Leuk volgens local Dominique (27): ‘Sommige Haarlemmers zijn hier nog nooit binnen geweest, schandalig!’

Door Dominique Michiels 9 februari 2019

Vandaag deelt de Haarlemse Dominique haar favoriete plekken met ons. Maar dat niet alleen. Dominique is namelijk onze eerste gastredacteur van indebuurt Haarlem. Superleuk! We zijn heel benieuwd naar wat Dominique als echte Haarlemse insider allemaal voor leuks over Haarlem weet te vertellen. Maar voordat het zover is, stelt ze zichzelf even voor én deelt ze gelijk haar favoriete spots:

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen

Mijn naam is Dominique Leppink en ik ben nu bijna 10 jaar woonachtig in Haarlem. Een week na mijn 18e verjaardag heb ik mijn spullen gepakt en ben ik vanuit het verre Twente verhuisd naar mijn lievelingsstad. Met een verhuizing in de zomer ben ik direct verliefd geworden op de stad tussen het strand en Amsterdam. Onder de indruk van de historie van de stad loop ik vaak nog te dwalen tussen de verschillende straatjes in de binnenstad en ontdek ik iedere keer weer iets nieuws.

Het centrum is een plek waar ik sowieso vaak te vinden ben, ik ben namelijk een groot liefhebber van de Haarlemse horeca! Dit is dan ook één van mijn favoriete onderwerpen om over te schrijven; bourgondisch genieten in eigen stad. Ik hoop jullie met mijn artikelen te inspireren en de stad vanaf mijn kant te leren bekijken. Misschien wel vanaf het water (ik ben dol op varen), te voet, vanuit de lucht (ik stap toch iedere keer weer dat reuzenrad in wanneer de kermis weer is opgebouwd) en binnen bij huizen waar je hart sneller van gaat kloppen.

Swipe naar links voor Dominique’s favoriete spots!

De Oerkap

Lekker aan het water in de zomer na je werk een wijntje drinken met een te grote onhandige pizzapunt in je handen en zand van het stadsstrand tussen je tenen… Heerlijk!


Meer over Stadsstrand de Oerkap ontdekken?

Stadsstrand de Oerkap strandtenten

Nu gesloten15:00 - 00:30

Harmenjansweg 95, Haarlem

Bekijk meer:strandtenten

Nieuwe Kerksplein

Het Nieuwe Kerksplein vind ik heel gezellig tijdens het de kerstsamenzang en andere gezellige evenementen die hier worden georganiseerd. Aan dit plein zit ook een van mijn favoriete restaurants, In ’t Goede uur. Daar kun je terecht voor de allerlekkerste kaasfondue!

Het Kenaupark

Vooral wanneer in het Kenaupark het foodfestival Proefpark wordt georganiseerd, vind ik het daar erg leuk. Maar het is ook heerlijk om hier in de zomer (tussen alle Pokemon GO fanaten) een pizza te eten. En die pizza kun je prima om de hoek halen bij de Pizzabakkers.

Zwembad de Houtvaart

Wanneer het water op temperatuur is, neem ik hier graag tijdens het weekend in de ochtend een verfrissende duik om de dag te starten. Soms zijn er wel klasjes in de ochtend, dus ik check wel altijd eerst even de website voor ik erheen ga.


Meer over Zwembad De Houtvaart ontdekken?

Zwembad De Houtvaart snackbars

Nu open11:00 - 20:00

Piet Heinstraat 12, Haarlem

Bekijk meer:snackbars

Het Frans Hals museum

Van de buitenkant is het Frans Hals Museum al een prachtig pand om te aanschouwen, maar ook de schilder zelf heeft zijn best gedaan. Veel Haarlemmers in mijn omgeving zijn nog nooit binnen geweest, schandalig!


Meer over Frans Hals Museum ontdekken?

Frans Hals Museum musea

Nu open11:00 - 17:00

Groot Heiligland 62, Haarlem

Bekijk meer:musea

Meer leuks volgens local

Leuk volgens local Koen (24): ‘Als je hier binnenstapt, heb je het idee dat je in Oostenrijk bent’

Vandaag deelt Haarlemmer Koen Beeren zijn favoriete Haarlemse plekken met ons. Hij is behoorlijk fan...

De bijzondere plekjes van Richelle (46): ‘Elke keer dat ik hier langskom, besef ik dat je moet blijven dromen’

Deze week deelt local Richelle Bussenius vijf plekjes in Haarlem die bijzonder voor haar zijn. Zoals...

Leuk volgens local Martine (29): ‘Dit is mijn standaard spot voor een anti-katerontbijtje’

Wellicht heb je Martine weleens voorbij zien flitsen op haar elektrische disco-step. Maar al te graa...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van