Dit is wat je moet weten over kerstsamenzang op kerstavond 2018 in Haarlem

Door Dominique Michiels 21 december 2018

Misschien wel het állergezelligste moment van het jaar in Haarlem, is de kerstsamenzang tijdens kerstavond. Je kunt het gerust een traditie noemen. Tijdens veel kerstnachtdiensten in de kerk, wordt er gezamenlijk gezongen. Alle informatie daarover vind je hier. In dit artikel vertellen je alles wat je moet weten over de kerstsamenzang op 24 december 2018 in de stad tijdens kerstavond.

Kerstsamenzang op de Grote Markt

Natuurlijk wordt er op kerstavond weer een kerstsamenzang op de Grote Markt georganiseerd. Naar traditie wordt de kerstnachtdienst van de St. Bavokerk live uitgezonden op de Grote Markt en mogen we daarna onder leiding van een liveband losgaan op alle kersthitjes. Benieuwd of jouw favo kerstnummer erbij zit? Check de lijst met Christmas carols inclusief songteksten hier. Of kijk gewoon niet en laat je verrassen! De precieze tijden:

23.00 – 00.00 uur: Live uitzending kerstnachtdienst de Grote St. Bavokerk
00.00 – 01.45 uur: Kerstsamenzang met authentieke live band

Foto: ANP

Silent disco

Dit jaar is er wel iets nieuws. Voorafgaand aan de kerstsamenzang, kun je namelijk al lekker in de sfeer komen tijdens een silent disco op de Grote Markt. Gezellig! Voor €10,- reserveer je hier een koptelefoon voor de silent disco.  De precieze tijden:

20.30 – 22.30 uur: Silent disco met Jody Bernal vs Raynor
22.30 – 23.00 uur: Change Over naar Kerstmis – Hoofdtelefoons inleveren en achtergrondmuziek over de markt

Inschrijven maar: er is een Silent Kerst Disco op Kerstavond

Kerst lijkt misschien nog heel ver weg, maar dat valt wel mee. Over 61 dagen is het al zo ver en mog...

Kerstsamenzang in de Vijfhoek

Voor sommigen is niet de kerstsamenzang op de Grote Markt, maar het de samenzang in de Vijfhoek hét gezelligste moment van het jaar. Kunnen wij best begrijpen, want in de Jordaan van Haarlem is het eigenlijk altijd megagezellig. Dit jaar wordt daar de 41ste editie van de kerstsamenzang gehouden op het Klokhuisplein. Je kunt daar vanaf 00.00 uur meezingen met de mooiste oud-Hollandse kerstliederen. Koek en Zopie staan met een warme kop chocolamelk (naar wenst met rum), gluhwein en meer lekkernijen voor je klaar. De precieze tijden:

23.00 uur: Koek & Zopie is open
00.00 uur: Start kerstsamenzang
01.15 uur: Programma afgelopen

Kerstsamenzang in de Vijfhoek in 1981. Foto: Noord-Hollands Archief

Praktische informatie

De kerstsamenzang is gratis en voor iedereen toegankelijk. Zoals ieder jaar zal het erg druk worden, dus kom vooral lopend of met de fiets. Mocht je toch met de auto komen, dan kun je het beste parkeren in de parkeergarages.

Weersvoorspelling

De weersvoorspelling voor kerstavond ziet er op dit moment als volgt uit: het wordt volgens Weeronline op 24 december 2018 tussen de 6 en 10 graden in Haarlem. De wind waait met windkracht 3 en er is 85 procent kans op neerslag van maximaal 1,3 mm. Het weer krijgt deze dag cijfer 7. Dat ziet er dus best goed uit! Maar niets zo veranderlijk als het weer, dus hou vooral de actuele weersvoorspelling in de gaten.

Meer lezen

De openingstijden van supermarkten in Haarlem tijdens kerst en oud en nieuw 2018

Sta je lekker te kokkerellen, ben je de olijfolie vergeten. En nu? Naar de supermarkt natuurlijk. Da...

Krijgen we een witte kerst? Dit zijn de weersvoorspellingen van kerst 2018 in Haarlem

Psst... Het is bijna the most wonderful time of the year: kerst. Gezellig samenzijn met je dierbaren...

Dit is wanneer het afval rondom kerst en oud en nieuw in Haarlem wordt opgehaald

Ben je al helemaal klaar voor kerst 2018? Keukenprinsen en -prinsessen zullen ongetwijfeld te maken ...