Haarlemse Kelly (33) vertrok met gezin naar Curaçao: ‘Onze kinderen zijn nu echte eilandjongens’

Kelly en Bob met hun kinderen Sepp en Jaxx. Foto's: Privéfoto's Kelly

In juli 2021 verhuisden Kelly en haar man Bob (36) met hun kinderen Sepp (8) en Jaxx (5) van Haarlem naar Curaçao. Eigenlijk voor drie jaar, maar inmiddels hebben ze besloten vijf jaar te blijven. De reden? Het fijne leven daar, het mooie weer en de ontspannen sfeer. Hoe dankbaar ze zijn, realiseren ze vaak bij zonsondergang, als de jongens krabben vangen en ze daarna in hun zwembad dobberen. ”Dan kijken we naar de sterren en beseffen we: dit is gewoon ons leven. Echt bizar!”

Bob werkt bij de Koninklijke Marine en is beheerder van het zwembad bij de kazerne. Daar geeft hij militaire trainingslessen, zoals hoe je moet zwemmen met een wapen. De lokale Curaçaose militie krijgt ook reguliere zwemlessen van hem. Het gezin woont in Willemstad, op een afgesloten park met ongeveer 45 huizen. Naast een enkele lokale bewoner, wonen er vooral Nederlandse gezinnen die zijn geëmigreerd. Sommigen voor lange tijd, anderen voor korte tijd. Om te overwinteren bijvoorbeeld. Op het park kunnen de jongens lekker buiten spelen met de vele kindjes die er wonen en met vriendjes van school.

Als we de kans krijgen, dan gaan we!

Het is niet de eerste keer dat Bob en Kelly voor Curaçao kiezen. Aan het begin van hun relatie woonden ze er al samen (toen 21 en 18 jaar oud). Kelly liep stage bij een hotel en Bob zat bij de Koninklijke Marine. Uiteindelijk beviel het zo goed dat ze twee jaar bleven. Kelly: “Het leven op Curaçao is heerlijk. Daar hadden we het nog vaak over in de jaren erna. We zeiden tegen elkaar: als we nóg een keer de kans krijgen, dan gaan we weer. Maar, we hadden nooit gedacht dat het ook echt zou gaan gebeuren.”

Toen Bob werd teruggevraagd bij de Koninklijke Marine en wonen op Curaçao een optie bleek, was de keuze snel gemaakt. Kelly: “We hebben wel wat slapeloze nachten gehad, hoor. Doen we er wel goed aan voor de kinderen, dat vooral. Maar aan de andere kant: ze waren jong en flexibel, dus we waagden het erop.” Spijt hebben ze zeker niet. “Sepp en Jaxx voelen zich hier als vissen in het water en zijn inmiddels echte ‘eilandjongens’ geworden; vrij en altijd buiten.”

Slippers aan en gaan!

Als de kinderen naar school zijn, werkt Kelly als vrijwilliger in de schoolbibliotheek en bij de hondenopvang. En ze geniet van het eilandleven, dat zich vooral buiten afspeelt. “In Nederland kijk ik elke dag welk weer het de volgende dag zal zijn. Wordt het fris of moet ik een regenjas aan? Hier hoeft dat niet, want het is bijna altijd warm. Hup; korte broek, slippers aan en gaan! Dat geeft zo’n vrij gevoel. We hebben een fijn huis met zwembad, waarin Jaxx in het weekend zwemles krijgt. Naast het mooie weer is het hier ontspannen en relaxed. Als je vrij bent, heb je hierdoor meteen het vakantiegevoel te pakken.”

De Curaçaose mentaliteit is ook een pluspunt. “Hier oordelen ze minder. Al ben je dik, dun, lang, donker, wit. Niemand heeft het erover en je kunt gewoon zijn wie je wil zijn.”

Haarlemmers op Curaçao
Foto: Het eilandleven speelt zich buiten af

Alles met de auto

Deze zomer was het gezin op vakantie in Haarlem. “Het eerste dat we deden was familie opzoeken, want die missen we natuurlijk wel op Curaçao. Verder missen we de alledaagse dingen, zoals een wandeling naar de speeltuin of een park in Haarlem. Hier doen we alles met de auto. Wandelen of fietsen is lastig vanwege de afstanden en de slechte wegen.”

Hollandse pot in de Caribische zon

Hoewel het bijna altijd warm is, blijven Bob en Kelly toch gewoon Nederlands eten. “Ik ga niet elke dag salade eten omdat het zomers weer is”, zegt ze lachend. “We eten dus best veel Hollandse pot, zoals een ovenschotel met rode kool, of een lekkere andijviestamppot met gehaktbal. Een bordje zuurkool in de Caribische zon smaakt net zo goed als thuis.”

Haarlemmers op Curaçao
Foto: Bob met de jongens

Relaxter in het leven staan

“Het leven hier is ongedwongen. Wat vandaag niet komt, komt morgen wel. Afspraken maak je spontaan voor dezelfde dag. In Nederland leef ik echt met de agenda in de hand en maak ik vaak afspraken voor over twee of drie maanden. Als we straks weer in Nederland wonen, hoop ik dat we een stukje van deze mentaliteit meenemen. Meer relaxed in het leven staan en minder plannen.” Tot die tijd genieten ze van Curaçao. “Ik ben me er steeds meer van bewust hoe bijzonder het is dat we dit mogen meemaken. Wauw, we wonen gewoon hier op dit prachtige eiland!”

Haarlemmers op Curaçao

Meer Haarlemmers in het buitenland:

Meer in deze categorie

Haarlemmers

Ga naar “Deze Haarlemmers beleven onvergetelijke avonturen in het buitenland”

Deze Haarlemmers beleven onvergetelijke avonturen in het buitenland

Avontuurlijke Haarlemmers
Ga naar “Donny (34) uit Zandvoort doet mee aan nieuw seizoen van De Bachelorette”

Donny (34) uit Zandvoort doet mee aan nieuw seizoen van De Bachelorette

de bachelorette sylvia geersen
Ga naar “Haarlemmer Johanneke (48) werkte mee aan een opera maar is er zelf nog nooit geweest”

Haarlemmer Johanneke (48) werkte mee aan een opera maar is er zelf nog nooit geweest

Aangeboden door OPERA2DAY

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99”

Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis”

JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “sloggi 3-pack slips € 13,99”

sloggi 3-pack slips € 13,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Vacature van Allround Administrateur (36 uur) bij Joh. Enschedé in Haarlem.”

Vacature van Allround Administrateur (36 uur) bij Joh. Enschedé in Haarlem.

 • Employment Services
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Housekeeping en Ontbijt”

Medewerker Housekeeping en Ontbijt

 • Stayokay Haarlem
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Business Intelligence Specialist”

Business Intelligence Specialist

 • Pré Wonen
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023