Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Naomi: ‘Mijn favoriete smeersel bij Mabrouk is de sweetpepper met roomkaas’

Door Dominique Michiels 6 oktober 2018

In deze rubriek tippen Haarlemmers hun favoriete hotspots in de stad. Naomi (26) komt uit Haarlem en zal er naar eigen zeggen ook niet snel vertrekken. Want deze stad heeft alles volgens haar. “Gezelligheid, leuke winkels, leuke buurtjes, het is dichtbij het strand en al mijn vrienden en familie wonen hier. Ik voel me hier erg thuis en ik hoop dat Haarlem nog lang zo blijft!”

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

1. Reinaldapark

“Dit is mijn favoriete plek om hard te lopen. Ik ren er zo heen vanaf mijn huis. Ik vind het leuk dat het er heuvelachtig is, want dat maakt het hardlopen net wat spannender. Je kunt er zowel een groot als klein rondje maken. Ik maak er graag in de ochtend een rondje voor mijn werk, dan is het er ook heel mooi met de opkomende zon. In de zomer vind ik het ook leuk om hier te skeeleren.”

Reinaldapark indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

2. Costes

“Sinds dit jaar hebben we een Costes in Haarlem en daar ben ik als shopliefhebber heel blij mee. Ik werk als kapster in de Vijfhoek en als ik een uurtje tussendoor heb, ben ik vaak bij de winkels te vinden. Bij de Costes kom ik graag omdat je daar heel erg de modetrends terugziet. Ook vind ik het makkelijk zoeken doordat de kleding er overzichtelijk op kleur hangt en setjes bij elkaar. De kleding is ook nog eens heel betaalbaar. Laatst heb ik er een mooie tijgerprintjurk gekocht, die ik heel leuk kan combineren met mijn Dr. Martens en leuke zwarte pet die ik ook bij Costes gekocht heb.”

Costes Haarlem indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Meer over Costes ontdekken?

Costes kledingwinkels

Gesloten09:30 - 21:00

Grote Houtstraat 101-103, Haarlem

Bekijk meer:kledingwinkels

3. Mabrouk

“Deze Marokkaanse supermarkt is vlak naast mijn werk en ik vind het daar heel chill. De winkel geeft me een marktgevoel en je hebt er heel veel lekkere smeersels, zoals hummus en verschillende tapenades maar ook hele lekkere geitenkaas, feta, buffelmozzarella en olijven. Oh en die gebraden kip! Die ruik ik al vanaf mijn werk en kan ik vaak niet weerstaan zo lekker is die. En ik ben zeker niet de enige die dat heeft, laatst had er iemand een kip gestolen. De man rende weg en werd achtervolgd door het personeel van Mabrouk en gooide toen uit stress zijn kip bij mijn werk in de struiken. Hilarisch!”

Mabrouk indebuurt Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Meer over Mabrouk ontdekken?

Mabrouk slagers

Gesloten08:30 - 18:00

Tuchthuisstraat 2, Haarlem

Bekijk meer:slagers

4. Varen op het Spaarne

“In de zomer ben ik veel op het water in Haarlem te vinden. We hebben een sloep liggen aan de Herensingel en vanuit daar varen we zo de grachten op of maken een groter rondje bijvoorbeeld langs de Molenplas. Zo zie je Haarlem echt vanuit een ander oogpunt. Ik vind het heel leuk om vanaf het water naar alle mooie huizen te kijken. We meren ook altijd graag even aan bij de Oerkap voor een lekkere pizza of poké bowl.”

Spaarne bootjes Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

5. IJssalon Garrone

“Bij Garrone vind je niet alleen het lekkerste ijs van Haarlem, maar zelfs van heel Nederland! Alleen het ijs in Italië kan wat mij betreft tippen aan Garrone. Het ijs is heel romig en smaakvol. Het leuke vind ik ook de aparte smaken zoals Il Mio Sogno, oftewel gepofte rijst, of Haarlemse kus en dat je in een klein bakje meerdere smaken kunt kiezen. Ik kom al mijn hele leven bij Garrone. Voor mijn zus haar verjaardag haalden we vroeger altijd een ijstaart. Mijn tweelingzus en ik waren dan altijd heel jaloers omdat wij in de winter jarig zijn en dus geen ijstaart kregen.”

Garrone Haarlem
Foto: indebuurt Haarlem

Meer over IJssalon Garrone ontdekken?

IJssalon Garrone ijssalons

Grote Houtstraat 179, Haarlem

Bekijk meer:ijssalons

Meedoen?

Wil jij ook jouw favoriete plekken in Haarlem delen? Neem contact met ons op!

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶