Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Okrah startte een basketbalvereniging in Haarlem: ‘Het is echt een community’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 11 september 2020

Clubs en verenigingen in Haarlem zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Triple Threat was een van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank.

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken.

Zo ook Triple Threat. “Tien jaar geleden alweer richtte ik Triple Threat op”, vertelt Okrah Donkor (30). “Ik ben geboren en getogen in Schalkwijk. Een hele mooie wijk vol diversiteit en kracht, maar ook met een over het algemeen lage sociaaleconomische klasse en gezinnen die het minder hebben. Ook ik kom uit een éénoudergezin met niet zoveel geld thuis en ik heb van dichtbij gezien wat er voor nodig is om je passie te vinden. Voor mij was die passie basketbal.”

Een echte community

“Door basketbal kon ik de positieve elementen van sport vertalen naar het dagelijks leven, waardoor het op school ook beter ging. Maar ik zag om me heen dat bij veel jongeren dat stukje passie en zingeving nog miste. Ik ben samen met wat vrienden stichting Triple Threat gestart met het doel om aan de volgende generatie dat stukje perspectief, warmte en begeleiding door te geven. Nu, jaren verder, is Triple Threat als basketbalvereniging heel groot geworden, maar organiseren we ook veel andere evenementen en projecten in de wijk. Het is ook een community geworden waarbij de vragen van jongeren (bijvoorbeeld het zoeken van een stage) samenkomen met buurtgenoten die kunnen helpen.”

Positiviteit uitstralen in de wijk

“Mede door de bijdrage van Rabo ClubSupport hebben wij een buurtbusje voor negen personen kunnen aanschaffen. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat alle jongeren altijd bij onze activiteiten kunnen komen. Soms hebben zij bijvoorbeeld geen vervoer vanuit huis naar wedstrijden toe. Maar we merken ook dat het busje positiviteit brengt. Triple Threat wordt er extra zichtbaar door in de wijk, wat ook laat zien dat er toffe dingen gebeuren in Schalkwijk.”

Triple Threat | foto: indebuurt Haarlem

Rabobank is voor ons heel erg waardevol!

Rabobank helpt Triple Threat trouwens niet alleen met financiële middelen, maar ook door kennis en netwerk te delen. “Rabobank ondersteunt ons enorm door verbindingen te maken met andere partijen. Onze droom is om een eigen sporthal te realiseren, en zij helpen ons bijvoorbeeld ook met een businessplan. Heel erg waardevol!”

Er kan nog veel meer

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport kunnen de jongeren bij Triple Threat nu naar alle activiteiten komen én wordt de stichting direct onder de aandacht gebracht in de buurt. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen…

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

Lees ook

Winactie: win 2 x een Haarlems borrelpakket van wij zijn FEST inclusief plankje

Een plank op tafel zetten met heerlijke kaasjes, olijven en andere heerlijkheden: wie houdt er niet ...

Grote kans dat wij jouw voornaam kunnen raden op basis van je geboortejaar

Als je een populaire voornaam hebt, zijn er genoeg sleutelhangers, bekers en andere producten met je...
ML Haarlem Klokhuisplein

Deze 11 restaurants in Haarlem doen mee aan Nationale Restaurant Week XXL

Heerlijk: een avondje of middagje luxe uit eten in Haarlem. En dat je je daar niet scheel aan hoeft ...

Zo zet je indebuurt Haarlem als ‘app’ op je telefoon

Wil je helemaal niks missen over Haarlem en wil je het liefst met één druk op de knop bij de indebuu...

Corona-update van het RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers in Haarlem

Het landelijke aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt op. Is dit ook het geval in Haarlem? H...