Alles wat je wilt weten over kermis in Haarlem in 2019

Door Dominique Michiels 20 februari 2019

Kermis, je houdt ervan of niet. Hoe dan ook wordt de kermis in Haarlem ieder jaar weer gehouden. Met vaste onderdelen zoals de spin en botsauto’s op de kermis op de Grote Markt. Alle informatie over de kermis in 2019 in Haarlem, vind je hier.

Kermis in Haarlem 2019

In Haarlem is het in voorjaar tijd voor kermis op twee locaties. Waar? Op de Grote Markt in Haarlem-Centrum en op de Zaanenlaan in Haarlem-Noord. Op beide kermissen is er genoeg te beleven voor jong en oud. Van grijpautomaten en draaimolens tot aan boosters en snow-jets.

Kermis op de Grote Markt in Haarlem

De kermis op de Grote Markt is zoals ieder jaar weer rondom Koningsdag. In 2019 is de kermis in het centrum geopend van 13 tot en met 28 april 2019. Er is genoeg vermaak voor iedereen en natuurlijk zijn er op Koningsdag ook allemaal feestjes rondom de Grote Markt. Een en al gezelligheid dus! Al kunnen we ons zo voorstellen dat 16 dagen lang kermis voor je deur ook wel wat ergernis kan opwekken als je in de binnenstad woont. Net als een van deze dingen:

9 x de grootste ergernissen van Haarlemmers die in de binnenstad wonen (in gifjes)

Oké, eigenlijk mag je niet klagen als je in de binnenstad van onze prachtige stad woont. Alle winkel...

Kermis op de Zaanenlaan in Haarlem

Over de kermis op de Zaanenlaan is de laatste tijd veel discussie. Er zijn bewoners die de kermis liever zien verplaatsen en anderen die de kermis juist niet willen verplaatsen. Ook over de duur en openingstijden van de kermis zijn er verschillende meningen. Er is dan ook nog geen definitief besluit genomen. Wanneer kunnen we de kermis verwachten? Zoals het er nu naar uit ziet is de kermis in Haarlem-Noord van 23 april tot en met 5 mei 2019. Ook deze kermis is dus op Koningsdag geopend.

Openingstijden kermis in Haarlem

Bijna alle dagen is de kermis aan de Zaanenlaan geopend van 14.00 tot 23.00 uur. Op zondag gaat de kermis al om 13.00 uur open. Tijdens Koningsdag gaat de kermis eerder open en tijdens dodenherdenking gaat de kermis eerder dicht. De openingstijden van de kermis in Haarlem-Noord zijn nog niet definitief. De kermis op de Grote Markt is van maandag tot en met donderdag open van 12.00 tot 23.00 uur. Op vrijdag van 12.00 tot 00.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 00.00. Op zondag is de kermis in het centrum geopend van 13.00 tot 23.00 uur. Ook op de kermis op de Grote Markt zijn er op Koningsdag en dodenherdenking afwijkende openingstijden.

Bereikbaarheid kermis in Haarlem

De kermis op de Grote Markt is natuurlijk midden in het centrum. Zeker tijdens Koningsdag zal het er ook erg druk zijn. Het beste kom je op de fiets op lopend. Er zijn verschillende fietsparkeergarages in de binnenstad. Met de trein of de bus is het ook goed te doen, het station is op tien minuten loopafstand. Kom je toch met de auto, dan kun je het beste parkeren in een parkeergarage.

De kermis in Haarlem-Noord heeft meer parkeergelegenheden. Ook hier geldt dat het natuurlijk erg druk zal zijn rondom Koningsdag, dus ook dan kun je beter de auto laten staan. Maar op andere dagen zijn er redelijk veel parkeerplekken rondom de kermis. Vanaf het station is het ongeveer 25 minuten lopen, maar er stoppen ook bussen vlak bij de kermis.

Zo, met al deze informatie op zak zit er nog maar één ding op: genieten van de kermis in Haarlem in 2019 🙂

Lees ook

Koningsdag op zaterdag 27 april 2019: dit is er te doen in Haarlem

Op zaterdag 27 april 2019 is het weer zover: Koningsdag! Natuurlijk is er ook dit jaar weer van alle...
Kermis

Blijft de kermis in 2019 wel of niet op de Zaanenlaan?

Alle tegenstanders van het plan om de kermis van de Zaanenlaan te verplaatsen naar de Kleverlaan, ku...

Save the dates! Alle grote evenementen in Haarlem in 2019 op een rij

Zoals we in Haarlem gewend zijn, staat er ook voor 2019 weer bijzonder veel leuks op de evenementenk...