Einde van een tijdperk: het 1 euro-ontbijtje bij Ikea is niet meer

Door Dominique Michiels 21 februari 2019

Lekker happen voor maar één euro bij de Ikea in Haarlem zit er niet meer in op de vroege ochtend. Sinds 14 februari betalen mensen zonder Ikea-pas € 3,45 voor de beste start van de dag, voor de mensen die lid zijn van de Ikea-familie, gaat de prijs met 20 cent omhoog naar €1,20. Ook de menukaart ging op de schop. 

Dit verandert er

Voor het ontbijt krijg je nu een kop koffie of thee, een croissant, een wit of bruin broodje, twee stuks beleg en margarine. Daar kreeg je voorheen standaard een eitje bij, die kun je nu voor € 0,30 toevoegen en een stukje fruit kost je € 0,50 extra. Liever aan de zuivel? Voor € 1,50 krijg je een beker yoghurt. Jam kost je twintig cent en een muffin kost je anderhalve euro.

Andere opties

Nieuw bij Ikea is de mogelijkheid om te brunchen. Leden van de Zweedse keten betalen €2,95 voor een wit en bruin broodje, scrambled eggs, twee plakjes bacon en zalm en een warme drank. Heb je geen pas? Dan dok je €4,50 voor de brunch. Er zijn natuurlijk ook meer plekken om te ontbijten in Haarlem.

Hogere kwaliteit

Volgens Ikea past het gevarieerde assortiment beter bij de behoefte naar gezondere opties. Op hun website schrijven ze: “We denken dat we een eigentijdser en voedzamer alternatief hebben voor het één euro ontbijt.” De prijsstijging is te verklaren door een hogere kwaliteit van de gebruikte ingrediënten, aldus Ikea.


Meer over Ikea ontdekken?

Ikea woonwinkels

Nu open10:00 - 21:00

Laan van Decima 1, Haarlem

Bekijk meer:woonwinkels

Bron: AD

Lees meer

Bison Bowling

Dit is waar de Bison Bowling misschien naartoe gaat verhuizen

Eerder was al bekend dat je straks geen strikes meer kan gooien op de huidige locatie van Bison Bowl...

Video: A Loja Portugese Delicatessen is nieuw in Haarlem en zo ziet het eruit

We zijn weer een delicatessenzaak rijker in Haarlem. Sinds 8 februari is A Loja Portugese Delicatess...

Jammer! To Amuse in de Zijlstraat gaat definitief sluiten

Waar het eerst alleen leek op een reorganisatie, heeft restaurant To Amuse nu toch bekend gemaakt da...