Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom je zaterdag allemaal Pokémon GO-spelers in de stad ziet

Door Dominique Michiels 11 januari 2019

Zie jij zo nu en dan in Haarlem groepjes mensen met telefoons in hun handen, die lijken te kijken naar iets wat jij niet ziet? Nee, zij zijn niet gek geworden en jij ook niet, dat zijn Pokémon GO-spelers. Op de Grote Markt en in het Kenaupark bijvoorbeeld zie je ze regelmatig. En deze zaterdag (12 januari) zie je ze waarschijnlijk ook in grotere getale dan normaal, want het is Community Day. Gotta catch ‘em all!  

Pokémon GO, dat is toch die digitale game die een paar jaar terug ineens heel populair was? Klopt helemaal. Het is dan misschien niet meer zo’n bizarre rage als het toen was, er zijn nog steeds bijzonder veel spelers. En zaterdag dus nog wat meer dan normaal.

Vangen!

Zaterdag 12 januari houdt de maker van het spel, Niantic, weer een Community Day. Die dag is bedoeld om gezellig met elkaar, met vrienden, familie of spelers die je helemaal niet kent, door de stad te wandelen. En tijdens het wandelen natuurlijk toffe Pokémon te vangen.

Elke Community Day staat er een andere Pokémon in de spotlights en die wil je als speler die dag vangen. En dat is deze editie: Totodile. Vangen doe je tussen 11.00 en 14.00 uur zaterdag. In Nederland dan, want het event wordt overal gehouden, elk land op zijn eigen tijd.

Kenaupark

In Haarlem wordt door de PokemonGO Haarlem facebookgroep een speciale meet-up gehouden in het Kenaupark tijdens de Community Day. En dat is zeker een goede plek. Want een van de tips is om je in een (groot) park te bevinden, omdat daar vaak veel Pokemons te vinden zijn. Een aantal andere parken in Haarlem waar je wellicht ook veel Pokemons kunt vangen: de Hout, Florapark, Frederikspark, Ripperdapark, de Bolwerken, Reinaldapark en Molenplaspark.

Meer lezen

Er staat een gigantisch varken op het Houtplein en dit is waarom

Op dinsdag 8 januari is er een groot kunstwerk van een varken op het Houtplein geplaatst. Wij zochte...

14 x de mooiste foto’s van de lucht die in vuur en vlam stond in Haarlem

Hallo Haarlem! Dat was nog eens goed wakker worden met die prachtige lucht die ‘in vuur en vlam’ lee...

Het is zover: Op 15 maart gaat het gehele onderwijs staken

Heb je 15 maart 2019 al een vrije dag opgenomen of een goede oppas geregeld? Alle kinderen hebben na...