vroegen ons af, wat betekent dit eigenlijk voor Haarlem?

Vanochtend werd tijdens een officiële persconferentie bekend dat de Formule 1 zeker weten naar Zandvoort komt volgend jaar. Onder de naam Heineken Dutch Grand Prix wordt er maar liefst drie jaar geracet op het circuit. De datum is nog niet bekend, maar waarschijnlijk in mei. Chase Carey, de grote baas van Formula One Management (FOM), zegt dat het een herinnering voor het leven moet zijn.

Verdeelde meningen

De meningen over de komst van de Formule 1 naar Zandvoort zijn verdeeld. Sommigen vinden het geweldig en kijken er nu al naar uit, anderen zijn bang voor geluid- en verkeersoverlast. Niet alleen in Zandvoort zelf, maar ook in de omgeving zoals Haarlem.

Drukte in de stad

Er worden tijdens de circuitdagen zo’n 200.000 bezoekers verwacht. Waarschijnlijk zullen de hotels in Zandvoort overvol zitten en ook in Haarlem zal het erg druk zijn. Mensen worden ook aangemoedigd om er een dagje achteraan te plakken en ja, dan zijn Haarlem en Amsterdam natuurlijk logische keuzes voor toeristen.

Aanpassingen aan het spoor en de wegen

Het zou goed kunnen dat er aanpassingen aan de wegen van Haarlem naar Zandvoort of het spoor worden gedaan voor de Formule 1. Er is nog niets definitief over besloten, maar dat het een chaos wordt zonder aanpassingen, dat is wel duidelijk. Het is nu al gekkenhuis op de weg tijdens een drukke stranddag.

Tijdens de persconferentie wordt gezegd dat er vooral gefocust gaat worden op dat mensen met de fiets of het openbaar vervoer naar Zandvoort komen.

Weer terug

35 jaar geleden is de Formule 1 voor het laatst in Zandvoort gehouden. Nu komt deze dus weer terug tot grote vreugde van alle racefanaten. Die zullen ongetwijfeld een feestje bouwen tijdens dit weekend in en rondom het circuit, en dus ook in Haarlem.

Jouw mening

Wat vind jij van de komst van de Formule 1 naar Zandvoort? Vind je het supertop, denk je: dat wordt een toestand, of heb je een hele andere mening? We zijn benieuwd naar je reactie, die je achter kunt laten onder ons Facebookbericht.

Lees ook

5 x dit regelt het Europees Parlement voor jou (wat jij niet wist)

Nederland is onderdeel van de Europese Unie en heeft daarom ook zetels in het Europees Parlement. Da...

Neusknijpers in de aanslag: vijf weken lang werkzaamheden aan het riool rondom het Kleverpark

Woon jij in de buurt van het Kleverpark? Dan zou het kunnen dat je de komende tijd een vreemd luchtj...
haarlem algemeen klokhuisplein

Werken in de mooiste stad van het land: 5 x superfijne vacatures in Haarlem

Werken in Haarlem, wie wil dat nou niet? Haarlem is natuurlijk sowieso de mooiste stad van Nederland...

Meer over

Nieuws