Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stemmen maar: welke zorgmedewerkers voeren de beste Haarlemse ‘Jerusalema-challenge’ uit

Door Roel Diender 22 oktober 2020

Misschien kan je er al niet meer omheen, misschien is het nog helemaal nieuw voor je; de Jerusalema-challenge. Deze populaire ‘opdracht’ is in Noord-Holland door een groep Haarlemse volkszangers ‘Haarlem zingt’, geïntroduceerd.

Het internetfenomeen is al in andere delen van Nederland redelijk bekend en sinds eind vorige maand dus ook in onze regio. Maar wat is de ‘Jerusalema-challenge’ nou eigenlijk en waar dient het voor?

Idee

We bellen met Marc van der Veen van ‘Haarlem Zingt’ en hij legt het ons haarfijn uit. “Ik kwam op het idee toen ik een filmpje van een Brabants ziekenhuis voorbij zag komen, waarbij het zorgpersoneel een dans doet op het nummer ‘Jerusalema’ van de Afrikaanse zanger en producer Master KG. Toen dacht ik, dit kunnen we ook in Haarlem doen.”

Positief

“We zijn op het idee gekomen, nadat we tijdens de eerste lockdown optredens verzorgden met verschillende zangers bij verzorgingstehuizen in Haarlem. We hebben toen in tien weken tijd 55 zorginstellingen bezocht en daar opgetreden. We deden toen vier tot zes optredens op de zondagen. Met zangers als Mike Daane, Lesley Rosbach, Angelo Kok, Rick van Egmond, Jay Jay Bauer, Ramon Koning, Michel Geeven en Dean Molenaar trokken we dan met een geluidsinstallatie vastgemaakt aan een vrachtwagentje naar een tehuis. Daar gaven we dan op afstand een optreden. De geluidsmannen Johan van Noort en Henk Heilig hebben ons daar heel erg bij geholpen. De zorgmedewerkers deden de aanvraag voor de optredens en toen wisten we al, we moeten ook iets voor hen doen.”

Challenge

“Daarom hebben we nu de Jerusalema-challenge. Iedereen kan zijn of haar stem uitbrengen via onze Facebookpagina en de winnaar krijgt een optreden van ons bij hun zorglocatie. Dat het zo groot zou worden, hadden we echt niet kunnen bedenken. Als ik nu naar de statistieken kijk hebben we al meer dan 60.000 mensen bereikt met deze challenge. Dat is echt ongelofelijk!”

Stemmen

Bekijk de filmpjes van de deelnemende zorginstellingen op de Facebookpagina van Haarlem Zingt en breng je stem uit. Zo maak je niet alleen de Haarlemse zorgmedewerkers vrolijk, want van deze video’s wordt je zelf ook meteen happy. Kijk zelf maar!

Wil je deze vrolijkheid delen met je familie en vrienden? Doe dat dan via jouw Facebookpagina.

Lees ook:

Doen: denk mee over de inrichting van de Jan Gijzenkade West

Gemeente Haarlem gaat het stuk van de Jan Gijzenkade tussen de Westelijke Randweg en de Rijksstraatw...

Aantal coronabesmettingen in Haarlem neemt verder toe blijkt uit update RIVM

De gedeeltelijke lockdown lijkt nog geen effect te hebben op het aantal positief geteste Nederlander...

Opvallend: dit is waarom het Provinciehuis blauw kleurt

Niet gek opkijken als je het Provinciehuis blauw verlicht ziet. Tot zaterdag 24 oktober kleuren onde...

Aantal tienermoeders neemt af in Nederland: zo zit dat in Haarlem en omgeving

Nederland telt steeds minder tienermoeders. Op 1 januari van dit jaar waren in totaal 1.643 meisjes ...

Wat een bladeren! Zo kun je een handje helpen om ze op te ruimen

Wat een bladeren op straat! Logisch, want het is herfst en dan vallen de blaadjes van de bomen. Maar...