Willeke helpt ouderen in Haarlem: ‘We weten wat écht nodig is’

Aangeboden door Saar aan Huis

Vestigingsmanager Willeke Meijer | Foto: Saar aan Huis

Zorgen voor een naaste, het is voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar heb je er weleens bij stil gestaan dat 1 op de 3 mensen mantelzorger is? In Haarlem zijn er veel mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken, zowel mantelzorgers als hulpbehoevende ouderen. Vestigingsmanager Willeke Meijer van Saar aan Huis in Haarlem wil daar het verschil in maken met aanvullende mantelzorg.

Saar aan Huis kun je zien als een aanvulling op de thuiszorg of mantelzorg. Willeke vertelt: “We zijn complementair aan elkaar. Wij ondersteunen ouderen zodat zij zo lang en prettig mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dit doen we door samen boodschappen te doen, een puzzel te leggen of door een mooie wandeling te maken.”

Een oude bekende

Willeke is al bekend met Saar aan Huis sinds het bedrijf bestaat. “Op het moment dat mijn moeder Alzheimer kreeg en extra hulp nodig had, heb ik haar van Amsterdam naar Heemstede gehaald. Zo had ik haar dichter bij mij. Ik heb dit gedeeld op Facebook, waardoor de oprichtster contact met mij opnam met de vraag of ik wilde aansluiten bij Saar aan Huis. Dat is nu vier jaar geleden.”

De juiste match maken

Als vestigingsmanager is Willeke vooral bezig met het matchen van de juiste Saar aan de juiste cliënt. “Voor ons is maatwerk enorm belangrijk. Ik doe de intakes altijd persoonlijk om de precieze hulpvraag en wensen te bespreken. Daarnaast ga ik langs bij nieuwe Saars om te kijken hoe zij écht zijn. Zo kan ik de beste match maken tussen cliënten en Saars.”

Profiel van een Saar

Bij Saar aan Huis werken niet alleen maar vrouwen. ” Het komt heel soms voor dat een cliënt een specifieke voorkeur heeft voor een man of een vrouw als hulp, daar houd ik dan rekening mee bij de match.”

Voor Willeke zijn een aantal dingen belangrijk wanneer ze Saars werft. “Iemand moet sociaal zijn, positief in het leven staan en dat ook uitstralen. Daarnaast moet je écht lief zijn en van ouderen houden. Oudere mensen zijn over het algemeen best recht voor zijn raap en daar moet je tegen kunnen.”

Voordelen van Saar aan Huis

Volgens Willeke zijn er meerdere voordelen van een Saar. “Allereerst is het fijn voor de cliënt dat hij of zij een vaste Saar heeft. Daarbij kunnen wij heel flexibele zorg aanbieden die passend is op iedere leef- of woonsituatie, ook als die verandert. Daarnaast is snel zorg kunnen bieden een van onze krachten. We kunnen snel schakelen en daarom ook direct zorg bieden waar nodig. Daarbij zie je ook heel duidelijk wat een enorme meerwaarde Saar aan Huis kan hebben voor een familie.”

Saars weten wat écht nodig is

Willeke ziet vaak dat een Saar mantelzorgers ontlast. “Soms zijn er spanningen binnen een familie. Zo ook bij een mevrouw die net verhuisd was naar een zorginstelling hier in de buurt. Zij wilde liever niet van haar kamer af en haar kinderen wisten niet wat ze moesten doen. De Saar vertelde dat het er beneden heel leuk uitzag en vroeg de vrouw of ze dat al had gezien. Binnen de kortste keren stonden de mevrouw en de Saar beneden in de ontvangsthal te dansen op volksmuziek.”

“Saars brengen zoveel positiviteit en weten wat écht nodig is voor een cliënt. Dat kan confronterend voor de kinderen zijn, maar tegelijkertijd ook een enorme steun”, vertelt Willeke. “Wij ontlasten de mantelzorgers waardoor het gezin weer echt een gezin kan zijn. Ik heb gewoon de leukste baan van de wereld.”

Saar nodig of worden?

Ben jij of ken jij iemand die de hulp van een Saar kan gebruiken? Vraag dan nu aanvullende mantelzorg aan van Saar aan Huis. Ben je enthousiast geworden door het verhaal Willeke en zou je zelf graag de handen uit de mouwen willen steken bij ouderen thuis? Meld je dan snel aan als Saar.

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Huisartsenpost in Haarlem: hier kun je terecht”

Huisartsenpost in Haarlem: hier kun je terecht

Ga naar “Joke had jarenlang last van haar nieuwe heup: ‘Na deze operatie heb ik mijn leven terug’”

Joke had jarenlang last van haar nieuwe heup: ‘Na deze operatie heb ik mijn leven terug’

Aangeboden door Sint Maartenskliniek

Ga naar “Gaaf! Doe deze 5 challenges in Haarlem en voel je fitter en sterker”

Gaaf! Doe deze 5 challenges in Haarlem en voel je fitter en sterker

Aangeboden door Ditzo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99”

Alle Perla pads 36 stuks van € 9,98 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “sloggi 3-pack slips € 13,99”

sloggi 3-pack slips € 13,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis”

JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker Housekeeping en Ontbijt”

Medewerker Housekeeping en Ontbijt

 • Stayokay Haarlem
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Behandelaar”

Behandelaar

 • Parnassia aan Zee
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023