Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sabine en Charlotte zijn cabaretduo HUN: ‘Onze voorstelling gaat over een persoonlijke depressie’

Door Dominique Michiels 19 september 2019

Nadat Sabine Krol (28) en Charlotte de Vries (28) afgestuurd waren op het conservatorium in Haarlem, wilden zij allebei de spaarnestad helemaal niet verlaten. Dus besloten ze samen een huis te delen in de onze stad en ze werden dikke vriendinnen. Thuis hadden ze zo vaak lol om dezelfde dingen, dat ze besloten om samen een voorstelling te schrijven. Dus zodoende en van het een kwam het ander…

“Liedjes zingen en grappen maken die we zelf heel geinig vonden, daar begon het mee,” vertelt Sabine. “Voor de fun traden we op tijdens een open podium. We hadden een superleuke avond én de mensen waren heel enthousiast.” Charlotte: “Toen dachten we, hé hier zit wel wat in. Laten we ermee doorgaan.”

Het werd serieus

Na een paar optredens besloot het duo mee te doen aan het Amsterdams Kleinkunst Festival en toen werd het toch opeens wel erg serieus. “We kwamen per ongeluk veel verder dan we dachten en haalden zelfs de halve finale”, vertelt Charlotte. Sabine: “Dat was het moment waarop we dachten: let’s go. En dus besloten we na te denken over wat we nou eigenlijk écht wilden maken.”

‘Dat was het moment waarop we dachten: let’s go’

Cabaretduo HUN

Sabine en Charlotte zijn samen van start gegaan als cabaretduo HUN. En juist omdat de naam een beetje gek is, hebben ze deze gekozen. “Je kunt er veel leuke woordgrappen mee maken, er ontstaat verwarring door, bij elke aankondiging gaat het mis, niemand komt eruit en dat vinden wij juist heel leuk.”

Tekst loopt verder onder de video

Depressie

Twee en een half jaar geleden begon HUN met het spelen van hun eerste voorstelling. “Maar in die periode hebben we ook nog een tijd stilgelegen omdat Charlotte in een depressie raakte,” vertelt Sabine. Charlotte: “Na mijn depressie besloten we door te gaan en sinds januari 2019 zijn we echt begonnen met try-outs van onze eerste avondvullende theatervoorstelling ‘Alles is wel’, die ook over depressie gaat.”

‘We hebben een periode stilgelegen omdat Charlotte in een depressie raakte’

Voorstelling over depressie

“Het klinkt voor andere mensen heftig om over dit onderwerp te praten, maar voor mij is het wel de realiteit en wij schrijven onze stukken juist heel erg vanuit onszelf,” zegt Charlotte. Sabine vult aan: “Depressie is voor veel mensen herkenbaar en het is niet alleen de ziekte zelf, maar ook: hoe ga je er samen mee om en hoe ziet dat er dan uit.” Charlotte: “En ook, vanuit hoeveel opzichten kun je kijken naar (on)geluk.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Annemieke van der Togt

Geen stand-up comedy

De voorstelling van Sabine en Charlotte is cabaret, maar geen stand-up comedy. “Wij hebben geen ingestudeerde grappen en we improviseren ook nog veel tijdens de voorstelling zelf,” vertelt Sabine.

En ook muziek is een groot onderdeel van de shows. “Toevallig zijn we de afgelopen weken ook bezig geweest met het plannen van opnames voor een EP. Onze muziek heeft namelijk onze energie en we willen graag dat dit vereeuwigd wordt,” vertelt Sabine. “Dat is onze korte termijn droom,” vult Charlotte aan. “Verder werken we hard om in de toekomst vooral veel en overal te kunnen optreden.”

Huiskameroptredens

Dat betekent zeker niet alleen maar hele grote optredens. “Huiskameroptredens blijven we altijd doen. Dat vinden we zo leuk. Op zondag 22 september doen we ook mee aan het Vijfhoek Huiskamer Festival. Daar hebben we enorm veel zin in!”

Benieuwd waar HUN nog meer speelt de komende tijd? Bekijk dan de website.

Lees ook

Imker Pim en zijn bijenmissie: ‘Als ik hier geld voor zou krijgen, dan zou ik er mee stoppen’

Niet vaak hoor je iemand zo enthousiast vertellen over bijen als Pim Lemmers. De 56-jarige hobbyimke...

Gaaf! Dit boek wordt verfilmd in Haarlem en jij kunt figureren

Droom jij ervan om door te breken in de Nederlandse filmwereld? Dan is dit een opportunity die je ni...

Leuk volgens local Mark (32): ‘Op een zeldzame vrije dag ga ik hier graag in m’n eentje naartoe’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...

Kijktip! Haarlemmer Jan te zien in tv-programma ‘De wereld rond met 80-jarigen’

Hij is 85 jaar, Haarlemmer Jan Beverwijk. En hij is een van de acht mensen die in SBS6-programma 'De...
Naomi indebuurt Haarlem

Eten in Haarlem: 7 x favoriete hotspots van Haarlemse foodies

In Haarlem zijn we dol op restaurantjes, cafés, delicatessenzaken en alles wat nog meer met eten en/...
Lilith Merlot Haarlem

Haarlems muzikaal talent: 4 x deze zangeressen uit Haarlem maken mooie muziek

In Haarlem zijn ze niet zuinig geweest met het uitdelen van muzikaal talent. Er komen een hoop zange...