Laura en Neeltje zijn leefstijlcoach: ‘Vaak ligt het probleem ergens anders dan je denkt’

Aangeboden door Hommes & Swarte

Neeltje en Laura van Hommes & Swarte
Laura en Neeltje van Hommes & Swarte

Kan je moeilijk ontspannen, lukt het niet om af te vallen of heb je bijvoorbeeld het gevoel dat er iets mist in je leven? Vaak kan je er zelf niet direct de vinger op leggen waar dat aan ligt. Misschien heb je weleens gedacht aan een coach, maar wat doet zo iemand nou eigenlijk? De Haarlemse Laura van Ruler- Hommes en Neeltje Swarte zijn leefstijlcoach en leggen uit hoe je met kleine stappen grote resultaten kan boeken. De laagdrempelige online Leefstijlcheck van Hommes & Swarte helpt je meteen op weg.

Laura en Neeltje ontmoetten elkaar langs de lijn van het voetbalveld kijkend naar hun zoons en ontdekten een gedeelde passie: vitaliteit en leefstijl. “Ik heb al twintig jaar een eigen praktijk in houding- en bewegingstherapie”, vertelt Neeltje. Vaak zie ik mensen komen met lichamelijke klachten, waarvan stress de oorzaak is. Ik wilde daarom nog meer kennis opdoen over leefstijl. “Ik kwam juist uit de farmaceutische industrie”, vertelt Laura. “Daar dacht ik: het is heel mooi dat er medicijnen zijn, maar dat is niet altijd de oplossing. Neeltje en ik wilden allebei meer naar de oorzaak kijken in plaats van alleen het bestrijden van symptomen. Zo ontstond Hommes & Swarte Vitaliteitsconcepten en Coaching!”

Er is altijd ruimte om zelf iets te veranderen!

De Haarlemse onderneemsters willen mensen graag leren dat ze zelf invloed hebben op hun gezondheid. “Steeds meer mensen hebben klachten als gevolg van een ongezonde leefstijl. Denk hierbij aan chronische ziekten zoals obesitas en diabetes type 2 maar ook aan pijnklachten door stress”, legt Laura uit. “Hier valt op preventief vlak veel winst te behalen. Soms denken mensen dat ze niets kunnen doen aan hun situatie, maar er is altijd ruimte om zelf iets te veranderen”, vult Neeltje aan.

Tekst gaat verder onder de foto >

Powerwalking in het Engelandpark | foto: Hommes & Swarte
Powerwalking in het Engelandpark | foto: Hommes & Swarte

Je leefstijl aanpassen gaat over meer dan afvallen

Zelf ben je er niet altijd bewust van waar het probleem ligt, leggen Laura en Neeltje uit. “We hadden een cliënt die graag wilde afvallen. Maar al snel bleek dat ze zich over het algemeen gelukkiger wilde voelen. Uiteindelijk heeft ze haar baan opgezegd om voor zichzelf te beginnen. Zo zie je maar: bij leefstijlcoaching gaat het over meer dan alleen afvallen. Wat wil iemand nou echt bereiken? Dan komen er vaak andere doelen naar voren zoals meer energie krijgen en minder stress ervaren. We laten mensen hun eigen doelen vormen, maar natuurlijk geven we ook concrete opdrachten mee.”

Laagdrempelige Leefstijlcheck

Denk je nu: hoe staat het er bij mij eigenlijk voor? En weet je niet zo goed waar te beginnen? Laura en Neeltje maakten een uitgebreide, verdiepende online Leefstijlcheck. “Door hele diverse vragen over voeding, beweging, stress, zingeving, slaap, geluk en relaties te beantwoorden, maak je al een stap. Je wordt je veel bewuster van bepaalde aspecten wanneer je ze opschrijft. Aan de hand van de check maken wij een persoonlijk leefstijlontwikkelingsplan met tips en advies.” Heb je naast deze tips behoefte om wat uitgebreider stil te staan bij jouw leefstijl? Dan kan je de check ook uitbreiden met een (online) coachingstraject. Ook vind je bij Hommes & Swarte veel losse workshops op het gebied van slapen, bewegen en ontspanning.

Tekst gaat verder onder de foto >

Hommes & Swarte leefstijlcoaching
Laura en Neeltje | foto: indebuurt Haarlem

Zorgen voor een gezond bedrijf

Naast particulieren richt Hommes & Swarte zich ook op het bedrijfsleven. “Wij zien regelmatig mensen die al meer dan drie maanden in het ziekteverzuim zitten door klachten. Zo belanden mensen dan in een negatieve spiraal en dat wil je voor zijn. Als werkgever heb je klachten van werknemers vaak niet direct in de gaten, maar het is juist belangrijk om tijdig problemen te signaleren. Daar helpen wij graag bij.”

Gratis Vitaliteitscheck

Laura en Neeltje gaan vrijblijvend in gesprek met werkgevers om te kijken waar er ruimte is voor verbetering of verandering. “Ook vragen we aan medewerkers om anoniem een enquête in te vullen, zij weten immers het beste wat er speelt. Op basis van deze inventarisatie komen wij met een Vitaliteitsconcept op maat. Denk hierbij aan nudges om gezond gedrag te stimuleren, aanbevelingen voor een gezonde werkomgeving, workshops, coaching en of teambuilding met onze powerlunch.”

Wat levert deze aanpak een bedrijf eigenlijk op? “Vitale en gezonde medewerkers! Vitaliteit draagt bij aan de productiviteit en creativiteit van medewerkers en zorgt voor meer plezier op de werkvloer. Tot slot is er minder risico op uitval en verloop. Wij zien dat teams met onze aanpak direct concrete plannen maken en dat het enthousiasme groeit. Als we een half jaar later terugkomen zijn er vaak duurzame veranderingen zichtbaar, want het plan is een stok achter de deur. Eén keer een workshop stressmanagement volgen maakt iemand niet blijvend relaxt. Samen iedere dag een moment van aandacht besteden aan het nemen van een time out, een lunchwandeling of een andere ontstressor, wél!” 

Begin!

Of de dames nog een laatste advies hebben als jij jouw leefstijl wilt veranderen? “Begin, het maakt niet uit waar. Veel mensen hebben de kennis al in huis, maar de stap naar het doen voelt te groot. Of ze willen juist in één keer alles veranderen, maar dat houdt niemand vol. Met kleine stapjes ervaar je wat iets voor je doet, en dat motiveert om verder te gaan.”

Ook beginnen? Zet de eerste stap en doe de Leefstijlcheck, start direct met een coachingstraject, een proefles Powerwalking of kijk wat we kunnen betekenen voor jouw organisatie.

Hommes & Swarte

Frederik Hendriklaan 19, 2012 SE Haarlem

Meer informatie

Hommes & Swarte

Frederik Hendriklaan 19, 2012 SE Haarlem

Meer informatie

Meer in deze categorie

Lifestyle

Ga naar “Ultieme ontspanning: Haarlem heeft een nieuwe spa”

Ultieme ontspanning: Haarlem heeft een nieuwe spa

Aangeboden door Five City Spa

Five City Spa Haarlem
Ga naar “5 x dit wil je weten over zonnepanelen (slimme trucs en meer)”

5 x dit wil je weten over zonnepanelen (slimme trucs en meer)

Aangeboden door Breman Installatiegroep

Foto: Breman Installatiegroep
Ga naar “Mag je in Haarlem wonen in een camper: wij hebben het antwoord”

Mag je in Haarlem wonen in een camper: wij hebben het antwoord

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Komkommer € 0,49”

Komkommer € 0,49

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Remia en Yildriz sauzen van € 4,30 voor € 2,15”

Remia en Yildriz sauzen van € 4,30 voor € 2,15

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “25% korting BK Premium+ kookpannen en sets”

25% korting BK Premium+ kookpannen en sets

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Hotelovernachting p.p.p.n. € 12,99”

Hotelovernachting p.p.p.n. € 12,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Kersen € 1,99”

Kersen € 1,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Logistiek medewerker”

Logistiek medewerker

 • Pro Industry Shared Service Haarlem
 • Parttime
Ga naar “Meubelmaker”

Meubelmaker

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Docent Onderzoek”

Docent Onderzoek

 • Hogeschool Inholland Haarlem
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Industrial Painter”

Industrial Painter

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Operator”

Operator

 • Pro Industry Shared Service Haarlem
 • Parttime