Veteraan en ondernemer Patrick: ‘Onze podcast biedt een platform voor bijzondere zakelijke succesverhalen’

Patrick Coopmans | Foto: indebuurt Haarlem

Patrick Coopmans was in zijn vorige leven 12 jaar actief als militair, en is 2 maal uitgezonden naar Bosnië en in 2007 naar Afghanistan. Nu heeft hij een succesvolle podcast die genomineerd is voor de BNR Dutch Podcast Award 2020. “De podcast focust zich op veteranen, die met een Defensie achtergrond zijn uitgegroeid tot een persoonlijk en zakelijk succesverhaal, op welk vlak dan ook.”

De uit Groesbeek bij Nijmegen afkomstige Patrick woont sinds 2,5 jaar in Haarlem met zijn vrouw en drie kinderen. “Ik vind Haarlem de beste plek van de wereld. Uiteraard wil ik andere plaatsen niet tekort doen, maar Haarlem heeft alles: natuur, cultuur, lekker eten en drinken én gezellige inwoners. Deze plek inspireert en voel ik me echt thuis.”

‘Je mag wel wat meer lachen’

“Dat is wel eens anders geweest, en dan bedoel ik niet dat ik me niet thuis voelde in mijn woonplaats, maar de overgang naar een burger baan. Na mijn militaire dienst in 2008 ben ik volle bak aan het werk gegaan en daarnaast in de weekenden bedrijfskunde gaan studeren. Mijn gestructureerde en gedisciplineerde militaire doelgerichtheid maakte dat ik op vlak van sales management succesvol was, maar dat ik met mijn collega’s waar ik leiding aan gaf, soms de plank missloeg. Er stonden meer dan eens vrouwelijke collega’s huilend aan mijn bureau, waarvan ik niet snapte waarom ze zo emotioneel reageerden op mijn manier van communiceren. Mijn toenmalig leidinggevende zei toen: je mag ook wel eens wat meer lachen Patrick. Door die opmerking zag ik in dat met alléén mijn militaire precisie en doelgerichtheid, ik niet de volledige potentie uit mezelf en dus ook niet uit mijn team kon halen.”

Zes sterren

“Om dit te bewerkstelligen, wilde ik eerst mezelf beter leren kennen. Ik ben toen met mijzelf, door verschillende opleidingen en cursussen, aan de slag gegaan. Persoonlijke ontwikkeling, waarbij ik de hele wereld ben afgereisd, van Maleisië en London tot Los Angeles. Public Speaking, executive coaching, pittige spirituele vipassana meditatie cursussen. Ik wilde namelijk het beste uit mijn twee werelden, het militaire en het zakelijke, samenvoegen en dat in de praktijk brengen; om leidinggevenden en teams in de zakenwereld een werkwijze te bieden die de hoogst denkbare resultaten overstijgt. Ik ben toen mijn eigen bedrijf Sixstarleadership begonnen. Vijf sterren is het hoogst haalbare, maar door de werkwijzes te combineren kom je tot een overstijgend resultaat, hoger dan het hoogst haalbare, oftewel zes sterren. Die resultaten zijn overigens voor ieder bedrijf anders, dat kan gaan over een betere communicatie onderling tot het behalen van keiharde financiële doelen.”

“In de podcast vertellen de veteranen hún succesverhaal. Ik bied het platform, maar laat mijn verhaal er buiten”

Podcast

“Daar komt ook onze podcast om de hoek kijken. In de podcast spreek ik verschillende veteranen die, op allerlei verschillende manieren, succesvol zijn in het bedrijfsleven. Dat kan zijn van een mindfulness-trainer tot een veteraan met een eigen bierbrouwerij. Het raakvlak is dat zij, in meer of mindere mate, hetzelfde traject hebben afgelegd. Vanuit hun militaire verleden, waar ze vaak mentaal en/of fysiek lastige situaties te verwerken hebben gekregen, nu een succesvol bedrijf runnen. Zij zijn onder andere succesvol geworden door hun ervaringen uit hun militaire verleden in te zetten in de zakenwereld. Dat is precies wat ik met mijn bedrijf aanbied: om met de combinatie van militaire methodieken en hedendaagse bedrijfsinzichten, een succesverhaal neer te zetten. In onze podcast vertellen de veteranen hún succesverhaal. Ik bied het platform, maar laat mijn verhaal er buiten. De podcast draait volledig om het verhaal van mijn gasten.”

‘Nominatie voor alle veteranen’

“Dat we genomineerd zijn is natuurlijk fantastisch. Dat laat zien dat in tien maanden tijd, want zo lang bestaat de podcast, hard werken met de juiste focus zijn vruchten afwerpt. Daarnaast voel ik me vereerd, want er zijn meerdere hele mooie podcasts die prachtige content maken van, en over veteranen. Daarom voelt de nominatie als eentje voor al die veteranen podcasts, dat het geluid van alle veteranen gehoord mag worden. Als onze podcast de prijs ook daadwerkelijk wint is natuurlijk helemaal top, dus ik zeg: stem op onze podcast zodat deze bijzondere verhalen meer mensen kunnen inspireren.”

Sixstarleadership

Waarderweg 19, 2031BN Haarlem

Nu gesloten

Meer informatie

Lees ook:

Sixstarleadership

Waarderweg 19, 2031BN Haarlem

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Haarlemmers

Ga naar “Deze Haarlemmers beleven onvergetelijke avonturen in het buitenland”

Deze Haarlemmers beleven onvergetelijke avonturen in het buitenland

Avontuurlijke Haarlemmers
Ga naar “Donny (34) uit Zandvoort doet mee aan nieuw seizoen van De Bachelorette”

Donny (34) uit Zandvoort doet mee aan nieuw seizoen van De Bachelorette

de bachelorette sylvia geersen
Ga naar “Haarlemmer Johanneke (48) werkte mee aan een opera maar is er zelf nog nooit geweest”

Haarlemmer Johanneke (48) werkte mee aan een opera maar is er zelf nog nooit geweest

Aangeboden door OPERA2DAY

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99”

Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis”

JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “sloggi 3-pack slips € 13,99”

sloggi 3-pack slips € 13,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Vacature van Allround Administrateur (36 uur) bij Joh. Enschedé in Haarlem.”

Vacature van Allround Administrateur (36 uur) bij Joh. Enschedé in Haarlem.

 • Employment Services
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Housekeeping en Ontbijt”

Medewerker Housekeeping en Ontbijt

 • Stayokay Haarlem
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Business Intelligence Specialist”

Business Intelligence Specialist

 • Pré Wonen
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023