Zo gaat het nu met Rein van MAFS: ‘Ondanks de negatieve reacties heb ik geen moment spijt gehad’

Rein Married at First Sight
Rein van Gastel | foto: indebuurt Haarlem

Maandenlang konden we meegenieten van Haarlemmer Rein zijn liefdesavontuur tijdens Married at First Sight, het RTL-4 programma waarin stellen gematcht worden door de wetenschap en elkaar voor het eerst zien bij het altaar. Helaas moeten we toch echt een nieuwe hobby zoeken voor de maandag- en dinsdagavonden, want het MAFS-seizoen is ten einde. Toch konden we het natuurlijk niet laten om Rein te vragen hoe het nu – een aantal maanden na de opnames en de break-up met Danny – met hem gaat.

“Het gaat eigenlijk hartstikke goed”, begint Rein. “Deze week begin ik eindelijk weer een beetje te aarden en bij te komen, want vorige week tijdens de laatste uitzendingen was het wel een gekkenhuis.” De laatste opnames voor het programma vonden al plaats op 18 oktober, maar toen de uitzendingen vanaf januari op tv kwamen belandde Rein in een nieuwe achtbaan en bleef zijn inbox volstromen met berichtjes. Positief, maar helaas ook vaak negatief, vertelt hij: “Mensen realiseren zich soms niet dat ze maar een klein stukje van je leven zien. Soms werden er online echt respectloze dingen gezegd. Maar van het programma zelf heb ik geen moment spijt gehad.”

Ineens had ik mezelf aangemeld!

We blikken even terug op het begin. “Ik heb mezelf, na het zien van het vorige MAFS-seizoen, opgegeven voor het programma, ja. Ik had alles ingevuld, had beste vriendin Petra aan de telefoon en bleef zeggen: of zal ik het toch maar niet doen? Maar na wat aanmoediging had ik toch ineens op de knop gedrukt, haha. Ik dacht: waarom ook niet? Ik ben al vier jaar single, en als het mij zelf niet lukt, lukt het de experts dan misschien wél.”

Danny en Rein: van leuke klik naar geen contact

Dat hij vervolgens echt zou worden uitgekozen, had Rein niet verwacht. “Ik was inderdaad compleet in shock toen Carlo op de stoep stond in mijn Haarlemse bouwval! De productie zou langskomen voor een soort screening, maar ineens werd mij dus al verteld dat ik zou gaan trouwen!” Zoals jullie hebben gezien trouwde Rein met de Limburgse Danny. Op het eerste oog een superleuke match, maar toch liep het uiteindelijk anders af dan gehoopt en besloot het stel om te gaan scheiden.

“Ik snap wel dat de kijkers het niet hadden zien aankomen, maar ikzelf ook niet. Wij zijn 25 augustus getrouwd en tot het koppelsweekend begin oktober was het, in mijn ogen in ieder geval, hartstikke goed gegaan. We hadden echt wel een klik en vonden elkaar leuk, maar bleken toch met bepaalde dingen niet op één lijn te liggen. Wat er nou precies is gebeurd houd ik liever tussen ons, maar het is gewoon misgelopen op de communicatie, we begrepen elkaar totaal niet meer. Of het anders was gelopen zonder camera’s erbij? Ik denk het niet. Natuurlijk ligt er door het programma wel een bepaalde druk op je, maar zelf stond ik er heel relaxt in.”

Alleen maar voor de show

Die houding werd Rein niet altijd in dank afgenomen door sommige kijkers, vertelt hij. “Veel mensen hadden het beeld van mij dat ik het alleen maar voor de show en de aandacht zou doen, omdat je bij mij misschien wat minder emotie zag. Maar ik stond er gewoon écht relaxt in en dacht: we blijven gewoon getrouwd na het beslismoment en gaan elkaar daarna nog beter leren kenen. Dat was echt hoe ik erin stond. Tijdens het terugkijken van Married at First Sight heb ik gelukkig wel echt mezelf teruggezien, en mijn vrienden en familie bevestigen dit ook.”

Ervaringen delen

“Danny en ik hebben elkaar tussen de laatste opnames en vorige week niet meer gesproken, omdat we toch op een nare manier uit elkaar zijn gegaan. We wilden het laten rusten en niet met modder gooien en dan later een keer rustig een wijntje drinken. Wel heb ik leuke contacten overgehouden aan het programma. Lars en ik zijn echt vrienden geworden, en ook met Monique heb ik goed contact. We hebben iedere week gebeld. Heel fijn om te kunnen bespreken wat je hebt meegemaakt met mensen die die ervaring delen.”

Haarlem is net een warme deken die om je heen valt

Inmiddels heeft Rein zijn ‘normale leven’ weer helemaal opgepakt in Haarlem. Maar hoe is hij eigenlijk beland in deze mooie stad? “Ik kom inderdaad uit Brabant, maar ben een aantal jaar geleden verhuisd naar Den Haag voor werk. Daarna heb ik gereisd en samengewoond in Lisse. Toen die relatie overging dacht ik: ik wil toch wel graag in deze omgeving blijven. De huizenmarkt is in Amsterdam en omgeving zo lastig, dat ik in 2018 blind dit huisje in Haarlem heb gekocht! Ik dacht: ik doe een bod en ik zie wel. En het lukte gewoon! Ik ben er nog steeds zo blij mee. Haarlem is net een warme deken die om je heen valt. Je blijft er elke keer weer wat nieuws ontdekken. Zelf woon ik in de wijk Rozenprieel, onwijs leuk. Een jaar geleden ben ik, net als alle buren, begonnen met slopen en verbouwen. Een grote klus, maar heel gaaf!

Rein Married at First Sight
Rein van Gastel in zijn net verbouwde huis| foto: indebuurt Haarlem

Het klushuis

Tijdens het programma konden we al een glimp opvangen van Rein zijn huis, dat toen nog best wel een bouwval was. Inmiddels is dat wel anders, en ligt het Haarlemse kookboek te stralen op zijn grote kookeiland. “Er moeten wel nog wat dingen gedaan worden, hoor. Mijn vader en een klusjesman hebben heel veel geholpen. Maar goed, die zijn natuurlijk ook druk en het kost allemaal veel geld. Misschien ga ik nog op zoek naar een klusjesman voor de laatste dingetjes. Maar het is al heerlijk wonen hier.” Wij zeggen: handige Haarlemse mannen; dit is jullie kans! Haha.

Je interieur kopen bij Rein

“Naast de verbouwing werk ik nu zes dagen in de week”, vertelt Rein. En niet bij een apotheek, zoals op tv werd gezegd. “Door corona ging deze carrièreswitch helaas niet door! Ik heb vijftien jaar bij een tegelhandel gewerkt en daarnaast een opleiding tot binnenhuisarchitect gevolgd. Ik moest daar weg en heb een jaar geen werk gehad. Ik heb inderdaad ook nog bij restaurant Toujours gewerkt, maar sinds een maand heb ik mijn passie voor interieur weer helemaal opgepakt en werk ik bij Haarlemse woonwinkel Gaivota. Heel leuk om te doen, en ik loop ’s ochtends en ’s avonds heerlijk door de stad naar mijn werk. Ook doe ik af en toe een acteerklus.”

Toch ben ik dan liever die ‘burgertrut’ met elke maand vaste inkomsten in plaats van die onzekerheid.

Of een tv carrière niet voor Rein is weggelegd? “Ik heb van jongs af aan geacteerd en wat modellenklusjes gedaan. Toch ben ik dan liever die ‘burgertrut’ met elke maand vaste inkomsten in plaats van die onzekerheid. Als ik nu gevraagd zou worden voor tv zou ik bijna nee zeggen omdat ik dan de mensen die vonden dat ik alles voor de show doe, voor mijn gevoel gelijk zou geven. Maar toch denk ik nu: ik moet gewoon doen wat ik leuk vind! Ik zou het toch wel heel gaaf vinden om, naast mijn huidige werk, iets te presenteren of een programma te maken, dus daar sta ik zeker voor open.”

Is Rein alweer klaar voor de liefde?

“Ik ben pas net begonnen mijn inbox eens goed te bekijken, er er staan inderdaad al veel verzoekjes in om een keer een wijntje te doen. Maar er zitten ook veel vrouwen tussen die nog een leuke broer of vriend aanbevelen, haha. Heel leuk om te zien dat mensen zo meeleven, gelukkig ook vaak enthousiast zijn en de moeite nemen om iets te sturen! Maar qua liefde vind ik het ook wel even prima zo, hoor. Het komt wanneer het komt. Je moet toch weer even landen na zo’n programma. Ook is het via social media wel lastig inschatten of mensen serieus interesse hebben in mij als persoon of in de kop die op tv is geweest. Dus we houden het even lekker zo, en ooit komt het vast uit een verrassende hoek!”

Wil je weten hoe Rein zijn huis er uiteindelijk uit komt te zien en wat hij verder allemaal nog gaat beleven? Volg hem dan vooral even op Instagram, want daar blijft hij jullie met veel plezier op de hoogte houden.

Heb je dit ook al gelezen?

Meer in deze categorie

Haarlemmer van de Week

Ga naar “Benthe (22) zat in de finale van Miss Nederland 2021: ‘De bikinironde is eigenlijk het leukst’”

Benthe (22) zat in de finale van Miss Nederland 2021: ‘De bikinironde is eigenlijk het leukst’

Ga naar “Vader Martijn en zoon Jeremy bezoeken ieder jaar een Grand Prix: ‘Ik heb er nog een houten kont van’”

Vader Martijn en zoon Jeremy bezoeken ieder jaar een Grand Prix: ‘Ik heb er nog een houten kont van’

Ga naar “Vader Bob en zoon Serge: ‘het circuit van Zandvoort is onderdeel van ons familieverhaal’”

Vader Bob en zoon Serge: ‘het circuit van Zandvoort is onderdeel van ons familieverhaal’

In onze gids

Ga naar “The Coffee Spot”

The Coffee Spot

 • Hooimarkt 27
 • Koffiebars
 • 09:00 - 18:00
The Coffee Spot | foto: indebuurt Haarlem

Nu geopend

Ga naar “Waffle Time Haarlem”

Waffle Time Haarlem

 • Zijlstraat 23
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Skins Cosmetics Haarlem”

Skins Cosmetics Haarlem

 • Zijlstraat 71
 • Beauty en wellness
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Houten klimrek per stuk € 39,99”

Houten klimrek per stuk € 39,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 26 september 2021
Ga naar “Koel-vriescombinatie TCR1420S per stuk € 299,00”

Koel-vriescombinatie TCR1420S per stuk € 299,00

 • Aldi
 • Geldig t/m 26 september 2021
Ga naar “Kant en klaar verduisterend gordijn € 7,95”

Kant en klaar verduisterend gordijn € 7,95

 • Action
 • Geldig t/m 21 september 2021
Ga naar “Werksokken 2 paar € 2,49”

Werksokken 2 paar € 2,49

 • Action
 • Geldig t/m 21 september 2021
Ga naar “Alle A-merk zoet broodbeleg van € 7,65 voor € 5,10”

Alle A-merk zoet broodbeleg van € 7,65 voor € 5,10

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 september 2021

Vacatures

Ga naar “Commercieel Medewerker Binnendienst”

Commercieel Medewerker Binnendienst

 • People 2 Partner
 • Fulltime
Ga naar “Bijbaan Gehandicaptenzorg”

Bijbaan Gehandicaptenzorg

 • Young & Ambitious
 • Parttime
Ga naar “Baliemedewerker”

Baliemedewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Farmaceutisch Productiemedewerker”

Farmaceutisch Productiemedewerker

 • Young Engineering
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Buschauffeur Haarlem-IJmond en omgeving”

Buschauffeur Haarlem-IJmond en omgeving

 • Transdev
 • Fulltime/Parttime