Haarlemse vrienden Maikie (33) en Jordy (29) maken podcast over films, games en meer

Jordy & Maikie | Foto: Uncut Digital

Gesprekken over Quentin Tarantino, herinneringen ophalen over de videotheek en lachen om verschillende sidekicks. Ze hebben beide een grote liefde voor gamen, films en series. Het liefst praten ze hier de hele dag over. Daarom zijn de Haarlemse vrienden Maikie en Jordy een podcast begonnen.

“Iedereen om ons heen speelde vroeger videogames en keek films en series”, vertelt Jordy. De liefde voor films en games is er voor de twee Haarlemmers dan ook altijd al geweest. “Maar er komt een moment dat het een speciale interesse wordt. Het is voor ons echt een hobby.” 

Steeds serieuzer

Over deze hobby kletsen ze de oren van het hoofd van hun vrienden. Tijdens avonden met de vriendengroep waren ze uren over de nieuwste games of meest bijzondere film aan het praten. Daarom kwamen hun vrienden met het idee van een podcast. “We hebben toen een half jaar met dit idee rondgelopen. Uiteindelijk zijn we er steeds serieuzer over gaan nadenken”, vertelt Maikie. 

Maikie & Jordy

Slechteriken

In hun podcast Uncut Digital bespreken ze de meest uiteenlopende onderwerpen. Zolang het maar over games, films en popcultuur gaat. Jordy vertelt: “We willen niet echt een nieuwsplatform zijn. Er zijn ook mensen die wekelijkse podcasts maken over wat er nu speelt.” Maikie vult aan: “We zoeken meestal naar één onderwerp en gaan daar dan over praten. Zo hebben we het laatst gehad over slechteriken in games en films. Maar we hebben ook een keer een aflevering gemaakt die volledig ging over sidekicks – het personage dat de hoofdpersoon bijstaat. We bespraken of we die leuk of irritant vinden of over de sidekicks die over het hoofd gezien worden.” 

Videotheek

Jordy vertelt enthousiast over een aflevering die ze een keer gemaakt hebben over de videotheek. “De videotheek bestaat natuurlijk niet meer. Maar iedereen kent het. In onze podcast halen we herinneringen op.” Het blijft niet alleen bij herinneringen ze doen ook onderzoek naar hun onderwerpen. Maikie vertelt: “Als we het over films gaan hebben, kijken we ze eerst. We maken vervolgens allebei notities, zodat we wel een beetje weten waar we het over willen hebben. Maar we lezen niks voor.” 

Luister een van de afleveringen van Maikie en Jordy op Spotify.

Spelletjeskast

In de woonkamer van Maikie prijkt een enorme spelletjeskast. Deze kast gebruiken ze vaak als achtergrond voor hun video’s en foto’s die ze naast de podcast ook maken. Jordy: “Films en videogames zijn natuurlijk visuele content. Dit willen we daarom ook graag laten zien. Als we een aflevering hebben opgenomen, staat op onze Instagram de hele week in het teken van die aflevering.” 

Dinsdagavond

Het klinkt als veel werk, terwijl Jordy en Maikie dit gewoon doen naast hun vaste baan. Jordy vertelt lachend: “Het is veel werk naast een volle werkweek. We proberen elke dinsdagavond op te nemen. Tussen ons werk door editen we dan de audio, schrijven we teksten en verzamelen we beelden. Maar omdat we het zo leuk vinden, zijn we er graag mee bezig!” 

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Haarlemmers

Ga naar “Wereldlichtjesdag in Haarlem: ‘Het is en blijft je kind’”

Wereldlichtjesdag in Haarlem: ‘Het is en blijft je kind’

Ga naar “Hiep, hiep, hoera! Zoveel Haarlemmers zijn er tegelijk met jou jarig”

Hiep, hiep, hoera! Zoveel Haarlemmers zijn er tegelijk met jou jarig

Ga naar “Deze Haarlemmer doet mee aan tv-programma ‘De gevaarlijkste wegen’”

Deze Haarlemmer doet mee aan tv-programma ‘De gevaarlijkste wegen’

gevaarlijkste wegen remco veldhuis

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99”

Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Baliemedewerker”

Baliemedewerker

 • Museum Haarlem
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Groepshulp BSO ter Cleeff”

Groepshulp BSO ter Cleeff

 • Op Stoom – Kinderdagverblijf Meerwijk
 • Parttime