Haarlem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In kaart: hier vind je alle natuurwateren in de buurt van Haarlem én de waterkwaliteit

Door Roel Diender 5 augustus 2020

Oh, jongens wat wordt het weer warm! Dan zijn drie dingen erg belangrijk: genoeg water drinken, je goed insmeren tegen de zon en misschien de belangrijkste: zoek verkoeling!

En waar kan je beter afkoelen dan in een heerlijk meertje, rivier of zwemvijver? Wij hebben deze plekken én hun waterkwaliteit voor je in kaart gebracht. Houd volgens de richtlijnen van het RIVM wel afstand van elkaar als je verkoeling zoekt. Je kan overigens hier checken hoe druk het is aan zee of in de Haarlemse parken.

Kaart

Op onderstaande kaart kun je zien waar je kan zwemmen, en hoe de waterkwaliteit is. Deze kaart wordt door zwemwater.nl aangeboden en wordt ook die organisatie up-to-date gehouden. Uiteraard zijn er ook nog andere zwemplekken in Haarlem en omgeving en die hebben we ook voor jou op een rijtje gezet.

Tekst gaat verder onder de kaart

Waterkwaliteit

Want hoe zit het eigenlijk met de waterkwaliteit in Nederland en onze provincie? Nou, dat zit wel snor, want van de 724 officieel aangewezen zwemplekken kreeg vorig jaar bijna driekwart van de recreatieplassen, rivieren, meren en kustwateren kreeg vorig jaar het predicaat ‘uitstekend’. Bij vierentwintig zwemwaters was de kwaliteit ronduit slecht te noemen.

Noord-Holland

Van de 112 buitenzwemlocaties in Noord-Holland waren er vorig jaar 62 locaties met een ‘uitstekende’ waterkwaliteit, 22 met ‘goede’ kwaliteit, 16 met ‘voldoende’, zeven met ‘slecht’ en bij vijf locaties was de kwaliteit niet bekend.

Haarlem

De wateren rond Haarlem, zoals ’t Wed en de Oosterplas in de duinen zijn geschikt om te zwemmen, net zoals de zee bij Zandvoort en Bloemendaal aan Zee. De noordzijde van de Veerplas heeft wel een waarschuwing, dus daar zwem je beter niet. Ben je niet zo’n buitenzwemmer, een opblaasbadje in de tuin geeft ook lekkere verkoeling!

Lees ook:

Mag dat: zwemmen in het Spaarne en de Haarlemse grachten?

In Haarlem zijn we tijdens warme dagen veel op het water te vinden. Regelmatig zien we mensen vanuit...

Plonzen maar: hier mag je zwemmen in Haarlem en omgeving

Wat is het nog lekker warm hè! Wil je, misschien wel de laatste keer dit jaar, een verkoelende duik ...

Verdwenen Haarlemse gebouwen: het sportfondsenbad in het Frederikspark

In Haarlem zijn er veel oude gebouwen, maar niet alle oude panden  zijn bewaard gebleven. Onze gastr...

Summertime! Zwembad de Houtvaart door de jaren heen

Wát is het tropisch deze dagen hè? Je hoort ons niet klagen, maar we zoeken wel graag wat verkoeling...

3 x zo gingen we vroeger zwemmen in Haarlem

Het belooft volgende week tropisch weer te worden. En waar denk je dan aan? Terrasjes, varen, ijsjes...