Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even voorstellen: Roel Diender is de nieuwe community manager van indebuurt Haarlem

Door Roel Diender 3 april 2020
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Indebuurt Haarlem heeft een nieuwe Community Manager, namelijk Roel Diender. Een naam alleen zegt vrij weinig, dus wie is Roel eigenlijk?

Goede vraag!

Roel Diender

Om jullie een lang en uitgebreid verhaal te besparen zal ik mijzelf voorstellen aan de hand van dit lijstje. Want hoe een bourgondische Brabantse jongen in de hoofdstad van Noord-Holland terechtkomt, dat vraagt om uitleg.

Leende

Leende
Kerk van Leende – Foto: G. Lanting Wikimedia

Leende is de onvoltooid verleden tijd van het werkwoord lenen, maar ook het dorp waar ik ben opgegroeid. Vanuit daar ben ik uitgewaaierd naar Eindhoven (ja ja, de gekste) en Tilburg voor school en studie om vervolgens het Brabantse land te verruilen voor België. België? Awel ja, Antwerpen.

Antwerpen

Antwerpen
Antwerpen – Foto: Roel Diender

Al die Brabantse gezelligheid was niet zo best voor mijn studieresultaten, dus besloot ik het roer om te gooien. Ik vertrok voor een half jaar naar Zuid-Frankrijk om mijn Frans op te krikken en zette daarna mijn beste beentje voor als brave student. Deze keer kon ik de gezelligheid en studie goed doseren en studeerde af als journalist in Antwerpen. In totaal heb ik daar zes jaar gewoond, gestudeerd en gewerkt. Maar hoe ben je dan in Haarlem terechtgekomen, hoor ik je denken. Dat heeft alles te maken met…. De liefde!

L’amour

Elisabeth en Roel
Foto: Ramon Philippo

In het hart van de Antwerpse studentenbuurt kwam ik, letterlijk voor mijn deur, de liefde van mijn leven tegen. Dat wist ik uiteraard toen nog niet, maar daar kwam snel verandering in. Negen jaar later zijn Elisabeth en ik getrouwd, hebben een dochtertje én zijn we naar Haarlem verhuisd. In de tijd dat wij nog in Antwerpen woonden, en samen bij haar ouders in Haarlem op bezoek gingen, zag ik hoe mooi en levendig deze stad is. Toen we besloten om terug naar Nederland te verhuizen was de keuze dan ook snel gemaakt: Haarlem, here we come!

Haarlem

Haarlem Bavo
Sint Bavokerk – Foto: Pixabay

Toegegeven, het was in het begin even wennen om Antwerpen te verruilen voor Haarlem. Maar al zeer snel merkte ik dat er veel overeenkomsten zijn. Mooie, oude gebouwen en historisch centrum? Check! Heerlijke restaurants en gezellige cafés? Check! Lekker slenteren langs het water? Check! Goede bierbrouwerijen? Check! Een groot aanbod aan winkels en markten? Check! Een stad die ik nu mijn thuis kan noemen? Dubbel check!

Aan het werk!

Roel

Dat was in een notendop het verhaal over mijn reis naar Haarlem. Nu is het tijd om aan de slag te gaan en jullie te voorzien van alles wat er speelt in deze stad en bij haar inwoners. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in! Uiteraard hoort daar ook de ‘zware taak’ bij om alle nieuwe horecazaken van Haarlem persoonlijk te testen, want als bourgondiër wil ik al dat lekkers natuurlijk met jullie delen. Uiteraard zal deze testperiode pas van start gaan als de maatregelen rond het indammen van het coronavirus zijn opgeheven. Tot die tijd, proost!

Lees ook:

schaken unsplash

Zo brengen mensen in Haarlem hun tijd door tijdens het coronavirus

Het is stil op straat. Mensen werken thuis, sporten in de woonkamer en pakken zonnestralen mee vanui...
thuiswerken tijdens coronavirus haarlem 2

Thuiswerken door coronacrisis: zo ziet dat eruit in Haarlem

'Mensen, werk waar mogelijk thuis.' Dit was donderdag 12 maart de oproep van premier Mark Rutte. Daa...

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶