Kerstnachtdiensten in Haarlem: check hier welke kerken jij kunt bezoeken

Door Dominique Michiels 5 december 2018

Het is een traditie voor velen: de kerstnachtdienst op kerstavond. Het is een mooie manier om de kerst in te luiden, of je nu elke week naar de kerk gaat of eigenlijk nooit met religie bezig bent. Ook in Haarlem worden er verschillende kerstnachtdiensten gehouden en wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

1. Grote of St. Bavokerk

De kerstnachtdienst in de Grote of St. Bavokerk begint om 23.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 22.30 uur open. De ingang is aan de Oude Groenmarkt. Tip: de kerk is onverwarmd, dus kleed je warm aan. De kerstnachtdienst is op grote schermen ook live te volgen op de Grote Markt. Na de dienst begint om 00.00 uur de traditionele kerstsamenzang op de Grote Markt.

2. Shelter Haarlem

Bij Shelter in Haarlem-Noord zijn er niet één maar twee kerknachtdiensten. De eerste is van 19.00 tot 20.00 uur en de tweede van 21.00 tot 22.00 uur. Voor of na de dienst is er chocolademelk met wat lekkers.

3. Kerk van Nazarener

In de Kerk van Nazarener aan de Zijlweg wordt op 24 december het evenement ‘Als alle lichten zijn gedoofd’ gehouden. Van 19.30 tot 22.30 uur wordt het kerstverhaal met een moderne twist verteld in combinatie met livemuziek.

4. Pinkstergemeente Immanuel

Bij Pinkstergemeente Immanuel is er op kerstavond tweemaal een kerstdienst. Van 19.30 tot 22.00 uur en van 22.00 tot 23.30 uur. Het koor Glory and Grace verzorgt de dienst, het optreden wordt afgewisseld met persoonlijke woorden van verschillende personen.

5. Goede Herderkerk

Rondom de Goede Herderkerk wordt op kerstavond het kerstverhaal levend uitgebeeld. Vanaf 18.00 uur kun je op het schoolplein van de Bavinckschool aan de Rechthuisstraat langs het verhaal lopen. De laatste ronde start om 19.15 uur. Bij slecht weer vindt het verhaal plaats in de kerk. Vanaf 18.30 uur kun je in de kerk knutselen, iets drinken en naar kerstliederen luisteren. Om 19.45 uur is er een gezamenlijke afsluiting met het zingen van kerstliederen.

6. Pelgrimkerk

24 december is er in de Pelgrimkerk een kerstnachtdienst van 21.30 tot 22.30 uur.

7. Wilhelminakerk

Op kerstavond is er ook een kerstdienst in de Wilhelminakerk aan de Gedempte Oude Gracht. Van 19.30 tot 21.00 uur met het Interkerkelijk Mannenkoor Haarlemmermeer.

8. Lutherse Kerk

In de Lutherse Kerk is op 24 december een kerstavondviering vanaf 20.00 uur met koffie en carols op het Kerkplein.

9. Vereenigde Doopsgezinde Gemeente te Haarlem

Bij de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente te Haarlem is op 24 december een kerstavonddienst vanaf 19.30 uur.

10. St. Josephkerk

In de St. Josephkerk aan de Jansstraat is op kerstavond om 19.30 uur een nachtmis met een gezinskoor en een kerstspel. Om 22.00 uur is er een nachtmis met een koor.

Staat er een kerstnachtdienst nog niet tussen? Laat het vooral even weten, dan voegen we deze toe aan de lijst.

Meer lezen

Shoppen voor de feestdagen? Dit zijn de extra koopavonden in Haarlem voor Sinterklaas en Kerst

De feestdagen staan voor de deur en natuurlijk gaan we elkaar dan weer massaal verwennen. Een cadeau...

SantaRun in Haarlem 2018: dit moet je weten

Heb jij je al ingeschreven voor dé leukste run van het jaar? We hebben het natuurlijk over de SantaR...

Kerstmarkt in Haarlem 2018: dit moet je weten

Sommige mensen kijken hier heel het jaar naar uit: de kerstmarkt in Haarlem. Dat kunnen wij goed beg...