Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze winkel in de Grote Houtstraat heeft tóch haar deuren gesloten

Door Roel Diender 30 oktober 2020

In september schreven we al dat bij verschillende modezaken van NXT Fashion de bezem erdoor gaat: het bedrijf sluit vestigingen van Expresso, Miss Etam, Claudia Sträter en Steps.

Toen schreven we nog dat alle winkels van NXT Fashion in Haarlem open zouden blijven, behalve Steps. Daar is nu verandering in gekomen.

Miss Etam

Want op de voordeur van Miss Etam in de Grote Houtstraat hangt een handgeschreven briefje dat de winkel ‘tijdelijk gesloten is’. Als we op onderzoek uitgaan zien we dat er volgens het AD chaos heerst binnen NXT Fashion en bij met name Miss Etam. Dat is overigens de grootste van de vier winkelformules met een kleine honderd filialen. “Er wordt al maanden geen huur betaald, dus het is niet gek dat een huurbaas op een gegeven moment de stekker eruit trekt’’, aldus een filiaalmanager van een Miss Etam uit het oosten van het land”, zo meldt het AD begin oktober.

De gesloten Miss Etam aan de Grote Houtstraat | Foto: indebuurt Haarlem

Slechte arbeidsomstandigheden

Andere medewerkers laten aan het AD weten dat naast het uitblijven van loon en het ontbreken van nieuwe collecties, een flink deel van het personeel al maanden te kampen heeft met slechte arbeidsomstandigheden. “Al sinds het faillissement van FNG lijkt het erop dat er niets meer wordt betaald. Onze afvalcontainer is sinds juli niet meer leeggemaakt, we hebben overal vliegen in de winkel. We hebben nog wel wat zogeheten boodschappengeld ontvangen, maar dat is ook bijna op. Nog even en we hebben niet eens meer wc-papier.”

Rechtszaak

Personeel van Miss Etam laat tegen NRC weten dat het bedrijf al wekenlang stil staat. Ook zijn er stilzwijgend zo’n dertig winkels gesloten, waaronder dus de vestiging in Haarlem. Ook spande vakbond AVV namens de medewerkers een rechtszaak aan om betaling van het salaris over september af te dwingen. Vlak voordat de zaak zou plaatsvinden, kwam de eigenaar over de brug. Verschillende personeelsleden bevestigen tegenover de krant dat er conflicten zijn tussen NXT Fashion en de eigenaren van de winkelpanden waarin Miss Etam-winkels gevestigd zitten. 

Volg indebuurt Haarlem ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

Onherkenbaar: zo ziet de oude Hema aan de Kruisstraat er nu uit [VIDEO]

Okay, de buitenkant herken je uiteraard nog, maar zodra je de bekende glazen deuren binnenloopt is e...

Royal Donuts opent bijna in Haarlem & deze donuts wil je echt even zien

Donuts: de ultieme guilty pleasure snack, toch? Als jij ook een echte donut fan bent, hebben we goed...

Opvallend: Haarlem heeft minder inwoners dan begin dit jaar

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt met opvallende cijfers over Haarlem. Terwijl in ac...

Uittip: tentoonstelling van Le Petit Prince in het kleinste museum van Haarlem

Veel volwassenen zijn er als kind mee opgegroeid: Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry. Zo o...

Peukkie op het perron: dit bedrag aan boetes werd er in Haarlem opgehaald

Dat je sinds 1 oktober niet meer mag roken op het station, dat wist je natuurlijk al. Maar weet je o...