Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Love is in the air: 5 x deze koppels hebben elkaar op een bijzondere manier ontmoet in Haarlem

Door Kim te Woerd 14 februari 2020

Het is vandaag Valentijnsdag! De perfecte dag om eens wat tortelduifjes uit onze stad in het zonnetje te zetten. Naar aanleiding van onze oproep waarin we jullie vroegen waar in Haarlem jullie je lover ontmoet hebben kregen we veel reacties. We hebben een aantal mooie verhalen verzameld! 

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De krullenbol

(Eigen foto)

Na een bruiloft belandde Maaike met een vriendin in de Stiels. Een jongenman met krullen en een baard liep langs haar heen, bleef staan, keek haar een paar seconden aan en … liep door. Jammer maar helaas, dacht Maaike. Toen ze op weg was naar huis kwam ze de krullenbol weer tegen. “Samen liepen we verder naar huis. We hadden een leuk gesprek, totdat ik bij het Frans Halsplein zei dat ik naar links moest. Hij ook. Grappig, ik woonde achter het Dolhuys. Hij ook. En zo bleek dat we twee straten van elkaar af woonden!”

De week erna spraken Maaike en Patrick af op Lowlands en sindsdien zijn ze samen, nu al ruim 7 jaar. “Ik zeg altijd dat het liefde op het eerst gezicht was, alleen hadden we dat pas later door.”

Blow me away

(Eigen foto)

Wouter en Maaike ontmoeten elkaar op een bijzondere plek: namelijk in coffeeshop Key West (tegenwoordig Hunters). “Vrienden vonden ons gelijk al een match made in heaven. Ik zag dat toen niet zo. Naar mate we steeds vaker praten en avonden samen zaten begon er bij mij toch een klein vlindertuintje in m’n buik te groeien. We hebben lang om elkaar heen lopen draaien, maar nu ben ik echt helemaal hotel de botel op hem. Nog steeds zitten we soms samen in de coffeeshop want dat is toch ons plekje. We hebben samen ook nog een andere grote liefde: voetbal!

De krantenjongen

(Eigen foto)

Annemarie was nog maar 14 jaar toen ze haar man voor het eerst zag: hij bezorgde tijdschriften bij haar in de straat in Haarlem. Vanaf dat moment zat ze elke vrijdagmiddag voor het raam te wachten tot hij langs kwam. Ze hield een dagboek bij, waarin ze schreef: “Het is zo’n leuke, lieve en knappe jongen…met zo’n jongen wil ik later trouwen!”. Nu, ruim 25 jaar later is dit werkelijkheid geworden. “Liefde op het eerste gezicht bestaat, na 25 jaar zijn wij nog steeds gelukkig met elkaar,” aldus Annemarie.

Bejaardentehuis

(Eigen foto)

Het bejaardentehuis is nou niet persé de meest romantische plek die je kunt bedenken. Toch vond Renee er haar grote liefde. “Mijn vriend en ik hebben elkaar als collega’s in een zorgcentrum leren kennen. We begonnen er allebei op 2 januari 2018 met werken en in maart sprong de vonk over. We wonen nu alweer een jaar samen!”

Danspartners

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en close-up
(Eigen foto)

Rhea ontmoette haar man bij dansschool Schröder. “Héééél cliché maar het is waar: 21 jaar geleden werden we danspartners, 19 jaar geleden een stel en nu zijn we bijna 11 jaar getrouwd en hebben we twee mooie kinderen. We zijn nog steeds minstens even gelukkig samen als toen!”

Meer over de liefde in Haarlem:

Speciaal voor de haters: 6 x Haarlemse anti-Valentijnsdagtips

Natuurlijk denken we in aanloop naar Valentijnsdag ook aan de haters. Speciaal voor de cynische ziel...

NS hartkloppingen: 5 x liefdesverklaringen van treinreizigers van en naar Haarlem

Februari: de maand van de liefde. Een mooi moment om het Tumblr-account van NS Hartkloppingen eens d...

Bijna Valentijnsdag! 6 x dit is er te doen in Haarlem

Het is bijna Valentijnsdag! Op vrijdag 14 februari vieren we de dag van de liefde in Haarlem. Zoek j...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Haarlemmers